Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúhússal töltött padlizsán (Töltött padlizsán 4.) recept

hozzászólások (5)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Mangán
Szelén

TOP Vitaminok

E B3 Folát B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
26.4 g

zsír

Összesen:
36.2 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
158 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
139 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
81 mg
Foszfor:
385 mg
Kálium:
1241 mg
Nátrium:
121 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
25.6 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
456 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
16 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
93 µg
A vitamin (RAE):
116 µg
E vitamin:
11 mg
K vitamin:
23 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
105.6 g

zsír

Összesen:
144.6 g
Telített zsírsav:
41 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
55 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
36 g
Koleszterin:
633 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.9 g
Kalcium:
560 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
324 mg
Foszfor:
1537 mg
Kálium:
4969 mg
Nátrium:
487 mg
Cink:
13 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
56 µg

szénhidrát

Összesen:
102.4 g
Összes cukor:
64 g
Élelmi rost :
36 g

víz

Összesen:
1824.1 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
69 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
47 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
371 µg
A vitamin (RAE):
465 µg
E vitamin:
45 mg
K vitamin:
91 µg
B12 Vitamin:
5 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.7 g

zsír

Összesen:
6.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
29 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
67 mg
Kálium:
220 mg
Nátrium:
21 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
4.5 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
80.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
A vitamin (RAE):
20 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_gota
_gota Sun, 2016-04-03 13:16

Nagyon jó kis recept, mi zöldsalátát ettünk hozzá. Csak pár apróság hozzá: aki fél attól, hogy a padlizsán keserű lesz, az sózza be 20 percre miután kettévágta, majd itassa le. De tényleg csak kis padlizsánt kell megvenni. Aki nem tölti vissza a belsejét, az padlizsánkrémet is csinálhat belőle. Én marhahúsból csináltam, mert az volt itthon, ezért több ideig főztem a paradicsomos ragut, dupla adagot csináltam és a felét lefagyasztottam, később jó lesz pl. töltött cukkinibe, vagy lasagne lesz belőle. Köszi Mignon a receptet, finom volt.

Babóca46
Babóca46 Fri, 2013-09-13 18:08

Szia,az lenne a kérdésem hogy nem lett kesernyés, és héjastól sütve,a héja is ehető?....

mignon
Mignon / mignon Fri, 2013-09-13 19:50

Szia!
Megettük így "szőröstől-bőröstől", fincsi volt. Inkább kisebb, zsengébb padlizsánt érdemes hozzá választani.
Remélem ízleni fog, üdvözöllek:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-04 08:04

En paleos valtozatat keszitettem el, tehat kihagytam a cukrot, a paradicsomokat es a tejfölt, de isteni finom lett. Vegen felvert egesz tojassal megöntöztem es egy kis kemeny sajttal megszortam, nagy volt a sikere! Köszönöm szepen! :)

519
padlizsán 2 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
borjúhús 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 40 dkg
oregánó 1 ek
fahéj 1 kk
cukor 1 csapott ek
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db