Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Mangán
Kalcium

TOP Vitaminok

D Folát A B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
24.3 g

zsír

Összesen:
61 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
534 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
297 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
68 mg
Foszfor:
402 mg
Kálium:
363 mg
Nátrium:
197 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
45 µg

szénhidrát

Összesen:
94.8 g
Összes cukor:
61 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
148.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
86 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
333 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
24 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
97 g

zsír

Összesen:
244.1 g
Telített zsírsav:
68 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
44 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
28 g
Koleszterin:
2133 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.3 g
Kalcium:
1190 mg
Vas:
15 mg
Magnézium:
269 mg
Foszfor:
1605 mg
Kálium:
1452 mg
Nátrium:
795 mg
Cink:
11 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
184 µg

szénhidrát

Összesen:
379.3 g
Összes cukor:
253 g
Élelmi rost :
18 g

víz

Összesen:
593.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
343 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
1331 µg
E vitamin:
12 mg
D vitamin:
11 µg
K vitamin:
6 µg
C vitamin:
98 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.9 g

zsír

Összesen:
14.7 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
128 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
71 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
96 mg
Kálium:
88 mg
Nátrium:
48 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
22.9 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
35.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
81 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
6 mg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

keskenydori
keskenydori Mon, 2015-12-28 12:22

Karácsonyra elkészítettem, hárman is elkérték a receptet. Négy féle süteményt sütöttem ez vitte a pálmát.

dadimami
dadimami Wed, 2014-01-29 01:03

Kedves Veronika! Az egész tojásokat géppel keverem ki. Egy fotóval illusztrált, lépésről, lépésre bemutatott leírásom van, bécsi piskóta néven (nem is tudom honnan kaptam jó pár éve) nálam nagyon bevált, ha nem ismered és érdekel szívesen átküldöm.
Az én sütőm gázos, nem a legjobb, de átalánydíjas, ez az egyetlen előnye, csak mostanában borzasztó gyenge a gáz sütőereje, ami bosszúság piskóta és a sütik sütésénél is, de a kenyereknél pláne "az már más tészta" azt most tanulgatom, abban kezdő vagyok.
Üdv: Margó

dadimami
dadimami Wed, 2014-01-01 15:30

Kedves Kati!
Ez jól néz ki, és jó ötlet, hogy férjemmel a piskótát kedveltessem, eddig jobb híján (ha más süti nem akadt) akkor ette, de mivel a citromos ízt szereti, a kettőt összehozva már siker. Közelgő szülinapjára elkészítem.
Nem tudom próbáltad e már a piskótát úgy készíteni, hogy nem választod szét a sárgáját és fehérjét, ha nem ajánlom tegyél egy próbát, nem bánod meg!
Én évek óta már így készítem és tökéletes, még jobb is mint a külön keverés, nekem úgy a lisztet nehezebb beledolgozni, hogy ne maradjanak kis csomócskák benne. Természetesen a lisztet már nem géppel, hanem fakanállal, vagy lyukacsos nagyobb keverő kanállal óvatosan adagolom hozzá. Lényeg, hogy jól kikeverjük az egész tojásokat a cukorral, hogy a térfogata jelentősen növekedjen, jól felhabosodjon.
Köszönöm a receptet!
üdvözlettel: Margó

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-01-27 10:31

Kedves Margo! Ahogy olvasom Kati receptjeit, (nagyon jok) raakadtam a te hozzaszolasodra ennel a recinel. Szeretnem megkerdezni, hogy amikor a piskotahoz az egesz tojasokat "jol kikeverjuk" a cukorral az mivel tortenik? kezzel vagy elektromos kezi habverovel vagy csak egyszeruen fakanallal? Nekem ugyanis soha nem sikerul jo piskotat sutni, es emlekszem, hogy nagyon regen az anyosom is egesz tojasokkal keszitette, de akkor meg nem volt elektromos habveronk es azzal a rugossal (nem tudom, hogy ismered-e?) vertuk fel. Mindig gyonyoru piskotat sutottunk. Azota mar probaltam en is, persze az elektromossal, de megsem lett szep piskotam. Lehet, hogy a sutotol is fugg, - nem tudom.
Jo tanacsodat elore is koszonom.
Udvozlettel, Veronika

1011
tojás 7 db
cukor 7 ek
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 1 késhegynyi
mák 5 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 3 db
citrom 2 db
vaníliás pudingpor 1 ek
cukor 15 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 3 ek
habfixáló 1 csomag