Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-joghurtos gríztorta recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Magnézium
Kalcium
Szelén

TOP Vitaminok

E Folát A D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
14.7 g

zsír

Összesen:
33.9 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
167 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.1 g
Kalcium:
181 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
91 mg
Foszfor:
335 mg
Kálium:
385 mg
Nátrium:
122 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
51 g
Összes cukor:
24 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
70.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
52 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
198 µg
E vitamin:
6 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
88.2 g

zsír

Összesen:
203.2 g
Telített zsírsav:
78 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
84 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
27 g
Koleszterin:
1004 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.7 g
Kalcium:
1091 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
552 mg
Foszfor:
2007 mg
Kálium:
2304 mg
Nátrium:
733 mg
Cink:
9 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
70 µg

szénhidrát

Összesen:
305.7 g
Összes cukor:
144 g
Élelmi rost :
25 g

víz

Összesen:
422.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
12 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
320 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
1185 µg
E vitamin:
41 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
11 µg
C vitamin:
25 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.3 g

zsír

Összesen:
19.2 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
94 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
103 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
51 mg
Foszfor:
188 mg
Kálium:
217 mg
Nátrium:
69 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
28.9 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
39.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
30 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
112 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
2 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

OEnci
OEnci Mon, 2012-11-26 15:57

Elkészítette én is. De hiába hagytam egy egész éjjel a hűtőben, nekem továbbra is ropogós és az íze sem túl citromos. A mazsolát mi nem szeretjük, aszalt áfonya került bele. És a végén lekvárral kentem meg a közepét, hogy egy picit felturbózzam...

mrsgrob
mrsgrob / mrsgrob Fri, 2011-09-02 09:50

Elkészítettem és kedvenc lett! Búzadarát itt nem tudtam szerezni, kukoricadarából készítettem - valami fenomenálisan szép sárga lett és a textúrája is nagyon tetszett. Köszönöm a receptet.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Fri, 2011-01-28 20:02

Nagyon jól hangzik ez a recept, a fotó is jól sikerült. Ez lesz a következő süti, amit kipróbálok. Jó sok reszelt citromhéjjal csinálom majd :P Nyammiiii

petra
Petra / petra Thu, 2010-06-10 20:02

ep,
hagytad valamennyit állni a masszát sütés előtt? az a gyanúm, hogy talán nem pihent eleget az egyveleg, ezáltal nem volt ideje megszívni magukat a daraszemeknek, és emiatt maradhatott ropogós
?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-13 21:06

Igen, kb 1 órát pihent, de lehet, kevés volt neki. Legközelebb hagyom egy éjszakát állni.
Köszönöm!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-07 13:45

A hétvégén elkészítettem, nagyon finom volt, bár a tetején, sajnos, ropogós volt a búzadara (de csak ott!). Mi lehetett a baj? Öntettel tálaltam: 2 ek méz+2 ek citromlé, majd 4 ek kanál joghurthoz öntöttem. Édes, citromos, könnyű ...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-09-08 21:29

Elhiszem, hogy finom csak nálunk vki allergiás a mandulára :-(

petra
Petra / petra Mon, 2009-09-07 20:11

ez így volt finom, ahogy volt:-), de ha nem szeretnéd mandulásan készíteni, akkor tegyél lisztet a darált mandula helyett, a mandulapehely pedig elhagyható belőle

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-07 18:44

A mandulát és a mandulapelyhet nem lehet vmi mással helyettesiteni?

petra
Petra / petra Sat, 2008-10-25 13:44

kedves Alexandra,
Köszönöm az észrevételeid!
A leírásból véletlenül tényleg kimaradt a két említett dolog, már pótoltam is, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem!
A eredeti recept szerint a szirup így készül: kisebb lábasban bögrényi cukrot, fél bögre citromlevet és fél bögre mézet lassú tűzön 15-20 percig főzünk, vagy míg szirupos nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni. A torta tetejét egyenletesen megszurkáljuk egy nyárssal vagy villával és ráöntjük a langyos szirupot.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2008-10-25 13:13

Kipróbáltam ezt a sütit és nagyon finom lett!
Arra kiváncsi lennék, hogy milyen az az öntet, amit a Fenséges desszertek c. könyv ír? Valami édes szirup vagy citromos?
Legközelebb kipróbálom több mazsolával és 2 citrommal egy helyett, mert szerintem úgy még finomabb lehet.

Petra, a készítés közben hiányoltam, hogy az elkészítés leírásába nem írtad bele, hogy mikor kell beletenni a citrom levét és a sütőport. Gyakorló háziasszonyként (aki kifejezetten sütikre szakosodott) azért ezek nem igazán okoztak gondot :)

Lényeg a lényeg: finom a süti :)

549
vaj 120 g
porcukor 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
tojás 4 db
búzadara 175 g
mandula 100 g
mandulapehely 50 g
mazsola 2 marék
joghurt 200 g
sütőpor 2 tk