Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s bundában sült borjúmáj recept

hozzászólások (13)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Cink
Foszfor
Szelén

TOP Vitaminok

B12 A E B2

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
43.8 g

zsír

Összesen:
95.6 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
41 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
32 g
Koleszterin:
424 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
115 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
60 mg
Foszfor:
535 mg
Kálium:
487 mg
Nátrium:
229 mg
Cink:
13 mg
Réz:
12 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
36 µg

szénhidrát

Összesen:
74.6 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
94.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
157 µg
B12 Vitamin:
60 µg
A vitamin (RAE):
11746 µg
E vitamin:
35 mg
K vitamin:
8 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
87.6 g

zsír

Összesen:
191.1 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
83 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
67 g
Koleszterin:
848 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.9 g
Kalcium:
231 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
121 mg
Foszfor:
1070 mg
Kálium:
973 mg
Nátrium:
460 mg
Cink:
26 mg
Réz:
24 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
73 µg

szénhidrát

Összesen:
149.2 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
189.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
5 mg
Niacin - B3 vitamin:
26 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
14 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
316 µg
B12 Vitamin:
120 µg
A vitamin (RAE):
23492 µg
E vitamin:
72 mg
K vitamin:
15 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.9 g

zsír

Összesen:
17.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
76 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
20 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
97 mg
Kálium:
88 mg
Nátrium:
42 mg
Cink:
2 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
13.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
17.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
28 µg
B12 Vitamin:
11 µg
A vitamin (RAE):
2121 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 12:50

Kedves Zsuzsa! Köszi szépen.Várom a tofus recepteket. :-)) Kipróbálom, nem is gondoltam, hogy ilyen ízesítéssel is kapható,mert az azt jelenti, hogy nem natúr,tehát bizalommal van hozzá az ember, mert már eleve érdekes az alapanyag.Köszi!:-)))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 10:42

Kedves Zsuzsa!Nincs ellentábor, ha sikerül, igenis tedd fel a nyuszis receptet, nagyon jól hangzik.:-))
A mai ebédet se semmi, a felfelé azt jelenti, felraktad.Akkor megvizslatom, milyen, és lehet, hogy kipróbálom a tofut.Ki tudja, hús,...most még nem! Szép napot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 11:18

Kedves Éva-Anyóca, igen, feltettem, csak még nem jelent meg, de előbb-utóbb...Én kb egy hónapja próbáltam ki először a tofut és kellemesen csalódtam. Nézz körül a receptjeim között, ott találsz párat: dubarry-módra például. Na, az igen finom volt. És kapható már medvehagymás, füstölt, natúr, paprikás stb. Fel tudja dobni az étkezéseket. És a kókuszos indiai csirke változataként is elkészítettem magamnak a tofut, az is fent lesz nemsoká. Rakott zöldséghez is jó, meg pörköltnek is. Egy 30 dkg-os darab natúr tofut 300 ft-ért vettem, az három adagnak felel meg. Az ízesítettek kicsit drágábbak, a medvehagymásat 360 Ft-ért vettem bioboltban.:-) Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 22:01

Kedves Zsuzsa! Jaj,elfelejtettem írni: a fiam elhajtott meleg éghajlatra, ahogy sejtettem. Annyira kiakadt az első sulis nap után, főleg hogy hétkor ment és kettő után jött haza, hét órája volt, új tanárt kaptak, meg egyéb nyalánkságok, hogy közölte, hogy nehogy már, mit képzelek én?! Már semmit.Megették.:-))))
Éva-Anyóca (majd megpróbálok tésztás kajákat készíteni, vagy kímélőket, és hétvégén tehetem csak fel, ez van kiadva,addig hagyjam békén.Lefényképezném, mert tudom, de mivel az ő gépe, nem enged hozzányúlni, hiába tini!!!!!!!!!!!!!!!!!:-(( :-)))) Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 21:51

Kedves Zsuzsa! Nahát, te is a főzeléket és a levest tartod előtérben??A nyuszihoz sok sikert, apudnak boldog szülinapot!!Addigra már csak pihen egy picit a gyomrotok.:-)))A hús, ha nem nagyon szalonnás, azt mondják, fincsi.Még nem ettem, gyerekkoromban és tinikoromban igen, kb. 18 éves korom óta nem.Amióta gyerekek vannak, meg főleg nem, mert sajnálják. :-(((( Szép estét és jó holnapot!Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-01-04 10:23

Kedves Éva-Anyóca, most keresgéltem a nyuszihoz receptet. Én is jó rég ettem, régen talán jobban hagyománya volt. Provanszi fehérboros lesz, ha sikerül lefotózni, mielőtt elfogy, akkor felteszem. Bár ahogy elnéztem itt a nyuszis recepteket, nagy az ellentábora. :-( A mai ebédem brokkolival rakott tofu lesz patisszonágyon, a recept már úton van felfelé. Alacsony kalória, de laktató és kímélő. Szép napot, Zsuzsa

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 13:06

Amurath!Azért nem fogom kihagyni a csirkemellet és a csirkemájat,pulykamellet, pulykamedaliont, na meg a virslit az ételekből, amiket majd alkotok, de a disznóhús, a marha, és a töpörtyű, szalonna, hurka kissé távolabbi nézetben fogom szemlélni.Aztán, ki tudja, de most kímélem magam a látványtól is.A család is kérte. :-)))Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-03 13:03

Kedves Zsuzsa!Fel lesz téve a recept, ha a fiam, az első sulis nap után ,nem küld el melegebb éghajlatra, hogy még olyan hülyeséggel is merem zaklatni, hogy fényképezze le,- de annyi, hogy tésztás kaja.Már a rengeteg hús -hússal ételből, zsírcsöpögésből, dugig lakásból elegem van.Legalábbis egy jó darabig. :-))))))Éva-Anyóca

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-03 20:16

Éva-Anyóca, Azt elhiszem, hogy egy ideig elég a nehéz kajákból, én is főzeléken meg levesen élek. Viszont az egyik kolléganőmtől most vettem nyúlhúst, hétvégén valami nagyon finomat kell belőle készítenem apukám szülinapjára. Addig böjt szigorúan! Szép Estét, Zsuzsa

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-01-03 12:48

Kedves Zsuzsa,

az iWiW klubunkban ajánlottuk a különleges receptedet!
Légy Te is a NoSalty.hu iWiW klub tagja!
Boldog új évet kívánunk!

NoSalty.hu csapata

1322
borjúmáj 20 dkg
tej 1 dl
fokhagyma 2 gerezd
curry por 2 tk
zsemlemorzsa 5 teáskanál
tojás 1 db
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
mexikói keverék 500 g
0 ízlés szerint