Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Daragaluska húsleveshez recept

hozzászólások (13)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Vas
Kálium

TOP Vitaminok

K Folát D C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.6 g

zsír

Összesen:
4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
135 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
42 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
28 mg
Foszfor:
130 mg
Kálium:
182 mg
Nátrium:
106 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
28.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
42.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
61 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
105 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
185 µg
C vitamin:
15 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
38.6 g

zsír

Összesen:
16.2 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
540 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
169 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
111 mg
Foszfor:
517 mg
Kálium:
728 mg
Nátrium:
427 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
45 µg

szénhidrát

Összesen:
113.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
169 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
244 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
421 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
738 µg
C vitamin:
60 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
10.7 g

zsír

Összesen:
4.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
150 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
47 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
31 mg
Foszfor:
144 mg
Kálium:
202 mg
Nátrium:
118 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
31.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
46.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
68 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
116 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
204 µg
C vitamin:
17 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boróka és Dani
Boróka és Dani Thu, 2014-10-23 17:01

Megcsináltam a gyerekeknek, és isteni lett. Kicsit tovább kellett főzni, mint gondoltam volna.

Erzsómama
Erzsómama Mon, 2011-01-31 22:10

Szia! Biztos finom, még nem próbáltam ki, de a hétem megpróbálom :):):)

Amit én szoktam csinálni az a következő: 6 evőkanál griz, 1 ek liszt,pici só,
3 ek olaj, és 1 db tojás az egészet összekevem 15 percet pihentetem,majd
forró vizbe szaggatom, 10-15 percet főzöm, elzárom és befedem 10 perc mulva ebédkész :)T

További jó főzést-sütést mindenkinek!! :)

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Tue, 2010-12-28 23:11

Szia fini lett, bár nagyon paráztam ettől, hogy "annyit adagolj belőle amennyit felvesz" de klassz és fincsi volt, igazi könnyű cucc a sok nehéz kaja után ... az egész család, anyukám hugomék is megdícsérték a gyerekeim pedig 3 napon keresztül ezt kérték ebédre :)

HNikikee
HNikikee / HNikikee Thu, 2010-12-02 15:02

Kedves Mária!Nagyon guszta ez a galuska.Karácsonykor ki is fogom próbálni,bár nálunk eddig csak a lúdgége tészta volt a menő.Érdekelne,hogy szerinted le lehetne -e fagyasztani a maradékot,mert általában én mindenből többet készítek egyszerre.Mert gondolom én,ha kifőtt,akkor tálcára tenném be a fagyasztóba,utána amikor kellőképpen megfagy,szét lehetne zacskókba pakolni kisebb adagokban.Nem?Várom válaszod!

ejiku
Maria. / ejiku Thu, 2010-12-02 20:10

Szia HNikikee!
Megkell próbálni.Én még nem fagyasztottam le.De szerintem nem lesz vele semmi probléma amikor újra szeretnéd felhasználni.Sok sikert.Maria

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-15 12:52

Szia! Feltettem ezt a receptedet a Leves lap.hu oldalara. István

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-26 12:54

Én a tojás fehérjét kemény habbá verem, és még lágyabb lesz a gombóc, de így is nagyon finom!

192
tojás 3 db
1 csipet
szódabikarbóna 1 késhegynyi
napraforgó olaj 3 csepp
búzadara 150 g
petrezselyem 1 csokor