Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pozsonyi kifli Timcsótól recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Szelén
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát A B3 D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.8 g

zsír

Összesen:
77.4 g
Telített zsírsav:
30 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
27 g
Koleszterin:
153 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
161 mg
Nátrium:
207 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
116 mg
Foszfor:
377 mg
Kálium:
431 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
53 µg

szénhidrát

Összesen:
171.9 g
Összes cukor:
60 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
64 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
126 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
362 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
103.3 g

zsír

Összesen:
309.7 g
Telített zsírsav:
122 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
63 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
104 g
Koleszterin:
610 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
642 mg
Nátrium:
822 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
468 mg
Foszfor:
1510 mg
Kálium:
1725 mg
Cink:
13 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
11 mg
Szelén:
214 µg

szénhidrát

Összesen:
687.4 g
Összes cukor:
242 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
256.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
11 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
499 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1447 µg
E vitamin:
7 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
25 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.9 g

zsír

Összesen:
20.6 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
41 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
42 mg
Nátrium:
54 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
30 mg
Foszfor:
100 mg
Kálium:
115 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
45.6 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
17 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
96 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Sun, 2014-06-15 11:49

Szia Timcsó! Ismét nekiálltam ennek a türelempróbáló sütinek. :-) MOnd csak szerinted lehet fagyasztani? Úgy ha már be van töltve le van kenve de sütve még nincs. Vagy inkább süssem meg és úgy tegyem le fagyasztóba? CSAk azért mert most nagyobb mennyiséget csinálok hogy legközelebb ne kelljen ennyit dolgozni vele, csak elővehessem.

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Sat, 2013-05-18 15:12

Szia! Szeretném megkérdezni ha száraz élesztőt használok mennyi kell belőle? Miért kell a zsemlemorzsa a töltelékhez? El lehet e hagyni? mert semmilyen más receptben nem olvastam hogy kellene és nem igazán szeretném használni...és milyen állagú kell legyen a töltelék? nekem kicsit soknak tűnik a víz most hogy hozzáöntöttem:-S

Sütésnek vége, gondolatok:
1.kicsit kevésnek találom a tölteléket a tészta mennyiségéhez képest, gyorsan kellett még 3 db mákosat csinálnom:-)
2. igencsak macerás golyókat szedegetni a töltelékből inkább: összegyúrni hengergetni és vagdosni kész, úgyanígy a tészta is
3. egy másik receptnél olvastam, hogy tojássárgájával megkeni 30 perc tojásfehérjével megkeni megint 30 perc aztán sütés, na én ezt 20 percre redukáltam és eredmény ugyanolyan márványos sütemény
4. nincs benne milyen vékonyra kell a tésztát nyújtani, én most itt megjegyezném hogy nagyon vékonyra ami nálam kb. 1 mm
5. nekem közel sem volt 24 cm-es hosszú inkább csak max. 13-14 cm
6. addig sütjük amíg aranybarna nem lesz jelentése: kb. 30-35 perc
7. én 180 fokon sütöttem nem variáltam és az eredmény így is jó! veszélyes 200 fokon kezdeni mert elfelejtheti az ember 3 perc után...(főleg ha épp még 3 másik fogást is készít közben)
ja és youtube-on van egy video, pozsonyi kifli készítése címmel, szuperül megmutatják hogy kell formázni nekem nagyon sokat segített!
Egyébiránt köszönöm a receptet, pedig féltem tőle!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sat, 2013-05-18 21:36

