Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csalamádé Boszi konyhájából recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

C K Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
5.3 g

zsír

Összesen:
0.7 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
4.5 g
Kalcium:
107 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
59 mg
Foszfor:
134 mg
Kálium:
898 mg
Nátrium:
3273 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
61.8 g
Összes cukor:
48 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
512.6 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
157 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
87 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
117 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
63.5 g

zsír

Összesen:
8.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
53.7 g
Kalcium:
1288 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
703 mg
Foszfor:
1607 mg
Kálium:
10765 mg
Nátrium:
39281 mg
Cink:
10 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
8 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
741.6 g
Összes cukor:
591 g
Élelmi rost :
90 g

víz

Összesen:
6151.4 g

vitaminok

Összesen:
2 g
C vitamin:
1887 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
17 mg
B6 vitamin:
7 mg
Összes folát:
1050 µg
A vitamin (RAE):
835 µg
E vitamin:
13 mg
K vitamin:
1400 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.8 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
16 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
20 mg
Kálium:
138 mg
Nátrium:
502 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
9.5 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
78.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
25 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
14 µg
A vitamin (RAE):
11 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
18 µg

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fkatica
fkatica Tue, 2015-09-08 22:08

Ez a recept nekem és a családomnak nagyon bejött, köszönöm. Gyerekkoromban anyukám készített ilyet, nagyon vágytunk már rá. Üdv Neked a receptért! Most van 24 órás állapotban, holnap üvegekbe kerül. Köszi Ja nem tettem bele zöld paradicsomot, hanem sárgarépát, reszelve ettől még tökéletesebb lesz. Nagyon gusztusos és látványnak sem rossz!!!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2015-09-10 10:50

Kedves Katica! Örülök, hogy tetszik a recept, szerintem nem fogsz csalódni benne. Mi is a hétvégén készülünk eltenni csalamádét és most mi is sárgarépát teszünk bele a zöld paradicsom helyett. Üdv. Marcsi

barczimarika
barczimarika Sat, 2012-10-20 16:47

A tökéletes csalamádé receptje! Köszönöm szépen! Én nem tettem bele zöldparadicsomot,helyette kaliforniai paprikát,ettől nagyon guszta lett. Télre nem marad belőle,az már biztos. A gyerekeim mindenhez eszik. :) Csinálhatom a következő adagot. :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sat, 2012-10-20 18:28

ÖRÜLÖK HOGY SIKERE VOLT ANYÓSOM CSALAMÁDÉJÁNAK! MI IS IMÁDJUK. A ZÖLD PARADICSOMOT ÉN SEM ESZEM, DE A FÉRJEM NAGYON ODA VAN ÉRTE.
ÜDV. MARCSI-BOSZI

Judit6
Kif Lee / Judit6 Thu, 2012-09-20 10:17

Nagyon guszta, régóta készülök erre a merényletre is :).
Tehát ma megveszem a hozzávalókat, holnap pedig akció :).

evacili
evacili Fri, 2012-09-14 14:17

Éppen most készülök csalamádét eltenni.10 %-os ecetből 6 dl vegyek? Köszi a receptet!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Fri, 2012-09-14 20:01

Nem vagyok nagy szakértő, inkább vennék 20 %-osat. :) Félnék, hogy a dupla mennyiségű ecettel több lé lenne és nem férne az üvegekbe. De ez csak az én kútfejemből származik!
Hátha van aki hozzászól és értő savanyúság ill. ecet ügyben.
Most jutott eszembe, hogy valakitől azt hallottam, hogy mindegy az ecet százaléka, mennyiségileg nem kell változtatni rajta.

Kelemenné
Kelemenné Thu, 2012-09-13 21:39

Szerintem is 1.5 kg az uborka mennyisége. Anyukám is igy szokta eltenni a csalamádét, de mindig elfogyott, mert nagyon finom.

Lillena
Lillena Thu, 2012-09-13 20:52

A 15-ből kimaradt csak a vessző, szerintem az is 1,5 kg.

257
káposzta 1.5 kg
paprika 1.5 kg
zöldparadicsom 1.5 kg
uborka 1.5 kg
vöröshagyma 1 kg
cukor 40 dkg
10 dkg
ecet 3 dl
borkén 1 ek
nátrium-benzoát 1 kk