Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Télálló sárgarépás csalamádé:
Előnye, hogy édeskés íze miatt, önmagában is fogyasztható. Hátránya, hogy gyorsan elfogy.
3kg tv paprika (vastaghúsú, sárga legyen, az érett, és ne piros túlérett, mert az meglágyul, nem marad ropogós!)
3 kg fejes káposzta (fehér színű az érett)
1 kg vöröshagyma (nagyobb gyöngyhagymát is tettem bele)
1,5 kg fürtös uborka
4 db vékony sárgarépa (én ebből és az uborkából is többet , 3-3 kg-ot tettem és a vöröshagymát is megdupláztam (most gyöngyhagymával egészítettem ki)
A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk és lereszeljük. Egy nagy zománcozott vajlingba tesszük, alaposan összekeverjük, majd rászórjuk a sót és elkeverem benne.(főleg a paprikára és a káposztára kell rászórni, hogy az kiengedte a levét, akkor ráöntöm a 14 dkg sót,
1 csapott mokkáskanál borkénport (ebből is 1kk-al többet tettem)
6 dl 10%-os ecetet (20%-os ecet ma biztonságosabb, de abból csak a fele kell! Kóstoláskor derül ki, hogy kell-e bele még só, vagy ecet. A cukor nekem még egy kicsit soknak is tűnt, mert a több sárgarépától édesebb lett a lé.)
Összekeverjük az összes hozzávalót, a vejlingon keresztbe teszünk egy fát és letakarjuk egy fehér pamut ruhával, majd naponta többször átforgatjuk az egészet, még közben is megkóstolhatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a nyálunk semmiképpen ne kerüljön bele! 25-36 óráig állni hagyjuk, hogy átjárja az a lé, amit kiengedtek a zöldségek magukból és az ízek jól összeérjenek.
megkóstoljuk a levét és ha még kell bele só, vagy pici ecet, azt pótoljuk. Ne érintsük a megnyalt kanallal, mert az egész megromlik! Fél literes, vagy kisebb csavaros üvegekbe légmentesen lenyomva beletömjük és felöntjük a levével Zárjuk az üvegek tetejét, nedves ruhával áttöröljük, hogy ne legyen ragacsos a ráfolyt létől. Egy használaton kívüli zománcozott tepsire rakva, betesszük a hideg kamrába. (Ha valamelyik üveg véletlenül nem volt elég tiszta, akkor a forrásnak indult savanyúság leve a tepsibe menjen. Nem szokott megtörténni, de jobb az óvatosság! A megbontott üveget jobb, ha hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek! Rácz Margit
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon! http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Én egy barátom erdélyi anyósának eredeti, alapreceptjét használom sok éve (nem egyszer), eddig bevált, sosem forrt fel! Annyit változtattam, hogy CSAK paradicsom mennyisége helyett fele-fele uborkát, paradicsomot teszek bele. A 8%-os ecet állítólag Erdélyben létezik, itt Mo.-n én nem találkoztam vele, ezért arányában 10%-ost használok. Ez a recept:
Hozzávalók:
3 kg zöld paradicsom (én 1.5-1.5 kg ubi, zöld paradicsom)
3 kg paprika (1-1 kg piros-fehér-zöld színű, vegyesen)
3 kg gyalult káposzta
20 dkg só
1 kg kristálycukor
1 l 8(!) %-os (vagy 8 dl 10%-os) ecet
3-4 db babérlevél
szemes feketebors, ízlés szerint
Elkészítés:
A zöld paradicsomokat (uborkákat), a paprikákat felszeleteljük, és a gyalult káposztával együtt egy nagyobb edénybe tesszük.
Hozzáadjuk a sót-cukrot-ecetet, valamit a babérleveleket és a szemesborsot, majd jól összevegyítjük. Letakarva, három napig kevergetjük, míg levet nem enged.
Üvegekbe tesszük, lekötve hűvös helyen tavaszig eláll.
Nincs se szalicil, se citromsav! Egyszer kipróbáltam timsó hozzáadásával. Frissebb, zöldebb maradt ugyan a színe, de más lett az íze! Maradtam az eredetinél, fakóbb-barnásabb szín, sokkal finomabb íz!
sziasztok!
Érdeklődnék, hogy készítette-e már Valaki barna cukorral, esetleg a sima ( fehér) cukor helyett valamilyen édesítőszerrel ? :)
Köszi a válaszokat
Kedves Kriszti! Annyit tudok javasolni, hogy hagyd tovább állni. Néhány óra alatt össze kell essen és akkor lesz leve is. Remélem sikerül! Minden jót! Brigi
Spanyolorszagban elek, itt nem szoktak csalamadet csinalni, am mivel a ferjem kostolta Magyarorszagon, augusztusban kerte, hogy csinaljak en is. Elraktam egy adagot, nem birta egy honapig... Tegnap a spanyol csalad keresere 4adagot apritottam ossze. Most 27gyonyorusegesen szines uveg csalamade csucsul a kamrapolcon. (Azert biztos, ami biztos, imadkozom, hogy nehogy megromoljon....) azt hiszem, meghonositottam ezt a csodajo receptet Spanyoleknal is:)
Sziasztok! Én még arra tudok gondolni, hogy talán nagyon tele tettétek az üvegeket és azért forrik. Én általában hagyok egy fél ujjnyit szabadon az üveg tetején. Nem biztos, hogy ez a gond, de hátha... :)
Szia saran, az enyém is megromlott az idén. Vagy valami szennyezőanyag maradt a zöldségen, vagy belekerült egy pici morzsa, (akár ruhánkról), vagy az üveg mosása, forrázása nem volt megfelelő. Csak erre tudok gondolni. Valakinél olvastam, hogy a darabos savanyúság eltevésekor kkiforrázza az üvegeket, forró vízbe dobja a zöldségeket és nem nyúl kézzel a savanyúságba. Én a csalamádéhoz valókat fogom leforrázni és úgy felvágni. Hátha bejön. SOHA nem szabad feladni. Még az idén készítek újat.
A forrázás egy pillanat. A lobogó vizet ráönteni és azonnal le is önteni. Csak a zöldség felületét éri a forró víz. Én nem tettem tele az üvegeket mégis felforrt. Szerencsére csak két üveggel tettem el, így nem nagy a kár. A fene se tudja miért nem sikerül néha, lehet, hogy kevés az ecet, vagy a só, esetleg tartósító. Mindig van rizikó, ezt is vállalni kell. Azért én óvatos vagyok és kis mennyiséget teszek el.
10 befőttesüveggel lett a dupla adagból. Tegnap reggel gyalultuk, kevertük be, és ma délben lett üvegekbe rakva. A spejzom éke lett ezzel a színkombinációval. Gyönyörű!
Köszönöm még egyszer! :) Hajni
Szia Brigi!Nagyon szépen köszönöm a klassz receptet nekem és családomnak nagyon bevált!Már tavaly is elkészíttetem és az az idén is elfogom!!!Egy icipicit változtattam rajta plusz sárgarépával színesítettem kaliforniai paprika helyett!Így is isteni lett!!!Még egyszer köszönnöm!!!! :-D
Ma elkészítettem dupla adaggal, ott figyel a spejzban egy tejes ládában.
Holnap töltöm üvegekbe, remélem,hogy jó lesz! Az illata itt kóborol a lakásban ahogy nyitogatva volt a spejzajtó, már most isteni! :)
Köszi a receptet!
szia :)
nagyon megtetszett a recepted,szeretnem elkesziteni,de kicsit felek mert meg soha nem csinalttam meg savanyusagot.tudnal esetleg egy ket jo tanacsot adni mint nagyon kezdo haziasszonynak mielott belekezdenek? nagyon nem szeretnem ha megromlana!koszonom elore is
Először is a paprikát és a uborkát alaposan mosd meg. A lényeg, hogy a zöldségek tiszták legyenek. Na meg az üvegek is. Akár kézzel, akár géppel mosd ki az üvegeket és töröld szárazra. A szeletelésbe nincs semmi ördöngösség. Miután levet eresztett, töltsd meg az üvegeket. Érdemes jól megtömni zöldségekkel, de vigyázz, hogy az üveg szája alatt maradjanak, ne a kupakkal keljen azokat lenyomni, mert esetleg a cukros lé kiforrhat, ha túl van töltve. Utána egy nedves konyharuhával áttörölheted az üvegeket és mehetnek is a polcra. Sok sikert! :))
Ez nem egy édes savanyúság. A cukor csak azért kell bele, hogy harmonikus legyen az íze, ne legyen nagyon ecetes. Esetleg meg lehet próbálni kevesebb cukorral, de én azt javaslom, hogy próbáld meg az eredeti recepttel. Nem hiszem, hogy édesnek fogja tartani a férjed :) Minden jót! Brigi
Kedves Brigitta!
Tegnap elkészítettem a salátádat, már készítés közben kóstolgattam, sejtettem, hogy jó lesz, de mára az ízek összeértek, és alig tudtam abbahagyni a kóstolást. Most olyan ebéden töröm a fejem, amihez ebből a csalamádéból degeszre ehetem magam. Köszi a receptet, és készítem a következő adagot, mert ez a mostani nem lesz hosszúéletű. Szép napot kívánok Neked.
Nagyon jó a recept,de ha javasolhatom,használjatok borkősavat minden más helyett!Ez természetes,sok gyümölcs alkotó eleme,nincs mennyiségi korlátja a használatának!Tartósít,ropogósan tart és megőrzi az eredeti színt is!És nem mérget eszel!Ezt egy tartósítószer szakértő mondta,nem én vagyok ennyire okos!
Most fogom kipróbálni a receptedet csak én vödörben!:)
Hozzászólások (123)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. október 1-jén kiemeltük cikkünkben: 5 dolog, amit feltétlen végezz el a kertben még a fagy beállta előtt!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.19. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.09.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Brigitta! Nekem elkezdett barnulni. Vajon mi az oka? Kíváncsi volnék rá hogy miért! Senki nem írta ezt.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2019. július 1-jén kiemeltük cikkünkben: Ez a 10 étel volt a kedvencetek múlt héten
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.06.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.06.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. október 2-án kiemeltük cikkünkben: 9 dolog, amit falusi gyerekként te is megtanultál – Ilyen volt a méregdrága kütyük nélküli gyerekkor
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 17-én kiemeltük cikkünkben: 10 recept a múlt hétről, amit a legjobban kerestetek
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. szeptember 10-én kiemeltük cikkünkben: Top 10 recept a múlt hétről - amikért legtöbben kattintottatok
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. szeptember 13-án kiemeltük cikkünkben: A 17 legkáposztásabb savanyúság savanyú káposztán innen és túl
Üdvözlettel, NoSalty
Télálló sárgarépás csalamádé:
Előnye, hogy édeskés íze miatt, önmagában is fogyasztható. Hátránya, hogy gyorsan elfogy.
3kg tv paprika (vastaghúsú, sárga legyen, az érett, és ne piros túlérett, mert az meglágyul, nem marad ropogós!)
3 kg fejes káposzta (fehér színű az érett)
1 kg vöröshagyma (nagyobb gyöngyhagymát is tettem bele)
1,5 kg fürtös uborka
4 db vékony sárgarépa (én ebből és az uborkából is többet , 3-3 kg-ot tettem és a vöröshagymát is megdupláztam (most gyöngyhagymával egészítettem ki)
A zöldségeket megtisztítjuk, alaposan megmossuk és lereszeljük. Egy nagy zománcozott vajlingba tesszük, alaposan összekeverjük, majd rászórjuk a sót és elkeverem benne.(főleg a paprikára és a káposztára kell rászórni, hogy az kiengedte a levét, akkor ráöntöm a 14 dkg sót,
1 csapott mokkáskanál borkénport (ebből is 1kk-al többet tettem)
6 dl 10%-os ecetet (20%-os ecet ma biztonságosabb, de abból csak a fele kell! Kóstoláskor derül ki, hogy kell-e bele még só, vagy ecet. A cukor nekem még egy kicsit soknak is tűnt, mert a több sárgarépától édesebb lett a lé.)
Összekeverjük az összes hozzávalót, a vejlingon keresztbe teszünk egy fát és letakarjuk egy fehér pamut ruhával, majd naponta többször átforgatjuk az egészet, még közben is megkóstolhatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a nyálunk semmiképpen ne kerüljön bele! 25-36 óráig állni hagyjuk, hogy átjárja az a lé, amit kiengedtek a zöldségek magukból és az ízek jól összeérjenek.
megkóstoljuk a levét és ha még kell bele só, vagy pici ecet, azt pótoljuk. Ne érintsük a megnyalt kanallal, mert az egész megromlik! Fél literes, vagy kisebb csavaros üvegekbe légmentesen lenyomva beletömjük és felöntjük a levével Zárjuk az üvegek tetejét, nedves ruhával áttöröljük, hogy ne legyen ragacsos a ráfolyt létől. Egy használaton kívüli zománcozott tepsire rakva, betesszük a hideg kamrába. (Ha valamelyik üveg véletlenül nem volt elég tiszta, akkor a forrásnak indult savanyúság leve a tepsibe menjen. Nem szokott megtörténni, de jobb az óvatosság! A megbontott üveget jobb, ha hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek! Rácz Margit
Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.07.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. június 4-én kiemeltük cikkünkben: 13 hagyományos csalamádé rántott szelet mellé
Üdvözlettel, NoSalty
Én egy barátom erdélyi anyósának eredeti, alapreceptjét használom sok éve (nem egyszer), eddig bevált, sosem forrt fel! Annyit változtattam, hogy CSAK paradicsom mennyisége helyett fele-fele uborkát, paradicsomot teszek bele. A 8%-os ecet állítólag Erdélyben létezik, itt Mo.-n én nem találkoztam vele, ezért arányában 10%-ost használok. Ez a recept:
Hozzávalók:
3 kg zöld paradicsom (én 1.5-1.5 kg ubi, zöld paradicsom)
3 kg paprika (1-1 kg piros-fehér-zöld színű, vegyesen)
3 kg gyalult káposzta
20 dkg só
1 kg kristálycukor
1 l 8(!) %-os (vagy 8 dl 10%-os) ecet
3-4 db babérlevél
szemes feketebors, ízlés szerint
Elkészítés:
A zöld paradicsomokat (uborkákat), a paprikákat felszeleteljük, és a gyalult káposztával együtt egy nagyobb edénybe tesszük.
