Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés csokikrém recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Mangán
Foszfor
Vas

TOP Vitaminok

A D Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8.4 g

zsír

Összesen:
67.7 g
Telített zsírsav:
40 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
382 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
142 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
83 mg
Foszfor:
259 mg
Kálium:
425 mg
Nátrium:
66 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
35 g
Összes cukor:
24 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
95.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
34 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
494 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
8 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
16.8 g

zsír

Összesen:
135.4 g
Telített zsírsav:
81 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
42 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
763 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
286 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
166 mg
Foszfor:
521 mg
Kálium:
851 mg
Nátrium:
130 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
26 µg

szénhidrát

Összesen:
70 g
Összes cukor:
48 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
190.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
69 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
989 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
16 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4 g

zsír

Összesen:
32.2 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
9 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
181 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
67 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
39 mg
Foszfor:
123 mg
Kálium:
202 mg
Nátrium:
32 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
16.7 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
45.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
235 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
4 µg

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szepii
Szepii Wed, 2013-10-02 18:35

Kedves Ági!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy főző- vagy habtejszínt kell használni?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv, Szepii

Farkas Katalin
Farkas Katalin Sat, 2012-08-25 10:50

A tojásnál leginkább a salmonellától félünk. De tudni kell, hogy a salmonella 60 celsius-fokon, 3 perc alatt elpusztul. Márpedig a felfőzött tejszín 3 perc alatt nem hűl ki 60 fok alá. Lehet készíteni nyugodtan, ezt a finom krémet, amit én rummal ízesítek!

Andrasimari
Andrasimari Fri, 2012-08-24 18:43

Kedves Ági! Nagyon finomnak igérkezik ez a recepted, sok hozzészóló dicséri. Nekem csak egy kifogásom van: hogy a tojássárgákat nyersen kell bekeverni. Idős háziasszony vagyok, szeretek sütni-főzni, sokan kérik receptjeim, de én legalább 20 éve nem készitek semmit nyers tojással. Próbáltad a felhasználás előtt a tojást elkeverni gőz felett? Én majd igy fogom elkésziteni, remélem, nem fogja elrontani.
Eddig bármit készitettem a nosalty receptek közül, minden remek volt.
Nem rosszindulatból szóltam hozzá..
További jó sütést-főzést Neked és mindenkinek, kellemes napot!
Zsuzsanna

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-08-24 22:16

Kedves Zsuzsanna!

Nem veszem rossz néven az észrevételeket, sokan szkeptikusak a nyers tojássárga miatt ebben a receptben; de én csak magamat tudom ismételni. :) Mivel a felfőzött forró csokis tejszínbe keverjük bele, így hőkezelésnek van kitéve a tojássárgája, tehát már nem is nyers. ;-) Nem próbáltam másképp, mert ez így, ahogy a Storyhoz is írtam Jamie Oliver receptje, ő az egyik, akinek a receptjében megbízom. A gőz fölött elkeverni a tojássárgáját szerintem nem jó ötlet, bár ez az én saját véleményem, aztán úgy is úgy csinálod, ahogy te szeretnéd. :) De ha belegondolsz, a tojássárgája kissé "megfő", keményedik gőz fölött, hiszen olyan mintha kicsit megfőznéd. Azért kell nyersen belekeverni a csokis tejszínbe, mert ez egy krém, ha amúgy raknád bele, akkor csomósan lenne benne a tojás, és nem sűrűsíti be a krémet. DE, ez az én véleményem! ;-)
Szép estét!
Üdv: Ági

kispircsi
kispircsi Fri, 2012-08-24 12:29

Isteni, egymás után háromszor csináltam, mert állandóan elfogyott. A hütöben nem győztem cserélni.

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-08-24 14:51

Szia! Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Mi annyira nem vagyunk oda az étcsokiért, így kipróbáltam egyszer tejcsokival, de nem lett az igazi. Az íze még csak-csak, de az állaga egyáltalán nem volt megfelelő. Valószínűleg az étcsoki kakaótartalma is rásegít, hogy a hűtőben az állaga elérje a kívánt eredményt. Üdv: Ági

Blasius
Vadhagyma / Blasius Mon, 2012-07-16 20:36

Nem tudok rájönni, hogy ha a tejszínbe belekeverem a csokoládét, hogy tud ilyen fehér maradni, mint a képen ???

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Mon, 2012-07-16 22:14

Szia! Az a tetején lévő fehér tejszínhab... :) Az alatta lévő csokis a szélein látszik kissé, és az csoki színű! :) Üdv: Ági

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Fri, 2012-07-13 10:56

A tojássárgájától nem kell tartani, mert hőkezelt, hisz a forró csokis tejszínbe keverjük bele. :) Üdv: Ági

786
habtejszín 250 ml
étcsokoládé 10 dkg
tojássárgája 2 db
brandy 10 ml
vaj 2 dkg