Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dalmata torta párizsi krémmel töltve recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Mangán
Magnézium

TOP Vitaminok

K A E D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
18.9 g

zsír

Összesen:
76.2 g
Telített zsírsav:
34 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
25 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
178 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
158 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
142 mg
Foszfor:
405 mg
Kálium:
548 mg
Nátrium:
269 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
28 µg

szénhidrát

Összesen:
148.4 g
Összes cukor:
108 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
49.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
37 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
472 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
50 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
189.2 g

zsír

Összesen:
762.4 g
Telített zsírsav:
335 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
258 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
134 g
Koleszterin:
1782 mg

ásványi anyagok

Összesen:
15.3 g
Kalcium:
1580 mg
Vas:
61 mg
Magnézium:
1412 mg
Foszfor:
4063 mg
Kálium:
5488 mg
Nátrium:
2683 mg
Cink:
24 mg
Réz:
10 mg
Mangán:
14 mg
Szelén:
291 µg

szénhidrát

Összesen:
1484.4 g
Összes cukor:
1082 g
Élelmi rost :
88 g

víz

Összesen:
490.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
375 µg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
4713 µg
E vitamin:
51 mg
D vitamin:
9 µg
K vitamin:
503 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.4 g

zsír

Összesen:
21.8 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
51 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
44 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
40 mg
Foszfor:
116 mg
Kálium:
157 mg
Nátrium:
76 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
42.5 g
Összes cukor:
31 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
14.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
134 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
14 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vilo
vilo Sat, 2019-11-16 20:14

Többször elkészítettem már, és egészen egyszerűen fantasztikus ez a torta! Fenséges a párizsi krém, egyáltalán nem émelyítő az íze, megmarad az étcsoki enyhén kesernyés, mély íze. A krém több, mint 1 liter, tehát jut bőven a tortára, a rétegek között 1,5 cm vastag a csokiréteg, látványra is fantasztikus. A marcipán kéreg pedig a bónusz az egészen, cukrászminőségű tortát lehet sütni a recept alapján. Nagyon hálás vagyok érte, köszönöm, hogy leírtad nekünk Erabell! <3

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2012-10-24 18:21

Nagyon szép a torta, gratulálok. De Hulala helyett használj állati eredetű - nem főző - tejszínt.
Üdv: Scarlett

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 15:29

Szia!Köszönöm szépen!Az állati eredetű miben különbözik a Hulalától?Gondolom az íze is másabb.Vagy mégis miben másabb?Köszönöm a választ!:)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-10-25 18:52

Megkerestem hogy miből dobják össze a Hulalát (még én is elájultam...):
"A növényi tejszínt gyakran emlegetik az egyik márkanéven Hulalának. Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok, cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid."
Az állati eredetű viszont csak a következőket tartalmazza (a Milli összetevői):
"Összetevők: tejszín, módosított keményítő, stabilizátor"
Mindamellett h az állati eredetű igazi tejszín finomabb, kevesebb nem kívánatos összetevőt tartalmaz.
Mostanában még jobban törekszem arra, h legalább itthon a saját készítésű ételek, sütik többé-kevésbé egészségesek legyenek (nem véletlen éltek nagyanyáink sokáig, ennyi készen kapható "szemetet" nem ettek meg). A mottóm "az vagy, amit megeszel"

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 20:07

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!Ezután én is meggondolom,hogy milyen tejszínt fogok használni!Köszi még egyszer!:)

Édrien
Édrien Tue, 2012-10-23 10:07

Kedves Erabell!
Az ilyen egyszerű, és éppen ezért szép sütiket szeretem. (Már ha nem haragszol meg az egyszerű szóért. Talán a letisztult megfelelőbb lenne.) Semmi fölösleges cicoma... :))
A tappancsnyomokat első pillantásra dalmata foltoknak néztem. De mindkét variáció jó lehet.
Köszönöm az ötletet: Adrien

erabell
Erabell / erabell Tue, 2012-10-23 17:44

Kedves Édrien!Nagyon szépen köszönöm a kedves és dicsérő szavakat!Szerintem is éppen attól szép,mert nincs kicicomázva.Nekem is rögtön elnyerte a tetszésem!:)))

1319
tojásfehérje 8 db
tojássárgája 8 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
csokoládé 40 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
margarin 50 dkg
cukor 20 dkg
növényi habtejszín 700 ml
cukorfondant 40 dkg
cukorfondant 3 dkg
ételfesték 10 csepp
marcipán 3 dkg