Kedves zsoltesviki!
Az igazat megvallva még soha nem készítettem szárított élesztőből, de úgy gondolom picit több kell belőle, (ha ugyan annyi idő alatt szeretnénk ugyan azt a kelést).
A zsemlemorzsát én azért rakom a töltelékbe (nem a dióval akarok spórolni) hanem mert megfigyelésem szerint így nem reped ki a tészta, valamint forrázás és 10-15 perc hűlés után teljesen jól formázható, gyúrható "tészta állaga" lesz és pont elég lesz a töltelék a tésztához. Kimérni is ezért szoktam így tuti, hogy nem marad töltelék nélkül tészta (tény, hogy a te módszered sokkal gyorsabb és egyszerűbb, viszont én szép egyforma kifliket akartam, tutira mentem:-)
A márványos hatás eléréséhez az a lényeg, hogy egyszer sárgával majd száradás után fehérjével legyen lekenve, hogy mennyi idő alatt szárad meg...nos ez nagyban függ a hőmérséklettől.
A tésztát én tényleg 24 centi hosszúra nyújtottam (lemértem centivel:-) hogy ide le tudjam írni) és nagyon vékony talán még 1mm sincs.
A sütési időt valóban elmulasztottam leírni, de köszönet érte, hogy lemérted és leírtad!
A 200 fokon sütés szintén csak "részlet" kérdés a márványozott felület így még szebb lesz a hirtelen magas hőmérséklettől, természetesen elhagyható aki felejtős.-)
Köszönjük az észrevételeidet :-) további jó sütögetést!
Üdvözlettel: Timi

zsoltesviki
zsoltésviki / zsoltesviki Sun, 2013-05-19 17:02

Igazad van lehet nem volt 1 mm se most hogy nézem a centimet. Én is mértem, de egyszerűen elképzelni se tudom hogy lett neked 24 cm-es :-D Kár hogy képet nem tudok mutatni, hogy milyen lett a recepted alapján a sütim, mert amúgy nagyon szép!!! A zsemlemorzsás dologban lehet valami, féltem tőle, nem tettem annyit amennyit írtál, de azért tettem és tényleg nem repedt ki! Viszont a mákosnál egy kirepedt és abban nem volt morzsa. Még egy kérdés: ebből a tésztából lehet bejglit is sütni vagy ahhoz más kell? Ja és még valami: én használtam teljes kiörlésű lisztet és rizslisztet is nagyjából a mennyiség több mint fele ez volt és a másik része volt csak sima búzaliszt. KOckáztattam, de sikerült így is, szerintem aki egészséges változatot akar, az is simán megpróbálhatja! Majd egyszer megkockáztatom a cukor helyett mézzel keverni a diót...Szép napot!Viki

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2013-05-23 08:23

Kedves zsoltesviki!

Elvileg ugyan az a tésztája a pozsonyi kiflinek és a beiglinek...gyakorlatilag pedig egyszer megpróbáltam ebből sütni, és csúnyán kirepedt:-( de ettől még nem biztos, hogy a tésztával volt a gond...lehet a technológiám nem volt jó??!! Nem tudom, ezen még kísérletezni kell.
Variáld a receptet kedvedre, további jó sütögetést!
Timi

Zuzu Petasz
Zuzu Petasz / Zuzu Petasz Sun, 2013-01-20 15:42

Kevdes Timcsó!

Már régebben elmentettem a recepted, de tegnap jött el az ideje annak, hogy elkészítsem.
Csak dícsérni tudom.Olyan nagy sikere volt, hogy még aznap elfogyott :).
Próbálkoztam 3db kiflinél egy kis máktöltelékkel, de a DIÓS változat mindent vitt.
A nyers tészta nagyon jól nyújtható és könnyen formálható volt így a tölteléket
könnyedén belesodortam és remekül formáztam.Sajnos arra már nem volt idő, hogy a tojásfehérje
megrepessze a tetején a tojássárgáját, de így is szép csilogó barna lett és mutatós miután készre sült.

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sun, 2013-01-20 18:15

Kedves Zuzu Petasz! Örülök, hogy tetszett a receptem nálunk megoszlik a családban a diós-mákos kedvelők tábora így mindkét fajtát kell készíteni:-D
További jó sütést, szép estét kívánok!
Timcsó

kitchengourmet
kitchengourmet Wed, 2012-05-23 10:16

2,5 dkg élesztőt tettem bele, de én is csak 2*1 órát kelesztettem és így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.

machtob
machtob Mon, 2012-03-26 13:09

megsütöttem, kedves Timcsi, köszönjük a receptet.
Bár csak kétszer egy órát kelt, így is tökéletes.

