Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkecomb zöldségekkel, római tálban recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Kálium
Mangán
Szelén

TOP Vitaminok

A B3 C Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
34 g

zsír

Összesen:
61.9 g
Telített zsírsav:
30 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
226 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
233 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
117 mg
Foszfor:
554 mg
Kálium:
1372 mg
Nátrium:
334 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
27 µg

szénhidrát

Összesen:
52.9 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
460.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
45 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
99 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
978 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
8 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 3 adag *

fehérje

Összesen:
101.9 g

zsír

Összesen:
185.6 g
Telített zsírsav:
90 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
57 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
679 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.9 g
Kalcium:
698 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
352 mg
Foszfor:
1661 mg
Kálium:
4115 mg
Nátrium:
1001 mg
Cink:
12 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
85 µg

szénhidrát

Összesen:
158.8 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
35 g

víz

Összesen:
1381.9 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
137 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
30 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
297 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
2933 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
26 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.4 g

zsír

Összesen:
8.1 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
30 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
72 mg
Kálium:
180 mg
Nátrium:
43 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
6.9 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
60.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
128 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manolya
Manolya / Manolya Tue, 2011-05-03 11:39

Szia!
Ma este szeretném elkészíteni a páromnak szülinapjára. Csak egy kérdésem lenne, ugye a zöldségek nem lesznek ízetlenek mint a párolásnál. Nem tudom érted-e, én nem szeretem magában a párolt zöldségeket, ennek ad ízt a hús meg az ételízesítő rendesen? A római tálat sem használtam még, nem rég kaptam, ezért is vagyok bizonytalan. Ugye elkészíthetem nem fogunk csalódni? Vagy tegyek még bele más fűszereket is?

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2011-05-03 16:09

Szerintem a són kívül semmilyen fűszert nem kíván. A zöldségek ízét a rálocsolt tejföl fogja megadni. Nem, az így készített zöldségnek semmi köze a sima párolt zöldség ízéhez! A többféle zöldség, a hús, a tejföl és a vaj (!! hisz az is van rajta, ha nem is kell sok) együtt ad ki egy olyan zamatot, amelyet a sima gőzben párolt (szerintem is ízetlen) zöldség nem tud produkálni. Nyugodtan készítsd úgy, ahogy le van írva, nem fog csalódást okozni.
A római tálhoz üzenem: legalább 20-30 percre be kell áztatni a sütés előtt. Annyi vízbe tedd bele, hogy az alját és a tetejét is ellepje (a tál két részét tedd egymásba és úgy tedd a vízbe) - én abban a lavórban szoktam áztatni, amit máskülönben a befőzéshez használok, ebben mosom a gyümölcsöt, tehát nem a lábamat.
Előbb tedd a tálat a sütőbe és csak utána gyújtsd be a sütőt, így biztosan lassan fog melegedni és nem reped meg a tál.
A tálba semmilyen folyadékot nem kell önteni, mert nagyon sok fog kisülni a zöldségből, tejfölből, de magából a tálból is - annyira sok, hogy a végén, amikor már minden megpuhult, vagy 20 perc azzal telik el, hogy már fedő nélkül sütöd a cuccot, hogy a lé besűrűsödjön a hús pedig megpiruljon.
Ha most használod először a tálat, előbb, még az áztatás előtt, jó alaposan mosd ki forró vízzel, de mosogatószert NE használj hozzá.
Remélem, még időben megkapod az üzenetemet!
Férjednek minden jót kívánok a születésnapjára, neked sikeres főzést!
Üdvözöl: Koszider
ui. Örülnék, ha beszámolnál az eredményről!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 12:02

Kedves Jutka!
Tyű, ez aztán jól hangzik, és nem utolsó sorban jól néz ki! Megyek is a boltba hozzávalókért!;-)
Majd beszámolok milyen lett, de tuti fincsi!
Szép napot!
Timi

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2010-11-16 16:38

Ó, nagyon örülök, ha tetszik!
Nem csalás, tényleg így néz ki, annyi a forsza, hogy a végén legyen egy kis türelmed lepirítani. Nem kell neki sok, kb. 15 perc mindössze. Szórj a combokra ételízesítőt (én Maggi Ízvarázst használok), mert attól különösen szép színe lesz a bőrnek.
Jó étvágyat!
Koszider

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 18:32

Szióka!
Na meg is lettem a kajcsival! Nagyon fincsi lett, mint ahogy sejtettem!;-)
Kislányom is falta befele! Türelmesen kivártam és szépen lepirítottam.
Köszönöm a receptet! Még sok ilyet!;-)
Szép estét!
Timi

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2010-11-16 19:19

Szívből örülök, annak meg különösen, hogy a kislányodnak is ízlett!
Szeretettel üdvözöl: Jutka

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-11-15 14:42

Kedves Koszider !Jól indítottál :))Üdv köztünk ! Nagyon guszta!! Csak az a baj ,hogy nincs ilyen tálam:((((( Jénaiban elkészíthető ugye:))))?????? Csináltad már úgy?? Üdv Edit

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2010-11-15 19:02

Kedves Edit!

Így, ilyen formában még nem csináltam meg jénaiban, de biztosan el lehet úgy is készíteni. (Sőt, nyilván tepsiben is.) Mindenféleképp fedd le, és úgy párold előbb.
De be kell vallanom, hogy a Römertopf-ban sütésnek egészen egyedi végeredménye lesz (minden hozzávaló együtt gőzölődik), ami nem teljesen ugyanaz, mint a jénai. Pl. ez alá semmilyen folyadék nem kell, mert magából a tálból csapódik ki a szükséges pára és gyűlik össze szaft formájában.
Egyébként ez egy ezeréves ún. városlődi római tál, gőzöm sincs, hogy van-e még ilyen egyáltalán.
Köszönöm a dicséretet! (Nagyon magas az oldal által felállított mérce, de igyekszem.)
Üdvözlettel: Jutka

881
csirkecomb 3 db
burgonya 40 dkg
zöldségkeverék 70 dkg
tejföl 4 dl
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint