Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bársony torta Debmo konyhájából recept

hozzászólások (25)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

A K E D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
12.5 g

zsír

Összesen:
62.7 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
164 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
145 mg
Vas:
2 mg
Kálium:
184 mg
Nátrium:
240 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
25 µg
Magnézium:
21 mg
Foszfor:
248 mg

szénhidrát

Összesen:
115.2 g
Összes cukor:
78 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
83.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
29 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
451 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
31 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
99.6 g

zsír

Összesen:
501.9 g
Telített zsírsav:
136 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
142 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
72 g
Koleszterin:
1304 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.7 g
Kalcium:
1169 mg
Vas:
9 mg
Kálium:
1464 mg
Nátrium:
1925 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
208 µg
Magnézium:
166 mg
Foszfor:
1991 mg

szénhidrát

Összesen:
921.7 g
Összes cukor:
635 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
666.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
243 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
3609 µg
E vitamin:
29 mg
K vitamin:
247 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
D vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.1 g

zsír

Összesen:
20.5 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
53 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
48 mg
Vas:
0 mg
Kálium:
59 mg
Nátrium:
77 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg
Magnézium:
6 mg
Foszfor:
82 mg

szénhidrát

Összesen:
37.7 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
27.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
148 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
10 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mabel
Mabel Thu, 2015-08-27 00:41

Kedves Debmo!
Pénteken lesz a párom születésnapja és sok válogatás után emellé a torta mellé tettem le a voksom. Mivel még életemben nem csináltam ilyet, én is kellőképpen rettegek:), de igazából az ecetben felfuttatott szódabikarbónával kapcsolatban. Azt írtad, amikor minden össze van keverve, akkor kell beleönteni. A kérdésem az lenne, hogy közvetlen a beleöntés előtt kell elkeverni a szódabikarbónát az ecettel?
Előre is köszönöm a választ.

debmo
Debmo / debmo Thu, 2015-08-27 08:18

Kedves Mabel!
Jól gondolod, az ecetes szódabikarbónát csak a tésztába öntés előtt kell összekeverni. Egyébként nem nagy ördöngősség, remélem jól fog sikerülni. Még egy ötlet: Ha spórolni akarsz, akkor a mascarpone helyett használj jó minőségű (min: 25 %-os) tejfölt. Egy nappal a krém elkészítése előtt önts bele egy konyharuhával kibélelt szűrőbe és hagyd egy napig kicsöpögni a savót. Aztán ugyan az a felhasználási mód, mint a mascarponénél, de ebben az esetben már nem kell a krémhez plusz tejföl. Sok sikert és boldog szülinapot a párodnak. Szép napot :)

Mabel
Mabel Fri, 2015-08-28 12:03

Kedves Debmo!
Köszönöm szépen a választ és a takarékossági tippet. (Azzal már elkéstem) Mert most indul a menet.:))
Köszönöm még a jókívánságod is.
Neked is minden jót.! :)

Bejus86
Bejus86 Mon, 2014-07-14 21:47

Kedves Debmo!
Anyukám 50. születésnapjára kacérkodom ezzel a tortával.
Nem vagyok profi, azt szeretném kérdezni, hogy ha 23 centis formában sütöm (csak akkorám van) akkor kb mennyivel osszam az általad megadott mennyiségeket?
Előre is köszönöm a segítséget!
Bea

debmo
Debmo / debmo Tue, 2014-07-15 06:48

Szia Bea!
Örülök, hogy el akarod készíteni, levettem az adagokat egy tojásnyival, így: 4 tojás, 24 dkg liszt, 20 dkg margarin, 2 dl tejföl, 28 dkg liszt. A többi hozzávaló maradhat eredeti mennyiségben. A sütésnél figyelj, hogy megfelelően átsüljön, de egyébként nem szokott vele probléma lenni. Anyukádnak nagyon boldog szülinapot, jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánok!
A sütéshez sok sikert, remélem jól fog sikerülni, majd írj, hogyan sikerült :)
Szép napot!

