Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Díjnyertes krumplis-sajtos pogácsa recept

hozzászólások (39)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Szelén
Kalcium
Foszfor

TOP Vitaminok

A K E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
20.3 g

zsír

Összesen:
58.1 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
26 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
170 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4 g
Kalcium:
369 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
36 mg
Foszfor:
315 mg
Kálium:
330 mg
Nátrium:
2996 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
30 µg

szénhidrát

Összesen:
47.2 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
75.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
82 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
606 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
49 µg
C vitamin:
7 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
81.1 g

zsír

Összesen:
232.3 g
Telített zsírsav:
68 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
101 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
53 g
Koleszterin:
680 mg

ásványi anyagok

Összesen:
16.2 g
Kalcium:
1474 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
143 mg
Foszfor:
1255 mg
Kálium:
1320 mg
Nátrium:
11988 mg
Cink:
8 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
121 µg

szénhidrát

Összesen:
188.8 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
301.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
329 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
2420 µg
E vitamin:
20 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
195 µg
C vitamin:
30 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.6 g

zsír

Összesen:
24.8 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
72 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.7 g
Kalcium:
158 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
133 mg
Kálium:
140 mg
Nátrium:
1278 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
20.1 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
32.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
36 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
258 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
21 µg
C vitamin:
3 mg

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doratime
doratime Fri, 2016-12-23 23:52

Vajon a hideg kelsztéshez mit "szól" ez a tészta ...másr többször megsütöttem , mennyei finom :) . Most idő hiányában a tésztát éjszakára be tettem a hűtőbe és reggel gyorsan ki sütöm . Remélem nem lesz ehetetlen ..... bár a krumpli nem szereti a hűtőt ....de bízom benne , hogy így is jó lesz .

kdodka
kdodka Tue, 2015-11-17 14:58

Kedves Durcsó! Szeretném megsütni a recepted, nagyon tetszik! Viszont nem egyértelmű, a krumplit héjában kell megfőzni vagy nélküle? Olvasok ilyet és olyat is... :-/
Köszönöm szépen!

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2015-11-17 18:38

Helló! Szerintem úgy érdemes főzni, mint a krumplipüréhez, tehát megpucolva, felkockázva. De ha épp van fölös héjában főtt krumplit, abból is megoldható :)

p_juda
Judit111 / p_juda Sat, 2014-02-22 09:55

Nagyon jó recept!Ha krumplis pogit sütök, legközelebb is ezt a receptet használom. :)

flava
flava Thu, 2013-12-12 03:27

Ok megsutottem , hat ez nagyon finom!!! Azt hiszem ilyen finom pogacsat meg nem gyartottam. DE, nagyon ragacsos lett , biztosan csak 20 dkg liszt kell bele? A vegen sokkal tobb lett benne az tuti mert olyan nagyon ragadt hogy ki sem tudtam nyujtani csak ugy.
Most mit csinaljak?? Tegyek bele tobb lisztet , kevesebb margarint, hadjam ki a tejet , vagy mit?

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2013-12-12 20:57

A ragacs normális, annyit érdemes hozzáadni, amitől ugye ki tudod azért nyújtani legalább. De ne hagyj ki semmit! :) Örülök, hogy ízlett!

flava
flava Thu, 2013-11-21 17:00

Mennyi szaraz eleszto kell a 2dkg friss helyett? Itt csak por eleszto van 21g egy kis tasak.
koszi!

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2013-11-21 23:10

Itt 7 g-os csomagokban árulják a porélesztőt, 1 csomag száraz fél csomag frissnek felel meg. Szóval szerintem kb. 6-7 g porélesztőre van szükség 2 dkg friss pótlásához.

flava
flava Wed, 2013-12-11 22:11

Koszi ! ja elirtam 7g van benne csak ebbol 3 ilyen kis tasak van csikban , kulon le kell vagni egy tasakot belolle.
El is felejtettem hogy ide beirtam...kar hogy nincs egy hely ahol megnezhetjuk az osszes hozzaszolasunkat.
Azt hiszem megsutom ma ezt a pogit!

Sára85
Sára85 Fri, 2013-02-22 08:37

A közelünkben van egy pékség, ahol sajtos partyrudakat szoktam vásárolni, mivel eddig nem tudtam ilyet sütni. DE csak eddig, mert ennek a pogácsának az íze, pont olyan, mint a partyrudaké. Tegnap készítettem el először és a férjem (aki amatör háziszakács :))))) pontozni szokta az általam készített ételeket, 10 pontot adott rá. Köszönöm a receptet! Mentettük!

cilinke-56
cilinke-56 Mon, 2012-12-17 22:29

Kedves Durcsó !Köszönöm a gyors választ !Megsütöttem a díjnyertes pogácsádat ,nagyon finom lett! Mindenkinek nagyon ízlett,így még sokszor fogom készíteni.Üdv.Irén

cilinke-56
cilinke-56 Wed, 2012-12-12 21:28

Kedves Durcsó !Légyszives írd már meg,hogy meddig dagasszam kézzel ,mert nincs robotgépem !

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2012-12-12 21:31

Kedves Cilinke, addig kell dagasztani, amíg egységes tésztává össze nem áll. Szerintem úgy 5-10 perc lehet. Üdv, Durcsó

clio88
clio88 Tue, 2012-04-17 17:54

En Angliaban elek es itt fogtam neki a kiprobalasnak. :) Sajnos a trappista sajt, amit otthonrol hoztam mar elfogyott es csak egy keveske cheddar volt itthon, de az ize igy is nagyon jo lett. Nekem is eleg laposra sikeredtek, de az ize karpotol mindenert. :D Koszonom a receptet!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2012-01-05 18:45

Hááát ma újra megsütöttem, már nem tudom hányadszor, és ma megint dícséretek áradatában fürdök :), köszönve Neked meg ennek a szuper receptnek :). Ma kevertem a tésztába főtt sonka darabokat, nagyon finom lett.

buszter
Buszter / buszter Sun, 2011-10-30 20:16

épp most ettem meg az első darabot. nagyon finom lett ... mivel nem volt apró só itthon igy nagyszemes sóval csináltam és igy kicsit sós lett ... amúgy nagyon fini ... ja és por élesztőt használtam

Izerak
Izerak Sat, 2011-10-15 16:08

Szia, ez az első pogácsám és nagyon finom lett, puha és omlós, pedig még robotgépem sincs, úgyhogy anyutól kértem egy kis segítséget, hogy csináljam a tésztát. Köszi

vamosszilvia
vamosszilvia Mon, 2011-04-25 14:18

Na végre egy igazán finom pogácsa. Én egész éjszaka hagytam, hogy dagadjon a tészta és nem volt felesleges. A megkelt tészta tetejét fokhagymakrémmel is megkentem /természetesen a tojcisárgát is rákentem/
és isteni pikáns íze lett. Én rudacskákat sütöttem belőle.
Köszönöm a receptet

zafirov
zafirov Sat, 2011-04-23 21:24

Megsütöttem és sajnos volt egy kis probléma vele, az , hogy csak egy adagot kevertem be, ugyanis mire a második tepsivel kiszedtem az első elfogyott. Isteni volt. Gratula.

hzsu10
hzsu10 Wed, 2011-04-13 15:30

Mesütöttem, de nekem az volt a problémám, hogy nagyon sós lett. Pedig 3 tk sót tettem bele. Ettől eltekintve finom lett.

publikus
publikus Fri, 2011-03-25 18:07

Sajtot mindet a tésztába kell tenni, már nagyon megsütném..

