Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csemege recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Mangán
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

Folát B3 A C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.4 g

zsír

Összesen:
32.1 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
22 g
Koleszterin:
66 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
55 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
76 mg
Foszfor:
191 mg
Kálium:
232 mg
Nátrium:
25 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
54.9 g
Összes cukor:
49 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
15.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
55 µg
A vitamin (RAE):
26 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
56.3 g

zsír

Összesen:
192.6 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
29 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
134 g
Koleszterin:
397 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.5 g
Kalcium:
332 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
453 mg
Foszfor:
1149 mg
Kálium:
1395 mg
Nátrium:
153 mg
Cink:
10 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
10 mg
Szelén:
50 µg

szénhidrát

Összesen:
329.7 g
Összes cukor:
297 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
93.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
328 µg
A vitamin (RAE):
156 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.2 g

zsír

Összesen:
28.1 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
19 g
Koleszterin:
58 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
48 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
67 mg
Foszfor:
167 mg
Kálium:
203 mg
Nátrium:
22 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
48.1 g
Összes cukor:
42 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
13.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
47 µg
A vitamin (RAE):
22 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2019-01-25 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.01.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Hoborc
Hoborc Sat, 2014-08-16 14:22

Elkészítettem. A habot csak utólag, a szárítási időre kentem rá, így nem barnult meg. A diós masszára egy kis baracklekvárt kentem, igazán pikáns és szép lett.

Gombinyul
Gombinyul Thu, 2013-03-14 22:53

Már másodjára készítettem el, nagyon finom! Ezúttal a külalakja is szebb lett, de még van hova fejlődnöm! Annyira nosztalgikus érzésem van ezzel a sütivel kapcsolatban, biztos, h ettem már gyerekkoromban, de sajnos nem emlékszem kinél..

nyevi70
nyevi70 Sun, 2012-08-19 19:46

Délelőtt elkészítettem, és akkora sikere lett, hogy most készül egy újabb adag. Köszönöm a receptet.

Fenyvesi Lászlóné
Fenyvesi Lászlóné Sun, 2012-03-04 15:45

Köszönöm a receptet!
Nekem nagyon bevált. Kétszer készítettem,teljesen a leírás szerint és nagyon jó lett!
Mindhárom gyerekem, anyukám és én is nagyon szeretem!
Köszönettel! Márti

Klári
Klári / Klári Sun, 2010-12-19 18:25

Kedves Niurka!
Próbááld meg úgy,hogy amikor már a hab nem ragad, tegyél rá egy zsírpapírt, úgy a teteje sokkal
lassabban sül.
Üdv.: Klári

Niurka
Niurka Tue, 2010-12-28 12:20

Aha, értem, köszönöm. Egyébként, ha rakok bele citromlevet még inkább bebarnul (hiszen a citromlé a hőre barnul), bár úgy könnyebb felverni, tudom.

salyk
salyk Tue, 2010-12-14 09:44

Nekem is édesanyám csinálta, de ö a tésztájába tett citromhéjat és levet, a habba is citromlevet.

Klári
Klári / Klári Tue, 2010-10-19 17:46

Kedves hozzászólók !!!!!
Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki, akár nosztalgiából, vagy csak azért mert a recept alapján jónak találja. Várom a visszajelzéseket.
Üdv: klári

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-04-07 20:23

Kedves Klári!
Már jónéhányszor megsütöttem ezt a finom sütit, mert mindenki szereti. Az eredeti recepthez képest dupla adagból készítem és mindig elfogy.
Köszönettel, Edit

Niurka
Niurka Wed, 2010-12-08 01:03

Már többször próbálkoztam ezzel az édességgel, finomnak finom, viszont minden alkalommal bebarnul a hab rajta. Ha 100 Celsius fok fölé tekerem a sütőt barna lesz, ha alatta maradok, akkor nem szilárdul meg. Pedig betonkeményre verem a habot, tökéletes, nem folyik, de nem szárad ki teljesen a sütés folyamán, ha igen, akkor viszont barna lesz. Tudnál segíteni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-19 17:20

Ez a süti gyerekkorom egyik kedvence volt. Édesanyám mindig mikuláskor késztette főleg és a csomagban is mindig volt pár darab...

mandie
mandie / mandie Tue, 2010-10-19 13:17

mi zongorabillentyűnek hívjuk és nagyon szeretem a nagymamám szokta sütni :) nyammnyamm

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-10-19 10:26

Kedves Klári, ez olyan finomnak tűnik, hogy ki fogom próbálni. Ráadásul tök egyszerű elkészíteni. Szeretem az Édesanyák, Mamik, Dédik receptjeit. Köszönettel, Edit.

517
dió 28 dkg
porcukor 14 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 1 db
porcukor 14 dkg