Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor lúgos sörperec recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

Folát B3 A C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.8 g

zsír

Összesen:
4.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
11 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
29 mg
Foszfor:
84 mg
Kálium:
164 mg
Nátrium:
1997 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
52.1 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
121.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
45 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
54.5 g

zsír

Összesen:
39.6 g
Telített zsírsav:
23 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
90 mg

ásványi anyagok

Összesen:
18.4 g
Kalcium:
209 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
229 mg
Foszfor:
663 mg
Kálium:
1315 mg
Nátrium:
15965 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
179 µg

szénhidrát

Összesen:
416.9 g
Összes cukor:
31 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
970.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
367 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
287 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.6 g

zsír

Összesen:
2.6 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
6 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
44 mg
Kálium:
86 mg
Nátrium:
1045 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
27.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
63.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
24 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
19 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edithBG
edithBG Thu, 2015-10-01 22:06

De jó, hogy rátaláltam a receptedre! Amelyik után én csináltam, főzni kell a pereceket a szódabikarbónás vízben, sokkal könnyebb így. Köszi az active dry yeast tippet is ... én is azt használtam legutóbb. Szerencsére van a városban európai ( Lengyel) üzlet és ott mindig van friss élesztő.

KatoNeni81
KatoNeni81 Sun, 2015-07-26 03:53

Finom lett, en zsirt hasznaltam a vaj helyett es csak 3 dl vizet raktam bele. Picit az alja megegett de a sutom eleg erosen sut. Egy kerdes az 5 dl szoda bikarbonas viz helyett nem lehet csak fele annyit csinalni? Mert eleg sok megmaradt.
Koszonom a receptet :)

dadimami
dadimami Mon, 2014-12-01 00:29

Kedves Dacota!
Megtetszett a pereced, gyerekbulira - sör nélkül - azért jó lesz, gondolván a gyerekeknek élmény a perec. Jó volt , hogy Flavius kérdésére válaszoltad, hogy a melasz az eredeti receptben szereplő malátaszirup helyettesítésére szolgál, mert nekem meg éppen az volt itthon. Másfélszeres adaggal indítottam, de talán a vaj mennyiségi meghatározása számomra nem volt egyértelmű, (nekem jó nagy kanalam van, és mennyire puha, az nem folyós csak lágy, szerintem volt kb12 dkg (a 3 kanálnyi) amit beletettem. Így a kimért víz mennyiséggel nekem nokedlitészta szerű lett, végül több mint 40 dkg lisztet kellett beledolgozni, hogy megfelelő állagú legyen. Végül sót és malátát tettem arányosan hozzá, és az eredmény szép és jó lett.
Köszönet a receptjeidért, a többi is nagyon figyelemre méltó, mentettem már jó néhányat. (úgy emlékszem , hogy egy jó ludaskása recepted is volt itt, de most nem találom, tévednék?, vagy rosszul keresem.
üdv: Margó

üdv: Margó

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-12-01 00:52

Szia Margó!
Hahá, szuper! Nem gondoltam volna, hogy ezt a cuccot (malátaszirup itthon is be lehet szerezni. Mindig megfogadom, hogy grammba is leírom a vaj mennyiséget..Amerikában be van osztva a csomagolás evőkanálra, én sem kanállal szoktam mérni. Ígérem, elkezdem. :)
A ludaskása pedig itt van:
http://www.nosalty.hu/recept/ludaskasa
Ha őrá gondoltál. :)
Szép estét!
Üdv,
Nóra

dadimami
dadimami Tue, 2014-12-02 00:26

Kedves Nóra!
Köszönöm kedves válaszodat. A malátaszirupot a Móricz Zsigmond körtértől kb. 5 percre a Nap-ra Bioboltban vettem: http://nap-ra.hu/
A ludaskását köszönöm, - erre gondoltam - nem tudom miért nem találtam, pedig el is van mentve és ott sem akadtam rá, de legalább tudom már, hogy jól emlékeztem.
Köszönöm! Már december lévén elkezdődhet ünnepig a visszaszámlálás és az ünnepi étkek tervezése, jó, hogy itt találunk a jobbnál jobb receptekből menüötletet. Boldog Karácsonyt és Új évet kívánok:
üdv: Margó

Flavius
Flavius Tue, 2014-10-07 10:32

Szia! Én a kezdő háziasszonyok mintapéldányaként kérdezem tőled, mi az a melasz? :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2014-10-07 16:20

Szia! :)
Ez egy szirup, ami a nádcukor (vagy cukorrépa) mellékterméke cukor előállításakor. Az eredeti receptben malátaszirup volt, de azt piszok nehéz beszerezni. Mondjuk melasz sincs minden sarki kisboltban, de legalább bioboltokban lehet szerezni. :)

witch
witch / witch Fri, 2014-10-03 12:44

Kedves Dacota!

