Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejgli 1. recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kalcium
Foszfor
Szelén

TOP Vitaminok

Folát A B3 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
17.9 g

zsír

Összesen:
47.3 g
Telített zsírsav:
14 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
105 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.6 g
Kalcium:
480 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
142 mg
Foszfor:
401 mg
Kálium:
444 mg
Nátrium:
107 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
89.8 g
Összes cukor:
48 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
31.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
84 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
169 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
107.5 g

zsír

Összesen:
283.9 g
Telített zsírsav:
90 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
52 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
121 g
Koleszterin:
629 mg

ásványi anyagok

Összesen:
9.5 g
Kalcium:
2875 mg
Vas:
25 mg
Magnézium:
851 mg
Foszfor:
2403 mg
Kálium:
2671 mg
Nátrium:
649 mg
Cink:
21 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
17 mg
Szelén:
153 µg

szénhidrát

Összesen:
538.9 g
Összes cukor:
281 g
Élelmi rost :
50 g

víz

Összesen:
188.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
496 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
16 µg
C vitamin:
13 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1011 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.3 g

zsír

Összesen:
19.3 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
42 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
197 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
56 mg
Foszfor:
163 mg
Kálium:
181 mg
Nátrium:
43 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
36.6 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
12.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
68 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t anita
t anita Sat, 2013-12-28 20:04

Az idén először készítettem bejglit. Kicsit félve kezdtem neki hogy mennyire fog szétrepedni! :) Mert mindenkitől csak azt hallottam hogy nagyon nehéz készíteni. A te recepted volt a legszimpatikusabb nagyon örülök hogy ezt választottam isteni finomra sikerült és nem is nyílt szét! :) Ezután csak ezt készítem! A páromnak is nagyon ízlett nem bírtam olyan gyorsan sütni ahogy fogyott. :) 3 adaggal készítettem! Biztos ami biztos! köszönöm a tuti recepted!! A többi receptjeid is nagyon szimpatikusak!

kao1
kao1 Mon, 2013-12-23 22:03

Lehet,hogy én nem értelmeztem jól a receptet,de a töltelék iszonyat sok így.A fele is elég lett volna.Pedig ez volt az első bejglim :-(

kathleen
kathleen Tue, 2013-01-08 15:00

Életem első bejglije volt, köszönöm szépen a receptet! Dupla adag készült belőle, és nagyon szép és nagyon finom lett. Érdekességképpen, a négy rúdból kettő úgy repedt meg, hogy a közepén keresztben, mint amit kettétörtek, de amikor odaértünk a szeletelésnél,már nem is látszott. :)

kreditke
kreditke / kreditke Wed, 2012-12-26 09:39

Évek óta a Horváth Ilona féle recept szerint készítem a bejglit, az idén a viszont a férjem mondta, hogy legyen vékonyabbb a tésztája és több a tölteleék, úgyhogy kerestem itt az oldalon egy bejgli receptet a képek alapján, ami megfelel a kivánalmaknak. És megtaláltam EZT! Mint kiderült ez egy és ugyanaz a recept :-), de vékonyabb lett a tészta relatíve, mert így két kicsit csináltam, mindenki legnagyobb örömére! Amúgy nekem még szerencsére soha nem repedt meg!

petra
Petra / petra Wed, 2012-12-26 14:09

Kedves Kreditke,
Örülök, h jól sikerült. Ahogy a story részben is utalok rá, ez Horváth Ilona recept:-).
Üdv
Petra

kreditke
kreditke / kreditke Thu, 2012-12-27 09:46

Igen, ez a vicces benne, hogy kiválasztottam itt is ugyanazt. :-) Nagyon jó recept, jó hogy megosztottad itt is!

Julishka
Julishka Mon, 2012-12-17 22:38

Kedves Petra,
mit jelent a fel cs. szaritott eleszto? Milyen kiszerelesre gondolsz?

TNNiki
TNNiki Fri, 2011-12-30 14:26

Életem első bejglijét készítettem a recepted alapján, és nagyon finom lett! :)) Köszi ;)

Rudina
Rudina Sat, 2011-12-24 21:47

megcsináltam és sikerült nekem mindig szétrepedtek a bejglik. ez nagyon jól sikerült

Battacukor
Battacukor / Battacukor Sat, 2011-12-24 02:57

Kedves Petra! Évek óta ugyanazon recept alapján készítettem a bejglimet nagy sikerrel, mindig tökéletes volt, ízre, küllemre egyaránt. Idén gondoltam kipróbálok valami újat, és a Te receptedre esett a választásom, nagyon tetszett. Sajnos azt kell mondjam, megbántam hogy váltottam... mindent a leírás alapján csináltam, a bejglik mégis szétrepedtek, pedig nem tömtem túl őket és nem is nyújtottam túl vékonyra... sajnálom hogy nem írhatok pozitív véleményt s azt méginkább, hogy az ünnepi asztalra nem kerülhet idén tökéletes sütemény. Viszont az íze tényleg kifogástalan! Kellemes Karácsonyt!

