Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bolognai tésztarakottas (Bolognai tészta 3.) recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Mangán

TOP Vitaminok

B1 Folát B3 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
55.6 g

zsír

Összesen:
40 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
241 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
386 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
120 mg
Foszfor:
771 mg
Kálium:
1067 mg
Nátrium:
384 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
118 µg

szénhidrát

Összesen:
102.8 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
296.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
16 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
331 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
10 mg
A vitamin (RAE):
255 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
222.4 g

zsír

Összesen:
160.2 g
Telített zsírsav:
71 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
55 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
22 g
Koleszterin:
964 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11 g
Kalcium:
1540 mg
Vas:
25 mg
Magnézium:
480 mg
Foszfor:
3085 mg
Kálium:
4267 mg
Nátrium:
1531 mg
Cink:
22 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
473 µg

szénhidrát

Összesen:
411.3 g
Összes cukor:
39 g
Élelmi rost :
22 g

víz

Összesen:
1185.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
66 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
1322 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
17 µg
C vitamin:
39 mg
A vitamin (RAE):
1022 µg
B12 Vitamin:
7 µg
D vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
11 g

zsír

Összesen:
7.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
48 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
76 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
152 mg
Kálium:
211 mg
Nátrium:
74 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
20.3 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
58.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
65 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg
A vitamin (RAE):
51 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zana szakács
zana szakács Sat, 2016-05-07 09:00

Addig minden rendben volt amíg nem sütöttem meg. Teljesen kiszáradt, másnap még rosszabb lett. Nem kell megsütni!!!!!!

szevica
szevica Thu, 2014-07-10 00:19

Megcsináltam és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

beagita
beagita Sat, 2013-03-16 13:29

Szia!
A két közepes paradicsomkonzerv alatt mit értesz? Hámozott paradicsomot, ami 400 g-os? Köszönöm a segítséget előre is!
Bea

Ollocska
Ollocska / Ollocska Thu, 2013-01-24 10:19

Enszerintem a paradicsomhoz nem megy a tejes besamel, aminek amugy nagynagy rajongoja vagyok. Viszont aki szereti, probalja ki melegszendvicsen. Nem fog csalodni.

nita.b
Anita / nita.b Thu, 2011-05-26 17:58

Lasagne-t szerettem volna ma csinálni, de nem volt itthon tészta hozzá. Ráadásul a besamel azon kevés dolgok egyike, amit nem tudok megenni. (ha lasagne-t készítek arra sem szoktam tenni) Így esett a választásom erre a tésztára.
Finom lett, jó recept. :-)

kiccs
kiccs Fri, 2009-11-27 20:32

Sziasztok!
A tetejére - a tojásos-tejfölös-sajtos öntet helyett - besamel mártást ajánlok, s a tetejére sajtot (úgy, mint a lasagne-nál.)
Így lesz tökéletes.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-18 10:24

Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe még belekeverek egy kefirt is, és 2 tojással többet rakok hozzá, amit előtte felverek habosra. Így finom krémes kötést kap az egész.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-11-18 10:23

Mi úgy szeretjük, hogy a tejfölbe még belekeverek egy kefirt is, és 2 tojással többet rakok hozzá, amit előtte felverek habosra. Így finom krémes kötést kap az egész.

animoni
animoni / animoni Wed, 2009-11-18 23:42

 
Érdekes ötlet! Legközelebb biztos megpróbálom azt általad javasolt öntetet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-11-17 08:32

Szia Animoni!
Hány fokos sütőben kell sütni?

animoni
animoni / animoni Tue, 2009-11-17 10:47

 
Szia Klarissz!
Megmondom őszintén nem tudom, sajnos soha sem sütöttem még olyan sütőben, amiben volt hőmérő. Annyit tudok csak, hogy gáz-sütőben maxra tekert lángon sütöm addig, amíg a sajt szépen megpirul. Én először 25 percre hagyom bent, aztán 5 percenként ránézek, amíg nem tetszik az eredmény. =)

1006
penne 500 g
napraforgó olaj 1 ek
konzerv paradicsom 280 g
vöröshagyma 1 nagy fej
darált sertéshús 500 g
víz 1 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tojás 2 db
tejföl 2 dl
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg