Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvával töltött csirkemell diómártással recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Mangán

TOP Vitaminok

B3 B6 K B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
46.1 g

zsír

Összesen:
52.7 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
166 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Kalcium:
172 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
126 mg
Foszfor:
622 mg
Kálium:
1331 mg
Nátrium:
553 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
61 µg

szénhidrát

Összesen:
44.6 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
319.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
37 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
137 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
32 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
184.3 g

zsír

Összesen:
210.9 g
Telített zsírsav:
66 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
64 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
65 g
Koleszterin:
664 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.2 g
Kalcium:
680 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
500 mg
Foszfor:
2485 mg
Kálium:
5325 mg
Nátrium:
2211 mg
Cink:
11 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
245 µg

szénhidrát

Összesen:
178.5 g
Összes cukor:
84 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
1279.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
76 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
13 mg
B6 vitamin:
6 mg
Összes folát:
146 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
543 µg
E vitamin:
7 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
130 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.6 g

zsír

Összesen:
11 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
35 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
36 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
130 mg
Kálium:
279 mg
Nátrium:
115 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
9.3 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
66.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
28 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
6 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Fri, 2018-02-02 22:46

Most találtam erre a receptre, ki is próbáltam. Nagyon finom lett. A diómártás rendkívül jól simult az aszalt szilvához. Köszönöm a jó ötletet és a receptet. Zsuzsa.

katamolly
katamolly Mon, 2013-01-07 17:09

Nálunk is ez volt a karácsonyi vacsi, annyira ízlett ki családomnak, hogy megszavazták, jövőre is ezt kérik! Én diómártást nem készítettem hozzá, viszont a husi nagyon-nagyon finom, tényleg hamar megvan és ünnepi a kinézete is!! Köszi a receptet!

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Tue, 2013-01-08 11:49

Örülök, hogy sikert aratott a receptem. Egyszer próbáld ki a diómártást is, nem fogsz csalódni.
Üdv Szilvi

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Sat, 2012-12-29 10:40

Örülök, hogy ízlett, egészségetekre!
Én is ezt készítettem újra, de az idén hercegnő burgonyával kínáltam. A siker garantált!
B.Ú.É.K. Szilvi

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2012-09-16 17:30

Finom.Én is készítem, csak teszek a szilva mellé barackot, vagy szilva helyett áfonyát. Most friss szilva, barack került bele. A húsra még spenót sajt és sonka is került, tejszínnel locsolgattam és így lett szósz is hozzá.

kiscsillag23
kiscsillag23 / kiscsillag23 Sun, 2012-09-16 15:10

imádom a csirkemellet is, és a diót is! igaz már ettem aszaltszilvás csirkemellet csak nagyon régen. a mártás viszont jól hangzik:)a tejszínből hány %-osat használtál? úgy emlékszem, hogy anyukám az aszalt szilvát vörösborba tette, hogy ne legyen olyan kemény.

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Mon, 2012-09-17 06:18

Szia!
20%-os tejszínt használok. Jó ötlet a szilvát vörösborba áztatni, bár nekem így sem volt száraz. Üdv

892
csirkemell filé 60 dkg
aszalt szilva 20 dkg
fehérbor 4 dl
bacon 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál
dió 10 dkg
főzőtejszín 4 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint