Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyaleves 11. - hajdinás recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

C A K Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.1 g

zsír

Összesen:
3.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
68 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
107 mg
Foszfor:
224 mg
Kálium:
901 mg
Nátrium:
83 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
50.8 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
554.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
31 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
52 µg
A vitamin (RAE):
297 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
25 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
28.4 g

zsír

Összesen:
13 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
5.5 g
Kalcium:
269 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
425 mg
Foszfor:
894 mg
Kálium:
3600 mg
Nátrium:
334 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
203 g
Összes cukor:
19 g
Élelmi rost :
31 g

víz

Összesen:
2216.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
125 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
15 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
203 µg
A vitamin (RAE):
1189 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
101 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.1 g

zsír

Összesen:
0.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
33 mg
Kálium:
133 mg
Nátrium:
12 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
7.6 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
82.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
A vitamin (RAE):
44 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
4 µg

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 21:04

Kedves klivi!
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, :-)))
Szükségem lesz rá, mert a családnak beharangoztam ezt az ételt.
Azért nem jöttem fel előbb, mert itt kisebb vihar volt, és ilyenkor áramtalanítunk, biztos, ami biztos:-))
Nagyon szép estét, és holnapra napsugaras napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-06 12:28

Kedves klivi!
Nagyon tetszik:-))
Ezzel a recepttel kipróbálom ezt a mostanság sokat emlegetett hajdinát.Biztos, hogy finom:-))
Légyszíves azt add meg, hogy az a fél csésze, az mennyi pontosan, mert tényleg dagad, mint a rizs, mennyit tegyek bele?
Köszi előre is:-))
Szép napot!
Éva-Anyóca

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-06-06 17:22

Kedves Éva!
Nálam a fél csésze kb. 1 dl, de ha sűrűbbre szeretnéd, vagy nagyobb mennyiséget akarsz főzni, akkor mehet bele több is. Remélem ízlik majd a hajdina! :)
Livi

249
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
burgonya 6 közepes db
hajdina 0.5 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
ecet 2 csepp
víz 1.5 l
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 csapott ek
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál