Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás palacsinta recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Nátrium
Foszfor

TOP Vitaminok

E Folát C B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
15.1 g

zsír

Összesen:
26 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
90 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
146 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
34 mg
Foszfor:
169 mg
Kálium:
365 mg
Nátrium:
768 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
32 µg

szénhidrát

Összesen:
72.4 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
73.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
60 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
39 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
11 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
60.5 g

zsír

Összesen:
104 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
41 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
32 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.9 g
Kalcium:
586 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
134 mg
Foszfor:
678 mg
Kálium:
1463 mg
Nátrium:
3073 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
134 µg

szénhidrát

Összesen:
289.5 g
Összes cukor:
22 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
294.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
238 µg
E vitamin:
34 mg
K vitamin:
9 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
155 µg
D vitamin:
2 µg
C vitamin:
44 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5 g

zsír

Összesen:
8.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
30 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
48 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
57 mg
Kálium:
121 mg
Nátrium:
254 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
24 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
24.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
13 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
4 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poirot
poirot Fri, 2011-09-16 08:15

Ha darált húst raksz a palacsintához, azt milyen módon készíted el ? Mivel ízesíted a darált húst ? Hasonlóan készíted el a húst, mint a chilis babnál ?

Köszi a választ.

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-09-16 18:12

Kedves Poirot!
Igen, hasonlóan, mint a chilis babnál vagy a bolognai szósznál. De lehet tejfölösen, tejszínesen, lényeg, hogy ne legyen száraz a töltelék. :)
Üdv.
Livi

poirot
poirot Sun, 2011-09-18 11:17

A "tejfölösen" érdekelne. Ha lehet részletesen.

:)

Megjegyzés; Bizonyisten "lányok", néha olyanok vagytok, mint "szegény Jó Anyám", aki nagyon tudott sütni-főzni, viszont egy receptet részletesen "elmagyarázni" kevésbé tudott.

(Például azt nem értette, hogy én mit nem értek a "beemelésen" egy süti receptnél.)

:)

Férfi vagyok, az Isten áldjon meg benneteket !

:)

Szóval, mint egy mester a kezdő inasnak, ha kérhetném.

:)

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-09-18 12:40

Kedves poirot!
Na szóval, hogy rövid is legyek, meg értsed is amit írok....:))
1. Végy darált húst, vagy esetleg apró darabkákra vágott csirkemellet, kb. 60 dkg-ot.
2. Egy kis fej vöröshagymát dinsztelj kevés olajon, majd tedd hozzá a húst. Gyakran keverve süsd fehéredésig minden oldalát, majd sózd, borsozd, ízesítsd kedved szerint. A fokhagymát ki ne hagyd, 2-3 gerezdet mindenképpen vágj bele. Kevés pirospaprikát is tegyél hozzá, attól szebb színe lesz. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet.
3. Ha a hús már megpuhult, 2 dl tejfölt keverj ki vízzel és 1-2 teáskanál étkezési keményítővel vagy liszttel, majd öntsd a húshoz. Jól forrald össze! Ízesítheted egy kevés csípős paprikával is, ha szereted.
Ez a ragu hasonló a hortobágyi palacsinta töltelékéhez. Tálaláskor meglocsolhatod a tetejét tejföllel, és szórhatsz rá reszelt sajtot is.
Remélem tudtam segíteni. Ha elnyerte a tetszésedet ez a verzió, bátran fogj hozzá, szerintem elrontani sem tudod! :)) Sok sikert! Üdv: Livi

poirot
poirot Sun, 2011-09-18 12:47

Köszönöm, Livia, így már érthető. Még nekem is.

:)

588
finomliszt 30 dkg
1 tk
tojás 2 db
élesztő 1 dkg
tej 4 dl
burgonya 3 közepes db
napraforgó olaj 80 ml
napraforgó olaj 2 csepp