Nagyon finom ez a perec, elkeszitettem Marti48 Camembert kremje melle. Fele adagot sutottem, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen kapos lesz, de mind "elparolgott" szinte pillanatok alatt. Viszont nekem megkelt es inkabb zsemlenek nezett ki, bezzeg ha keleszteni kene egy masfajta recepthez, akkor orakat kell varjak, hogy felpuffadjon a teszta. Na, mindegy, az a lenyeg, hogy nagyon finom, koszonom a receptet!

udv:witch

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2014-10-03 20:11

Szia Witch!
Nagyon szívesen. :)
Milyen élesztőt használtál? Nálam ugyanis történt egy kis baleset. :9
Barátnőm szülinapi piknikjére készítettem őket előző délután. Két tepsi lett belőle. Az első adagot friss élesztővel készítettem, tökéletes lett. Kisütöttem az első tepsit, olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Beraktam a másodikat, és itt lett egy kis gikszer - az 500 F a sütőn közvetlenül a broil mellett van, és én nem tudom, hogy, de véletlenül átállítottam, és 5 perc alatt szénné grilleztem a második tepsit, ki kellett dobnom :(
Mivel el kellett mennem otthonról, úgy döntöttem, hajnalban kelek, és újra készítem az egészet - a friss élesztőm viszont elfogyott, úgyhogy instantot használtam - tökéletes zsömléim lettek. :D
Szóval nem lehet, hogy active dry yeast-et használtál? (Látod milyen jó, hogy egy helyen vagyunk, még tippem sem lenne, mitől nőttek óriásira. :)
Puszi!
Nóra

witch
witch / witch Sat, 2014-10-04 00:21

Szia Nora!

Azt hasznaltam, mert itt csak azt kapok. Kb. 10-15 evvel ezelott volt friss, de nem kereste senki es lealltak az arusitassal.
Ezt nem is gondoltam volna, en azt hittem, hogy mindent elfeleztem, kiveve az elesztot. Igy is nagyon jo lett es a paromnak foleg nagyon izlett. Csak en furcsaltam, hogy nem ugy nez ki mint a kepen, pedig probaltam gyorsan sodorni. Ilyen gyorsan nem csinaltam meg perecet. :o)

L♥ve, witch

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-09-29 17:54

Kedves Nora,

egyszer mar tettel fel Obatzert, en meg irtam hozza egy opuszt - nevettem rajta igy utolag... Leven az eddig feltett 3 bajor receptemnek meglepöen nagy sikere Volt, elhataroztam, hogy most egy picit majd "ebben utazok", felteve, ha talalok meg valami emlitesremeltot. Pl. bajor krumplisalatat - mult heten csinalta az egyik bajor "sztar-szakacs" (Siebeck) a TV-ben.

Szia, es szerintem: "Edie"! :) /meg a hosszu fülbelvalod is stilusos!/

Pusz' - Marti

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-09-28 17:24

Kedves Dakota!

Örömmel ajanlottam a "Laugbrätzn'" receptet a Camembert-krem oldalomon. A kettö igazan jo parost alkot, különösen azoknak, akik vehemenciat mutatnak egy kis Oktoberfest hangulatteremteshez. :) En nem fogom kiprobalni, leven a sarki peknel isteieket lehet kapni... Bar en a 40 ev alatt alaposan kielveztem az Oktoberfestet, de egy jo ideje mar nem latogatjuk. Regebben meg tulsulyban voltak a daridozo bajorok, manapsag sajnos inkabb a turistak, igy az eredeti hangulat mar nem talalhato. Vagy lehet, hogy öregszünk....? :)

Nagyon tetszenek az irasaid, a kalandozasid a vilagban, a sok erdekes recept! Mond Neked valamit az, hogy Edie Sedwick? Fenykeped öt mintazza... :)

Üdvözöllek szeretettel: Marti

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2014-09-29 03:02

Kedves Márti,
Köszönöm szépen. :)
Én is imádom az Obatzert, gondoltam is rá, hogy készítek mellé, de aztán most csak a vajas verzió lett belőle. :)
Örülök, hogy tetszenek az írások és a receptek, igyekszem. :) Mikor levágattam a hajam akkor egy páran mondták, hogy Jean Seberg-re emlékeztet, de az Edie Sedwick bókot jól megjegyeztem, köszi. :)

Szép napot,
Szeretettel,
Nóra

285
finomliszt 50 dkg
melasz 2 evőkanál
friss élesztő 30 g
vaj 3 ek
2 kávéskanál
víz 3.75 dl
víz 5 dl
3 ek
szódabikarbóna 2 ek