Bejus86
Bejus86 Thu, 2014-07-17 21:51

Kedves Debmo!
Köszönöm az eddigi segítségedet, kisebb nagyobb bökkenőkkel, de hűtőbe került a betöltött torta. Nem lett ilyen szép élénk színű, kicsit megégett az alja (régi fajta gázsütőben sült) és úgy nézett ki mint egy vulkán :) De kicsit megkapargattam az alját is meg a tetejét is, így elfogadható. Látszik, hogy amatőr készítette :)
A díszítés holnapra marad, gondolkodtam fondant bevonaton, de több helyen olvastam (talán itt nálad is) hogy a tejszín és a fondant nem jönnek ki túl jól, így ezt gyorsan napoltam.
Arra gondoltam, hogy csoki pasztillával, apró csokidarabokkal, és cukorgyönggyel díszíteném. Ezek szerinted hogy fogják bírni a krémet? Elég messzire fogjuk szállítani, kb 3 órát fog autóban utazni, és kicsit tartok tőle, hogy a krémtől ezek is megolvadnak, vagy nem is tudom.
Meglepi lesz, vagyis jó lenne már készen vinni, de ha nem bírnak ki hosszú időt, akkor megpróbálom ott díszíteni majd.

debmo
Debmo / debmo Fri, 2014-07-18 07:44

Szia Bea!
Örülök, hogy sikerült elkészíteni, ezek szerint az adagok megfelelőek voltak. Sajnos a gázsütővel az a probléma, hogy nem süt egyenletesen, nagyon el kell találni a hőmérsékletet. Az én sütőm is ilyen, de kitapasztaltam már, én az ilyen sütiket - szinte minden sütit - úgy szoktam sütni, hogy előre bemelegítem, majd ha beraktam a tésztát kb. még öt percig megy nagy fokozaton, aztán visszaveszem a hőmérsékletet legalább a felére, ha nem az egyharmadára. Így elég jól megelőzhető, hogy a tészta kipúposodjon.
A díszítéssel kapcsolatosan: mivel a krém is tejszínes ajánlom a díszítésnél is a tejszín használatát. Mivel elég meleg van mostanság és a szállítás sem tesz jót a tortának, úgyhogy én azt tanácsolnám, hogy inkább vidd magaddal a kellékeket és egy eldugott helyen ott díszítsd fel. Az ötlet jó, hogy pasztillák és gyöngyök, de félő, hogy az úton megolvadnának, és akkor te bánnád a legjobban, hogy előre feldíszítetted.
Persze ez az én véleményem, a döntés a tiéd :) Arról nem is beszélve, hogy ha véletlenül az úton kicsit elcsúsznak a torta szintjei, akkor van még rá lehetőség, hogy kiegyengesd.
Remélem jól fog sikerülni a meglepid és még egyszer nagyon boldog szülinapot kívánok édesanyádnak.
Bízom benne, hogy tudtam segíteni, további szép napot neked!

Marietta28
Marietta / Marietta28 Fri, 2014-02-21 17:56

Kedves Debmo! 1 hét alatt ma készítettem másodjára. Nagyon bejött a recept, sok közül ezt választottam. Jól döntöttem! Köszönöm!:-)

debmo
Debmo / debmo Fri, 2014-02-21 20:22

Szia Marietta!
Nagyon szépen köszönöm, hogy elkészítetted, és még jobban örülök, hogy tetszett is. Kedves egészségedre, szép estét kívánok :)

andyca0327
andyca0327 Thu, 2014-02-06 10:52

Kedves Debmo! Nagyon tetszik a recepted, és túl azon,hogy elmentettem - most készülök megcsinálni - de...RETTEGEK!!! - :) mint minden újtól,amit még nem próbáltam! Ma van a lányom névnapja - és már régóta szeretné megkóstolni ezt a sütit,én meg arra gondoltam,meglepném vele. Fontos kérdés: ez a tésztamennyiség kapcsos - hagyományos (normál méretű) tortaformára van, avagy tepsire? Válaszodat előre is köszönöm!!!
ja,még annyit (még annyit,hogy mivel nálunk most van "hóvége" anyagilag, így én kókuszos krémmel terveztem. Valami fehéret kerestem mindenképp,mert úgy gondolom,hogy ehhez a gyönyörű vörös tésztához az illik a legjobban, így lenne a legmutatósabb. (időközben megtaláltam,hogy tortaformát írtál - bár még így is eléggé aggódom a megadott mennyiségek miatt!) - nem fog kifutni a formából? Elnézést az aggodalmaskodásért,de annyira izgulok,hogy már szó szerint a fülemen könyököl ki az "idegbaj" :)))) üdv - andi