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-03-25 18:17

Így van, mind bele a tésztába, gondolhatod, milyen... ;) Sok sikert hozzá! Üdv, Durcsó

gasztrula
sétapálca / gasztrula Thu, 2011-03-03 20:22

Elkészítettem, most még sül az első adag. Nagyon jó illata van! Biztos finom is lesz! Köszönöm a receptet!

krivan
krivan Thu, 2011-03-03 18:40

Feleztem mindent a receptben és kipróbáltam. Fele füstölt sajt, fele trappista....
Finom lett, bár lapos :-)

meskete
meskete Wed, 2011-03-02 20:43

Nonoka12-nek: a sütési idő a képnél van, 20 perc, de érdemes 15 perc múlva ránézned, hogy pirul a pogácsád. Sajnos, minden sütő máshogy süt, ezért a sütés idő vége fele én többször is ránézek. Ráadásul a második tepsivel mindig gyorsabban sül kb. 5 perccel.Ha lekented tojássárgájával a pogik tetejét, csak akkor kell rászórni a sajtot és azt már mégegyszer NE kend át semmivel. Szépen ráolvad és egy kicsit megpirul.
Bocs, hogy kéretlenül válaszoltam, sok sikert a sütéshez. Én biztos ki fogom próbálni ezt a receptet. Imádom a jó pogácsát!

Nonoka12
Nonoka12 Wed, 2011-03-02 18:54

 Mennyi ideig kell sütni kb.?És a tetejére is kellene tenni sajtot,mert a kép szerint úgy tűnik van rajt,és akkor a sajtot is lekell kenni a tojással?! Bocsi a kérdésekért ,de még nem készitettem pogácsát.

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2011-03-03 01:01

Kedves Nonoka, Meskete válasza tökéletes, mindenben igaza van :) Én anno több sajtot reszeltem, ezért jutott a tetejére, is, de egyáltalán nem baj, ha csak bevagdosod-lekened. Sok sikert! Üdv, Durcsó

UI.: Nem baj, ha még nem sütöttél, ez egyáltalán nem nehéz, és tényleg iszonyat fini! ;)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Mon, 2011-01-10 02:57

Na most jutottam a géphez, hosszú napom volt. D.e. egyik lányomnál, d.u. ill. este a másiknál volt jelenésem. Közben pogácsa sütés. Szóval: pillanatok alatt elfogyott a díjnyertes pogácsád, Borcsi. Még langyosan vittem át, nem győzték enni. Valóban nagyon-nagyon finom, úgy ahogy írtad. Annyít egyszerűsítettem csak, na nem a recepten, azt szórol szóra betartottam, hanem a formáján. Szögletes pogácsákat csináltam, szép, szabályos kis kockákat, mert az idő sürgetett, különben sem szeretem a maradék, újból gyúrt tésztát, mert az már nem olyan könnyű, puha. Viszont hajtogattam, de pihentetés nélkül, így is nagyon könnyű lett, és szép is. Sokféle pogácsát sütöttem már, finomakat, és kevésbé finomakat, de ez első osztályú. Szeretek kipróbálni újakat, ez nagyon bevált!!!
Köszönöm a receptet! Sok puszi. Zsóka néni

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2011-01-10 12:56

Kedves Zsóka néni, nagyon örülök, hogy ott is ízlett, nagyon szívesen! Puszi, Borcsa

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sun, 2011-01-09 17:32

Most kel, mindjárt sütöm. Este viszem át a gyerekekhez, majd megírom milyen sikere volt. Puszi Zsóka néni.

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2011-01-09 22:39

Drága Zsóka néni, várom a híreket, remélem, olyan finom lesz, mint a mienk! :) Puszi, Durcsó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-01-07 10:09

Aztaaaa!!! Ezer éve keresem azt a pogi tészta variációt, ami anyukámat jelenti nekem:) Ugyanígy csinálta. Mindenképpen elkészítem, Már előre érzem a számban az ízét:)

790
sajt 20 dkg
burgonya 20 dkg
finomliszt 20 dkg
margarin 20 dkg
tojássárgája 1 db
friss élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
4 tk
tojássárgája 1 db