Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklacsatni recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

Folát C K A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.4 g

zsír

Összesen:
0.4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
31 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
68 mg
Kálium:
537 mg
Nátrium:
83 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
34.9 g
Összes cukor:
26 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
201.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
10 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
117 µg
A vitamin (RAE):
5 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
23.8 g

zsír

Összesen:
4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
7.6 g
Kalcium:
322 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
340 mg
Foszfor:
672 mg
Kálium:
5373 mg
Nátrium:
829 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
348.9 g
Összes cukor:
258 g
Élelmi rost :
57 g

víz

Összesen:
2014.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
106 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
1160 µg
A vitamin (RAE):
47 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
27 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.8 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
22 mg
Kálium:
178 mg
Nátrium:
27 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
11.5 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
66.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
38 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiwievi
wiwievi Fri, 2013-01-04 21:19

Köszönöm szépen a válaszodat, most már képben vagyok.Ha kipróbáltam megírom hogy sikerült. Üdv.

wiwievi
wiwievi Fri, 2013-01-04 00:20

Szia!Nagyun guszta a recepted, imádjuk a céklát bármikor megenném.Elmentettem, de azt kérdezném, ha csak körítésnek csinálom nem üvegezem, úgy is jó?És mihez adhatom?Salátaként?Elöre is köszi.

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2013-01-04 09:20

Kedves Wiwievi!
Természetesen frissen is felhasználható, nem kell állni hagyni, ez csak egy opció. Szerintem úgy lehet használni, mint a párolt káposztát, köret-salátaként, kiegészítő köretként. (Az íze is emlékeztet a párolt káposztára, mert édes és savanyú egyszerre.) Zsírosabb sültek mellé ajánlom, ahol jól jön a savanykás íz: malac, oldalas, csülök. De talán legjobb a kacsasült mellé. Meg lehet próbálni sült csirke mellé is, de úgy gondolom, ahhoz túl intenzív ízű és elnyomná a csirke saját ízét. Pulykához viszont jó lehet.
Valamint szerintem melegen finomabb, vagyis ha el is teszed üvegbe, mint egy hagyományos savanyúságot, ha felbontod, érdemes felmelegíteni.
Remélem, tudtam segíteni.
Üdvözöl: Koszider

144
cékla 1.5 kg
alma 5 db
lila hagyma 2 db
vörösborecet 2 dl
gyömbér 3 cm
cukor 3 ek
mazsola 10 dkg
szegfűszeg 1 kávéskanál
szegfűbors 1 kávéskanál
fahéj 1 kk