debmo
Debmo / debmo Thu, 2014-02-06 13:02

Kedves Andyca!
Először is isten éltesse a kislányodat, talán csak nem éppen Dóra?
Másodsorban: NE IZGULJ!!!! Még a végén elrontod a sütit. Nincs benne semmi ördöngősség. Én 30 cm-es tortaformában sütöttem, az adagok arra valók, de a tepsi méreténél meg is adtam.
Bár olyan krémmel csinálod, amilyennel szereted, de a süti igazán a mascarponés krémmel az igazi.
Mivel a mascarpone elég drága, én arra is találtam már praktikát: jó minőségű nagy dobozos (400g) tejfölt szűrőben le kell csöpögtetni 2-3 napig. Nagyon jó és nagyon hasonló mint a krémsajt.
Még egy tipp: Ha nem akarsz ismeretlen vizekre evezni ezzel a tortával, akkor akár egy sima piskóta is megteszi, csak adj hozzá piros ételfestéket.
Remélem tudtam segíteni és még időben vagyok a válasszal. Sok sikert és még 1x boldog névnapot a lánykádnak.
Szép napot :)

P.M.Ágnes
P.M.Ágnes Sun, 2013-09-08 17:48

Szia! Tegnap megsütöttem, fantasztikus sikere volt. Sok receptet megnéztem, de a Tiéd nyerte
el a tetszésem, semmit nem változtattam rajta. köszönöm szépen!
Ági

debmo
Debmo / debmo Mon, 2013-09-09 06:56

Szia Ági!
Én pedig köszönöm, hogy elkészítetted és tetszett és ezt megosztottad velem. Köszönöm és további jó főzést-sütést. Szép napot :)

Cica1967
Cica1967 Wed, 2013-04-03 23:46

Kedves Debmo! Remek a recept, így remek lett a torta is, a férjem 4o. szülinapjára! Sok receptet megnéztem, meg videókat is... 9O%-ban a tiednél maradtam. A krémen picit variáltam, vajkrém helyett vajat használtam, tejszínből 2dl helyett 4dl-t, porcukorból csak 2OOgr-ot. Nagyon finom, különleges ízvilágú torta lett, mindenki dicsérte és faggatott róla. Köszönöm, hogy megosztottad! Egyetlen gondom volt, hogy nem igazán lett vörös, de majd legközelebb más, természetes étel festéket használok és kipróbálom kakaópor nélkül /tudom nálad ez nincs a receptben, ezt más receptből merítettem/.Márti

debmo
Debmo / debmo Thu, 2013-04-04 06:50

Kedves Márti!
Örülök, hogy tetszett a recept és valóban akkor lesz a tied, ha a saját ízlésed szerint készíted. Gyanítom, hogy a tészta azért nem lett elég vörös, mert eleve a kakaó sötétít rajta (én az nem tenném bele), meg nem mindegyik fajta színező elég jó. Persze lehet természetes színezőket használni, de én azért nem vagyok ennyire műellenes. Annyi minden mérgez bennünket, nem ebbe a kevéske színezőbe fogunk belerokkanni.
Szó mi szó: örülök, hogy egyébként tetszett a tortám, remélem máskor is elkészíted.
Üdv, szép napot :)

Cica1967
Cica1967 Thu, 2013-04-04 12:41

Szia! Ez is természetes színező volt, Dr. Oetker /paprika kivonat-red/, itt Angliában ezt találtam amikor keresgéltem. Na de mikor a díszítéshez kerestem dolgokat, bele szaladtam egy por formátumú színezőbe egy cukrászati kellékes szerűnél, na annak csoda szép élénk piros színe van, nem tudom miből van, de majd megnézem, viszont csoda szép, azzal szórtam meg a krémet díszítéskor. Szívesen megmutatnám neked, ha gondolod jelölj be a FB.-on, ott vannak fent képek róla: Márta Aradiné Gulyás néven találsz meg.
Általában Én sem szeretem a mesterséges adalékokat, de úgy gondolom évente 1x használva, ekkora mennyiségtől nem lehet bajunk.
A kakaó porra én is gondoltam, viszont több receptben így szerepel és nekem tetszett ez a verzió is, hát több receptből ötvöztem a tortát. Majd még próbálkozom a Red Velvet tökéletesítésével... :)
A Torta királyt c. műsort sokat néztem még otthon, Body céklával színezi ezt a tésztát.
További sikereket Neked!

