Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök ahogy anyukám készíti recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

B3 B1 B2 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
49.6 g

zsír

Összesen:
28.2 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
157 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5 g
Kalcium:
50 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
79 mg
Foszfor:
563 mg
Kálium:
1407 mg
Nátrium:
2919 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
46 µg

szénhidrát

Összesen:
26.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
277.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
15 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
14 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
30 mg
Összes folát:
24 µg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
198.2 g

zsír

Összesen:
112.6 g
Telített zsírsav:
37 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
47 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
23 g
Koleszterin:
627 mg

ásványi anyagok

Összesen:
20.1 g
Kalcium:
200 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
319 mg
Foszfor:
2253 mg
Kálium:
5621 mg
Nátrium:
11674 mg
Cink:
21 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
185 µg

szénhidrát

Összesen:
105.7 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
1110.4 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
60 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
6 mg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
59 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
118 mg
Összes folát:
98 µg
K vitamin:
11 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.3 g

zsír

Összesen:
5.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
29 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
8 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
106 mg
Kálium:
264 mg
Nátrium:
549 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
52.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
3 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
6 mg
Összes folát:
5 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pakóca
pakóca Wed, 2012-09-12 17:46

Nagyon finom lett, köszi a receptet! Tényleg annyira jó íze van a babérleveles lével főzve. Még annyit, hogy nekem a nem fagyasztott csülköt kuktában takaréklángon 1 óra 45 percig kellett főznöm, hátha valakinek ez támpont. Attól is függ a főzési idő, hogy milyen fiatal vagy öreg az állat húsa. Én is 1 óra múlva megnéztem, milyen puha, aztán még folytattam a főzést. Azt hiszem, sokszor fogom így elkészíteni a csülköt! :-)

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-09-13 09:31

Kedves pakóca!
De jó hogy megírtad, hogy hogy sikerült! Nagyon szépen köszönöm! Nagyon örülök hogy ízlett a fűszerezés is! Igen a kuktában is lehet ellenőrizni az ételt. Ha takaréklángon használjuk a kuktát egyrészt nem visít, inkább csak halkan sistereg, másrészt, ha levesszük a tűzről kis idő múlva kimegy a nyomás belőle, nem kell a szeleppel szórakozni...aztán ha kell, mehet vissza a tűzre.
...gondolom te is így csináltad.:)
Még egyszer köszönöm!
Üdv,
Dia

vritus
vritus Sun, 2012-08-19 18:43

Én kicsontozott csülökhússal készítem. Hasonlóan előfőzöm a húst, csak előtte piros arannyal bepácolom, és a főzőlevet kevés vörösborral öntöm fel. Mivel a feldarabolt hús előfőzéséhez kevesebb lé szükséges, jó sűrű, pikáns főzőlevet kapunk. A krumpli alá savanyú káposztát rétegezek és felöntöm a sűrű főzőlével. Isteni ahogy a krumpli magába szívja az ízeket, a savanyú káposzta illatozik, és a húsi ropogósra pirul. Próbáljátok ki így is.

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-08-21 08:20

Kedves Vritus!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a te változatod!:) Jó ötlet a savanyú káposzta, nagyon-nagyon szeretem. Anyukámtól mindig kapok sóban eltett pirospaprika krémet, így azzal sem lesz gond, ki fogom így is próbálni!
Köszi az ötleteket!:)
Üdv,
Dia

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-07-18 08:24

Kiegészítettem a receptet azzal, hogy a főzés takarék lángon történjen!
Mindig így használom a kuktát, mert így nem visít hangosan, csak halkan sistereg!:)

evacili
evacili Tue, 2012-07-17 21:13

Most akkor fagyott állapotban két óra, vagy kiengedés után? Jónak tünik a recept, válasz után megcsinálom.

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-07-18 08:20

Kedves Evacili!
Nem szükséges, de ki lehet engedni a csülköt, akkor kevesebb idő is elég neki a kuktában.
Lehet, hogy a fagyasztottnak is elég 1-1,5 óra, a tapasztaltabbak itt így gondolják.
Én biztosra mentem, nekem nem esett szét, bár igaz, finom házi hús volt, így mint mindig alapanyagtól is függ, a főzési idő.
Javaslom, hogy 1 óra főzés után vedd le a tűzről a kuktát, várj 5-10 percet, ez alatt kimegy belőle a nyomás, a maradék gőzt a szelepen óvatosan engedd ki és ellenőrizd le! A húsnak puhának kell lennie!
Üdv, Dia

Filamér
Filamér Mon, 2012-07-16 10:16

Wasabirozi,
írja Dia a történetben, hogy fagyasztott csülköt vett elő, a két óra kuktában főzés nyilván erre vonatkozik, kiolvadás nélkül elkezdve. Én ezt a receptet - babér és rozmaring nélkül, viszont sütéskor sok fokhagymával-hagymával-köménnyel - gyakran csinálom, mert van egy barátom, aki így imádja (amúgy nem főzöm meg előre, hanem inkább órákig sütöm). Ha kuktában főzöm, nekem is felaannyi idő alatt puhára fő, a csont kiszúszik belőle, több nem is kell neki, mert különben már akkor szétesne, amikor megpróbálod átpakolni a sütőedénybe :-) Összességében jó kis recept ez, a csülök főzőlevével való együttsütés igazán finommá teszi!

diavega
DiaNatura / diavega Wed, 2012-07-18 08:26

Kedves Filamér!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a te tapasztalatod!
Módosítottam a főzési időt eszerint.
Üdv, Dia

Wasabirozi
Wasabirozi Tue, 2012-06-19 17:41

Kedves Ti.

A nyers csülköt kuktában 2 azaz kettő óra alatt sz.r-kezeti elemeire lehet főzni.
Ez a recept kamu, a dicséret pedig, hamis. arra nem gondolnak azok akik meggondolatlanul dicsérnek, hogy kárt okoznak azoknak akik esetleg ilyen ételbe, ilyen recept alapján belevágnak????
Róza

diavega
DiaNatura / diavega Tue, 2012-06-19 18:20

Ezt a inkább válaszra sem méltatom! :)

Aki szeretné kipróbálni, annak ajánlom, hogy nyugodtan főzheti a csülköt 2 órán át, semmi baja sem lesz!
A képen látható csülök pontosan úgy készült, ahogy leírtam, a férjem szerint az eddigi legfinomabb amit valaha evett!
Üdv mindenkinek!
Dia

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-06-17 18:10

Kedves dianatura!

Van csülköm, gondolkodtam, hogy fogom elkészíteni.
Már megoldódott , ezen mód! :-D
Köszönöm, mentettem.:-))
Szép nyárias napokat kívánok!

Éva-Anyóca

diavega
DiaNatura / diavega Sun, 2012-06-17 22:44

Kedves Anyóca! :)
Nálam eddig ez volt az első próbálkozás, de azt hiszem rendszeres "vendége" lesz a vacsoraasztalunknak ez a csülökcsoda!:)
Az is jó, hogy nem lehet elrontani!
Neked is szép napokat!
Üdv,
Dia

568
sertéscsülök 1.3 kg
burgonya 8 db
babérlevél 6 db
fekete bors 10 szem
4 tk
rozmaring 1 tk