Hozzáadjuk a sót-cukrot-ecetet, valamit a babérleveleket és a szemesborsot, majd jól összevegyítjük. Letakarva, három napig kevergetjük, míg levet nem enged.
Üvegekbe tesszük, lekötve hűvös helyen tavaszig eláll.
Nincs se szalicil, se citromsav! Egyszer kipróbáltam timsó hozzáadásával. Frissebb, zöldebb maradt ugyan a színe, de más lett az íze! Maradtam az eredetinél, fakóbb-barnásabb szín, sokkal finomabb íz!
Többen írtátok, hogy felforrt, nem tudom, hogy miért van, de adalékmentes sót kell használni a savanyúságokhoz. Jódozott sótól felforrhat.
a szalicilt és a citromsavat és egyből rá kell tenni? azzal együtt kell állni hagyni?
Kedves Gyöngyvér!
Igen, egyszerre kell minden hozzávalót összekeverni. Üdv! Brigi
sziasztok!
Érdeklődnék, hogy készítette-e már Valaki barna cukorral, esetleg a sima ( fehér) cukor helyett valamilyen édesítőszerrel ? :)
Köszi a válaszokat
Szia Brigitta. Ma csináltam meg először a csalamédát, de igen kevés a leve. Mit lehetne csinálni, addig nem merem berakni üvegekbe. Köszönöm: Kriszti
Kedves Kriszti! Annyit tudok javasolni, hogy hagyd tovább állni. Néhány óra alatt össze kell essen és akkor lesz leve is. Remélem sikerül! Minden jót! Brigi
Köszönöm, sikerült. :)
De jó! Örülök neki! :)
Spanyolorszagban elek, itt nem szoktak csalamadet csinalni, am mivel a ferjem kostolta Magyarorszagon, augusztusban kerte, hogy csinaljak en is. Elraktam egy adagot, nem birta egy honapig... Tegnap a spanyol csalad keresere 4adagot apritottam ossze. Most 27gyonyorusegesen szines uveg csalamade csucsul a kamrapolcon. (Azert biztos, ami biztos, imadkozom, hogy nehogy megromoljon....) azt hiszem, meghonositottam ezt a csodajo receptet Spanyoleknal is:)
Hello. 3 éve csinálom ezzel a recepttel a csalamádét, eddig semmi baj nem volt, de idén forrik :( Ez miért van szerintetek?
Sziasztok! Én még arra tudok gondolni, hogy talán nagyon tele tettétek az üvegeket és azért forrik. Én általában hagyok egy fél ujjnyit szabadon az üveg tetején. Nem biztos, hogy ez a gond, de hátha... :)
Szia Brigitta. Ma csináltam meg először a csalamédát, de igen kevés a leve. Mit lehetne csinálni, addig nem merem berakni üvegekbe. Köszönöm: Kriszti
Valóban tele volt téve :(
Szia saran, az enyém is megromlott az idén. Vagy valami szennyezőanyag maradt a zöldségen, vagy belekerült egy pici morzsa, (akár ruhánkról), vagy az üveg mosása, forrázása nem volt megfelelő. Csak erre tudok gondolni. Valakinél olvastam, hogy a darabos savanyúság eltevésekor kkiforrázza az üvegeket, forró vízbe dobja a zöldségeket és nem nyúl kézzel a savanyúságba. Én a csalamádéhoz valókat fogom leforrázni és úgy felvágni. Hátha bejön. SOHA nem szabad feladni. Még az idén készítek újat.
Az a helyzet, hogy mindegyik üvegben forrik. Az üveg kiforrázzását értem, de a zöldségeket is? Az úgy nem lesz puhább?