sziszi01
sziszi01 Sun, 2012-12-09 19:37

Szia! Köszi a receptet! Ez volt a hétvégi ünnepi torta, nagyon ízlett az egész családnak. Nagyon mutatós és tényleg kiadós !:-)
Sziszi

debmo
Debmo / debmo Mon, 2012-12-10 08:21

Hello Sziszi!
Igazán nagyon örülök, hogy ízlett a torta. Az ünnepeltnek sok boldogságot, Neked további jó sütögetést. Szép napot. Üdv: Debmo

kukelan
kukelan / kukelan Tue, 2012-08-28 11:04

Kedves Debmo! Tegnap elkészítettem a recepted szerint ezt a nagyon mutatós finomságot. Először azt gondoltam a sok hozzávaló láttán, hogy bonyolult lesz, de a világon a legegyszerűbb tészta. Én három lapot sütöttem, mert még félbe vágni is művészet nekem, nem még háromba! Mivel a sütőpor és a szódabikarbóna folyamatosan dolgoztak, az első lap kellő vastagságú, a másik kettő túl vastag lett, de nem rontott az élvezeti értéken. Gratulálok ehhez az egyszerű és nagyon-nagyon finom recepthez! Biztos vagyok benne, hogy sűrű vendég lesz nálunk "Red Velvet". :) Megyek is, gyorsan eszek belőle, mert ránéztem a képre és megkívántam.

debmo
Debmo / debmo Tue, 2012-08-28 12:47

Kedves Kukelan!
Nagyon örülök, hogy tetszett a recept, nálunk is nagy kedvenc, főleg a lányom szereti nagyon. Nekem azért jön be, mert valóban nagyon kiadós és még sosem kellett azon szégyenkeznem, hogy nincs elég belőle.
Időközben rájöttem az ecet-szódabikarbóna keverék lényegére is: a kettő összekeverve szén-dioxidot termel, amely gázként növeszti a süteményt és közben laza szerkezet keletkezik. Enélkül sulykos lenne a tészta. ( A minap láttam Öveges prof. előadását, onnan lettem ilyen kis okoska :) )
Szóval jó étvágyát és remélem még sokszor elkészíted. Bár a mascarpone nem a legolcsóbb krém-alapanyag, de azért megéri rááldozni.
További szép napot, üdv.

edinazsofi
edinazsofi Wed, 2012-03-07 11:21

Nagyon jol nez ki ez a torta,minden elismeresem. Az ecet+szodabikarbona temahoz csak annyit szeretnek hozzafuzni, hogy azert kell mert ettol fujodik fel szepen a teszta es nem engedi kifutni a tepsibol. amugy en ecet helyett frissen facsart citromlevet hasznalok es az is bevalt...bocsanat, hogy keretlenul szoltam bele a temaba.

debmo
Debmo / debmo Thu, 2012-03-08 08:16

Szia Edinazsofi!
Az nekem is megvolt, hogy ez a keverék indítja be a tésztába a levegőképződést, hogy ettől fújódik fel, csak az a kérdés, hogy miért kell összekeverni és nem külön adagolni a tésztához? Egyébként köszi a hozzászólást, a citromlé jó ötlet, főleg ha teljesen helyettesíteni tudja az ecetet. Jó sütögetést, szép napot!

debmo
Debmo / debmo Wed, 2012-03-07 07:24

Köszönöm a hozzászólásokat, és köszönöm a választ is mjudti. Meg kell valljam őszintén, hogy fogalmam sincs, hogy miért így kell csinálni az ecet-szódabikarbóna variációt, de mivel minden hasonló jellegű süteménybe, amit így készít az ember ugyan ilyen módon kell használni ezeket a hozzávalókat. Biztos igazad van mjudti, valószínűleg kémiai reakció előidézése a cél. Egy biztos: működés és finom :) Üdv

Eleison
Eleison / Eleison Tue, 2012-03-06 20:08

Kedves Debmo
Miért kell az ecetben a szódabikarbónát felfuttatni? Nem elég csak szimplán a szódabikarbóna ecet nélkül? (Mert ugye ezt a kombót használom, de tisztításhoz:)

mjudti
mjudti Tue, 2012-03-06 21:45

én úgy tudom, és azt tapasztaltam más receptekben is, hogy a szódabikarbóna mellé általában tesznek vmi savasat. felt. ez indítja be a folyamatokat...

1061
cukor 30 dkg
margarin 25 dkg
tojás 5 db
tejföl 2.5 dl
vaníliaaroma 20 ml
ételfesték 10 kávéskanál
finomliszt 35 dkg
sütőpor 0.5 csomag
ecet 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
mascarpone 25 dkg
tejföl 1 dl
vajkrém 10 dkg
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 0.5 fél citromból nyert
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag