Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás vajas piskóta fordítva recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

A D Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.7 g

zsír

Összesen:
20.9 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
216 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
212 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
233 mg
Kálium:
248 mg
Nátrium:
195 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
63.6 g
Élelmi rost :
4 g
Összes cukor:
40 g

víz

Összesen:
170.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
C vitamin:
7 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
A vitamin (RAE):
196 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
64.1 g

zsír

Összesen:
125.2 g
Telített zsírsav:
70 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
32 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
1295 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.4 g
Kalcium:
1274 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
105 mg
Foszfor:
1396 mg
Kálium:
1489 mg
Nátrium:
1164 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
122 µg

szénhidrát

Összesen:
381.4 g
Élelmi rost :
24 g
Összes cukor:
239 g

víz

Összesen:
1023.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
C vitamin:
41 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
189 µg
A vitamin (RAE):
1176 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
28 µg
B12 Vitamin:
3 µg
D vitamin:
8 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.9 g

zsír

Összesen:
5.7 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
59 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
57 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
63 mg
Kálium:
67 mg
Nátrium:
53 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
17.4 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
11 g

víz

Összesen:
46.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
A vitamin (RAE):
53 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Tue, 2014-12-09 21:13

Kipróbáltam, némi változtatással, mert nálunk nem lehet tejszínes pudingport kapni, de csináltam helyette egy adag panna cottát. Szerencsére a mi sütőformáink mindenfelé nyithatók-szétszedhetők, ezért nem kellett az alufóliás trükk sem. A végeredmény igazán meggyőző volt, biztosan gyakran fogom készíteni.

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-12-10 13:51

Kedves libaláb,

nagyon örülök, hog elégedett voltál, köszönöm, hogy megírtad:) A panna cotta pedig egy szuper ötlet volt! Kellemes készülődést kívánok az ünnepekre, üdvözlettel: Gabi

palice
palice / palice Thu, 2013-09-19 16:31

Szia Gabi!
Tegnap megsutottem az almas piskotadat! Az eredmeny:Csatlakozunk a "fiuk" velemenyehez!!! :)
Szeretnem kakaosan is kiprobalni! Te szerinted kakaosan hogyan lehetne elkesziteni? 1-2 kanal liszt helyett tegyek kakaot? Te hogyan csinalnad?
En kiprobalnam kakaosan kortevel es karamell pudinggal...
Koszonettel,Alice.

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-09-20 12:32

Szió Alice:)
Nagyon örülök, hogy csatlakoztatok a véleményhez:) A két fiam és a férjem eléggé kritikusak, bár a férjem kicsit diplomatikusabb:)) Csak az általuk "bevizsgált" receptjeim szerepelnek, mióta úgy gondoltam szakácsként is szerepelek itt:) Én a kakaósat úgy csinálnám, hogy 4 ek.lisztet összekevernék 2 ek. jó minőségű kakóval, hogy könnyebben tudjam eldolgozni a többivel, ne törjem a habot és ne is legyen foltos csíkos a piskóta. Szerintem kivitelezhető, körtével és a karamell pudinggal biztos finom lesz. Ha elkészíted kiváncsi leszek a végeredményre, ird meg lécci. A karamellt különösen kedvelem. Szép hétvégét kívánok: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-06 12:57

Szió:)
Megnéztem, ígéretes:) Máris mentettem, én is elkészítem ebben a formában. Nagyon kedves vagy, köszönöm az ajánlásodat !!! Kellemes vasárnapot és nagyon szép hetet kívánok:) Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-09-18 13:09

Szia Alice,
Sima egyszerű konyhai alufóliával béleltem ki. Tudod olyannal, amit a tepsikre teszünk, mikor szorosan le akarjuk zárni a benne lévő cuccos sütésekor. Nem olvad meg, és nem sül rá az almára és a piskótára. De a tortaforma (vagy amiben sütöd) oldalán nagyon alaposan simítsd el, hogy ne ragadjon bele a piskóta. Nem kérdezel hülyeséget, a biztonság kedvéért én is inkább kérdezek:) Remélem segítettem:) Üdv: Gabi

palice
palice / palice Wed, 2013-09-18 12:54

Szia Gabys!
Bocsika,lehet,hogy hulye kerdes,de milyen alufoliat hasznalsz? Egyszeru,elelmiszer foliaval belelted ki? nem olvad el,nem sul ra, meg ilyenek....? :) koszike elore is a valaszt!
Udv,Alice.

477
tejszínízű pudingpor 1 tasak
tej 0.5 l
cukor 3 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál
alma 4 nagy db
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
vaj 10 dkg