Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dél-magyarországi töltött paprika recept

hozzászólások (21)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Szelén
Foszfor
Vas

TOP Vitaminok

C B3 Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
19.3 g

zsír

Összesen:
9.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
72 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
44 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
52 mg
Foszfor:
248 mg
Kálium:
1001 mg
Nátrium:
94 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
40.1 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
200 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
82 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
A vitamin (RAE):
88 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
15 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
115.9 g

zsír

Összesen:
58.7 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
432 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.7 g
Kalcium:
264 mg
Vas:
19 mg
Magnézium:
315 mg
Foszfor:
1486 mg
Kálium:
6004 mg
Nátrium:
567 mg
Cink:
12 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
135 µg

szénhidrát

Összesen:
240.4 g
Összes cukor:
104 g
Élelmi rost :
26 g

víz

Összesen:
1199.9 g

vitaminok

Összesen:
0.6 g
C vitamin:
489 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
38 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
378 µg
A vitamin (RAE):
528 µg
E vitamin:
21 mg
K vitamin:
87 µg
B12 Vitamin:
2 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.6 g

zsír

Összesen:
3.4 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
24 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
15 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
85 mg
Kálium:
344 mg
Nátrium:
33 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
13.8 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
68.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
29 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
A vitamin (RAE):
30 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erikadelfin
Erikadelfin Sat, 2015-03-07 11:14

Amint írtam én akkor föztem ezért nemírtam eredményt :) Èn Dupla adaggal csináltam,de a fele nem maradt meg :) Nagyon finom Volt!!! Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!

Erikadelfin
Erikadelfin Fri, 2015-03-06 10:00

Èn is most csinálom elösször és éppen most fözöm,ezért még végerményt nemírók :)Majd megíróm milyen lett! Közben azért eszegetem a szószt csak azért,hogy milyen az íze :-) Hmmm

Apsalar
Apsalar Sat, 2014-06-21 13:18

Kedves Besamel! Nemrégiben ez a recept alapján elkészítettem életem első töltött paprikáját - és nagyon finom lett. Most megcsináltam ismét és megint nagyon finom lett. Köszönöm szépen.

hagrid1
hagrid1 Mon, 2014-03-31 14:43

Ez a recept a legtutibb!!! Nagyon szépen köszönöm! Csak így készítem. Olyan, mint amikor a nagyim csinálta régen. Pontosan az jutott eszembe, amikor megkostoltam.

Liánka
Liánka Fri, 2013-11-08 20:51

Zseniális a recept!!! A paradicsom szósz mennyei lett! Nagyon köszönöm!

papp73
papp73 Sun, 2013-08-11 21:41

Megfőztem, nagyon finom! Köszönöm a receptet! Móni

kicsiszoke
kicsiszoke Wed, 2012-10-17 19:01

Hát ez valami mennyei!!!! Igaz még csak belekóstoltam de nagyon finom,alig várom a holnapi ebédet (már lassan este 8 óra). Annyit változtattam csak hogy picivel több mint fél kg volt a darált husi,és 15 dkg rizst használtam hozzá(ezt egy másik receptben láttam,ja és nem sima rizst,hanem az előfőzött zacsisat hogy tuti ne maradjon kemény).Macerásnak gondoltam de egyáltalán nem az!
Köszönöm a remek élményt!

zsuzsa04
zsuzsa04 Wed, 2012-10-03 11:22

Szia!
Nekem a rántás mennyiségével van kis gondom, mert evvel a mennyiséggel nagyon híg maradt, csináltam még egy adag rántást és avval kezdett sűrűsödni a paradicsom szósz!
Vagy valamit én nem csináltam jól?
Egyébként finom!

balintmonika
balintmonika Tue, 2012-07-10 06:19

E recept elkészítésekor sűrített paradicsom helyett házi készítésű paradicsomlevet használtam amibe még a készítésekor vöröshagymát,zellert és paprikát is belefőztem.Mind a 10 ujjunkat megnyaltuk.Csak annyit tennék hozzá,hogy számomra -talán a megszokás miatt- hiányzott mellé a krumplipüré.

zöldárviz
zöldárviz Sun, 2012-02-26 13:25

Nem tudom máshol hogy készitik,de szerintem is ez az igazi.Én is előbb készitem a rántást és azt engedem fel a paradicsommal,amit én szoktam befőzni.Igy kevésbé macerás,mint utólag berántani.

anta
anta Sun, 2012-02-26 12:26

Én is hasonlóan készítem. Azért csak hasonlóan, mert én az elején rántást készítek, amit már a paradicsom pürével ( amit előzőleg kicsi vízzel elkevertem ) öntök fel. A többi lépés u.az.
Azt hiszem úgyis a végeredmény a lényeg.

kisseva52
kisseva52 Thu, 2012-02-23 08:20

Kedves Besamel!Én dél dunántúli vagyok, így mindig így készítettem a töltött paprikát annyi különbséggel, hogy én nem teszek bele ételízesítőt.Nagyon szeretjük, és én még szoktam hozzá törtkrumplit is csinálni.De hát ahány ház annyi szokás.Üdv Éva

fannilorka
fannilorka Wed, 2012-02-22 14:09

Kedves Besamel! Igen szerintem is ez a tökéletes töltött paprika. Üdv. Zsuzsi

319
sűrített paradicsom 30 dkg
tv paprika 6 közepes db
darált sertéshús 40 dkg
rizs 0.5 bögre
fűszerpaprika 3 kk
tojás 1 db
paradicsom 2 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 5 ek