A forrázás egy pillanat. A lobogó vizet ráönteni és azonnal le is önteni. Csak a zöldség felületét éri a forró víz. Én nem tettem tele az üvegeket mégis felforrt. Szerencsére csak két üveggel tettem el, így nem nagy a kár. A fene se tudja miért nem sikerül néha, lehet, hogy kevés az ecet, vagy a só, esetleg tartósító. Mindig van rizikó, ezt is vállalni kell. Azért én óvatos vagyok és kis mennyiséget teszek el.
Szia!
10 befőttesüveggel lett a dupla adagból. Tegnap reggel gyalultuk, kevertük be, és ma délben lett üvegekbe rakva. A spejzom éke lett ezzel a színkombinációval. Gyönyörű!
Köszönöm még egyszer! :) Hajni
Kedves Hajni!
Egészséggel fogyasszátok a szépségeket :)) Ne sajnáljátok megkezdeni őket! Az íz legalább olyan szuper, mint a látvány! :)) Üdv! Brigi
Szia Brigi!Nagyon szépen köszönöm a klassz receptet nekem és családomnak nagyon bevált!Már tavaly is elkészíttetem és az az idén is elfogom!!!Egy icipicit változtattam rajta plusz sárgarépával színesítettem kaliforniai paprika helyett!Így is isteni lett!!!Még egyszer köszönnöm!!!! :-D
Kedves Melinda! Nagyon örülök, hogy bevált a recept :) A répa szuper ötlet! Egészséges, szép és finom! Minden jót! Brigi
Szia! :)
Ma elkészítettem dupla adaggal, ott figyel a spejzban egy tejes ládában.
Holnap töltöm üvegekbe, remélem,hogy jó lesz! Az illata itt kóborol a lakásban ahogy nyitogatva volt a spejzajtó, már most isteni! :)
Köszi a receptet!
szia :)
nagyon megtetszett a recepted,szeretnem elkesziteni,de kicsit felek mert meg soha nem csinalttam meg savanyusagot.tudnal esetleg egy ket jo tanacsot adni mint nagyon kezdo haziasszonynak mielott belekezdenek? nagyon nem szeretnem ha megromlana!koszonom elore is
Először is a paprikát és a uborkát alaposan mosd meg. A lényeg, hogy a zöldségek tiszták legyenek. Na meg az üvegek is. Akár kézzel, akár géppel mosd ki az üvegeket és töröld szárazra. A szeletelésbe nincs semmi ördöngösség. Miután levet eresztett, töltsd meg az üvegeket. Érdemes jól megtömni zöldségekkel, de vigyázz, hogy az üveg szája alatt maradjanak, ne a kupakkal keljen azokat lenyomni, mert esetleg a cukros lé kiforrhat, ha túl van töltve. Utána egy nedves konyharuhával áttörölheted az üvegeket és mehetnek is a polcra. Sok sikert! :))
Kedves Brigi! A férjem nem szereti az édes csalamádét! Csinálhatom cukor nélkül? Köszi.
Ez nem egy édes savanyúság. A cukor csak azért kell bele, hogy harmonikus legyen az íze, ne legyen nagyon ecetes. Esetleg meg lehet próbálni kevesebb cukorral, de én azt javaslom, hogy próbáld meg az eredeti recepttel. Nem hiszem, hogy édesnek fogja tartani a férjed :) Minden jót! Brigi
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. július 24-én kiemeltük cikkünkben: 8 kedvenc savanyúságreceptünk
Üdvözlettel, NoSalty
Imádom ezt a receptet! Ezen a nyáron már a harmadik adagot teszem el,és csak fogy,csak fogy..:D Nagyon köszönöm!
Isteni finom!Rengeteget csináltunk és már nagyon fogyóban van!Szerintem ebből nem lehet eleget csinálni!Köszönjük a receptet!
Kedves Brigitta!
Tegnap elkészítettem a salátádat, már készítés közben kóstolgattam, sejtettem, hogy jó lesz, de mára az ízek összeértek, és alig tudtam abbahagyni a kóstolást. Most olyan ebéden töröm a fejem, amihez ebből a csalamádéból degeszre ehetem magam. Köszi a receptet, és készítem a következő adagot, mert ez a mostani nem lesz hosszúéletű. Szép napot kívánok Neked.
Kedves Margit! Nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt a receptnek. Jó étvágyat hozzá :) Brigi
Nagyon jó a recept,de ha javasolhatom,használjatok borkősavat minden más helyett!Ez természetes,sok gyümölcs alkotó eleme,nincs mennyiségi korlátja a használatának!Tartósít,ropogósan tart és megőrzi az eredeti színt is!És nem mérget eszel!Ezt egy tartósítószer szakértő mondta,nem én vagyok ennyire okos!
Most fogom kipróbálni a receptedet csak én vödörben!:)