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Fri, 2011-12-23 21:36

Megcsináltam gesztenyével....nem néztem utána ezt a tölteléket hogyan is kell, mert mindig diós, meg mákosat csinálok. De írtad hogy tejszínnel higítanád, meg rummal.... 50 dkg masszához 2,5 de főzőtejszínt, és kb 10 dgk darált kekszet, meg rumaromát tettem. HMMM nagyon finom, puha lett!!!!!!!!!!!!! Azt hiszem most ez lesz a sláger:-) Boldog Karácsonyt!

zafirov
zafirov Mon, 2011-12-19 17:40

Kedves Petra!
Elfelejtettelek megkérdezni, hogy nincs valami jó ötleted, ha gesztenyés és csokis bejglit csinálok, hogy készítsem el a tölteléket. Bocsi, hogy ezzel zavarlak, de sztem amit te leírsz az úgy is van.
Ja és még azt szerettem volna tudni, hogy rontana e a tészta állagán ha tennék bele egy kicsivel több cukrot?
Köszi

petra
Petra / petra Mon, 2011-12-19 20:34

Az utóbbi kérdésedre válaszolva: én inkább a töltelék édességének fokozásával tenném édesebbé a bejglit, nem a tésztába tennék több cukrot.
A gesztenyés bejglihez egy kis tejszínnel, és egy kis rummal hígítanám a gesztenyemasszát, a csokis bejglit pedig a kakaós csigánál használatos töltelékkel (vaj, porcukor, kakaópor) kenném meg.
Remélem tudtam segíteni.
Petra

zafirov
zafirov Tue, 2011-12-20 09:32

Köszönöm gyors válaszod, kipróbálom mindkettőt.
Üdv: Zafirov

zafirov
zafirov Sun, 2011-12-18 17:01

Kedves Petra!
Ma adtam még egy esélyt a bejgli sütésemnek. Tudnod kell, hogy mult karácsonykor sajna 2 receptet is kipróbáltam és mind a kettő a kukában landolt, legnagyobb bánatomra. Ez elég furi volt, mert már nagyon sok sütit elkészítettem az itteni receptek alapján és szinte mindig sikerült, ezért voltam nagyon bánatos, hogy pont a bejgli nem. Hát ezért volt ez az uccsó esély, és láss csodát ez valami szuper finom lett. Ugyanis gondoltam, hogy kari előtt teszek egy próbát és nagyon nem bántam meg, hogy a te receptedet választottam.
A gond ott van, vagy lesz, hogy ebből legalább dupla adagot kell készítenem, mert a mostani 2 tekercsből már csak apró morzsácskák vannak. Nagyon, nagyon köszi ezt az egyszerű ám de nagyon nagyszerű receptet.
Ja és annyit változtattam rajta, hogy én tk.tönköly lisztből készítettem, mivel én csak azt használok. Mégegyszer nagyon köszönöm és Békés Boldog Ünnepeket Kívánok neked és kedves családodnak.

petra
Petra / petra Mon, 2011-12-19 13:14

Kedves Zafirov,
Örömmel olvastam a sikerélményedet! Akkor nem marad más hátra, mint a duplázás, ez legyen a legnagyobb baj:-). Jó készülődést és kellemes ünnepeket kívánok!
Petra

virag48
virag48 Fri, 2011-12-09 18:10

Kedves Kukta-társak és Mesterszakácsok!
Az miatt, hogy kireped a bejgli ne szomorkodjatok:). Én már legalább 40 éve sütök mákos és más töltelékes kalácsot, bejglit és még sem jöttem rá a titkára:(, de az vigasztal, hogy soha egyetlen morzsácska sem maradt meg belőle. (Természetesen a családom mák-faló természetének köszönhetően:))
Áldott, szép Adventet, karácsony illatú sütögetést kívánok szeretettel:)

petra
Petra / petra Mon, 2011-09-05 07:37

Kokrak,
A bejgli repedését sok minden okozhatja: túl lágy tészta, túl lágy töltelék, túl vékonyra nyújtott tészta, nem elég forró sütő stb.
Legközelebb több sikert! Azért örülök, hogy ízre jó lett:-).
Üdv
Petra

kokrak
kokrak Sat, 2011-09-03 18:22

Épp most sül a sütőben, de az oldala szétrepedt. Szerencsére nem folyt ki a töltelék, tehát menthető, de nagyon zavar. Nem kellene elégedetlennek lennem, hiszen életem első bejglije, de akkor is. Mitől van az, hogy szétreped? Ráadásul ilyennel még nem is találkoztam, hogy oldalt. Leginkább a teteje szokott repedni, nem? Figyeltem arra, hogy a feltekerés az alján legyen.

kokrak
kokrak Sun, 2011-09-04 12:34

Az íze egyébként isteni finom lett, puha, omlós, pont el lett találva az ízesítés is. Nagyon köszönöm a receptet, soha más bejglit nem fogok sütni, csak ezt. Isteni!!!!!!!!!!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-24 18:10

Életem első (első 3!) bejglije! Egy mákos, egy diós és egy kakaós. Igaz, orvul kenyérsütőre bíztam a munka nehezét dupla adag tésztával, de a végeredmény fantasztikus lett: mindhárom bejgli egyben maradt, a tésztája puha, omlós, a töltelék még a kakaósból sem folyt ki. Csupán egyetlen hibája van: a dupla adag tészta is kevés!:D
Köszönöm a receptet. Boldog Karácsonyt minden No Salty-zónak!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-22 14:26

A mákos sajnos kiszakadt, de a diós nagyon jól sikerült, bár én dupla tésztát csináltam mert nálunk nagy keletje lesz a bejglinek :P
Ráadásul, butítottam, gyümölcscukorra édesítővel és zab tejjel készült >.<

petra
Petra / petra Mon, 2008-12-29 18:21

Mi köszönjük az elismerést és boldog, ízekben, sok finomságban gazdag új évet kívánunk!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2008-12-28 17:40

NAGYON JO OTLET EZ A SOK FINOMSAG.KOSZONOM SZEPEN.
BOLDOG UJ EVET KIVANOK.

829
finomliszt 250 g
instant élesztő 0.5 tasak
vaj 125 g
tojás 1 db
cukor 25 g
tej 1 dl
1 csipet
dió 15 dkg
tej 1.3 dl
porcukor 10 dkg
mazsola 5 dkg
mák 15 dkg
tej 1.3 dl
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db