NemLiza
NemLiza Tue, 2012-03-20 23:13

Ismerve Timcsót, gondoltam, hogy nem fogok mellé eme kis recepttel!
Arra viszont nem számoltam, hogy ilyen gyorsan "elkopik" a kifli!:-)
Köszönöm!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-03-21 07:29

Kedves Nemliza:-)
Ezért kell mindig dupla adagot sütni:-D
Egy diósat és egy mákosat;-)

b.suzy
b.suzy Sun, 2012-03-11 13:47

Le a kalappal a szakácső előtt, ma megsütöttem. Mennyei lett, már bánom, hogy karácsonykor nem ez alapján csináltam a beiglimet. Nagyon fincsi!!!

Szuette
eSZeM / Szuette Thu, 2012-02-23 18:41

Kedves Timcsó!
Mivel a fiam nagyon szereti a beiglit és pozsonyit, állandóan olvasgattam a recepteket, de eddig nem tudtam azonosulni velük. Mint ahogy Te is írod nem találtam olyan receptet... Ez a recept viszont megragadott, el is készítettem. A legnagyobb sikerről számolhatok be mint készítő és mint fogyasztó is:) Igaz macerás de megérte. Nem is az elkészítés hanem a pihentetés vesz el sok időt. A baj csak az, hogy kevés volt. Legközelebb dupla adagot készítek, hogy mákos is legyen. Köszönöm:)
Üdv: Szuette

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2012-02-23 22:03

Kedves Szuette, nagyon örülök a sikerednek, azért is mert még új vagyok itt és nagyon jó minden visszajelzés, főleg ha pozitív...:-)))
Igen, a dupla adag jó ötlet nálunk is elfogy nagyon hamar....

fannikotty
fannikotty Fri, 2012-02-17 20:55

Kedves ADIBAR !
Sokkal egyszerűbb, ha veszel a boltban máktölteléket ( készen kapható ) amihez csak 6-7 kanál tejet kell hozzáadnod ( esetleg mazsola, citromhéj, stb ízlés szerint ) és kész a töltelék. Pont elég volt a 24 kiflihez , és semmi "babra " nincs vele !! Üdv.

fannikotty
fannikotty Fri, 2012-02-17 20:47

Helló !!
A receptet nem csak mentettem, de meg is csináltam, most sül. Én mákkal töltöttem, és kicsivel több tejjel gyúrtam össze. No meg nem vigyáztam a megadott pontos dekákra ( tésztánál, tölteléknél ) ahhoz nekem nincs türelmem, hogy méregessek !!Teljesen mindegy volt, hogy milyen irányban gyúrtam, így is nagyon szép lett ! Egyszóval a "macerákat ", a pontos centizgetéseket elhagyva készítettem el és most néztem meg a sütőben---nagyon klassz !!

ADIBAR
ADIBAR / ADIBAR Fri, 2012-02-17 14:03

Szia!Ma megsütöttem a kifliket, nagyon finom lett!!A közeljövőben mákosan is szeretném elkészíteni.Segítséget kérnék:-)A mákos tölteléket hogyan készítsem?Válaszod köszönöm!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2012-02-17 20:26

Szia ADIBAR, én múlt héten úgy készítettem a mákost ahogy a diósat csak a zsemlemorzsa helyett is mákot tettem bele ( 26 dekát) nekem kissé ragacsosnak tűnt azért elfogyott:-)) de legközelebb ugyan úgy fogom készíteni mint a diósat csak mákkal. 20 dkg mák+6 dkg morzsa, 20 dkg cukor+1 dl víz, citrom héja.

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2012-02-17 20:30

...jahh és azt elfelejtettem, hogy a mákos kicsit más alakú mint a diós be kell hajtani a kifli szárait nem patkó hanem olyan "kapocs" majdnem ovális de nem érnek össze a szárai :-)) persze nem fontos, csak esetleg ha mindkettőből sütsz így a nem keveritek össze:-))))

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sun, 2012-02-12 18:09

Sziasztok:-))
Szerintem nem gondolták a reklám készítői milyen kívánatos lesz :-D
Remélem elkészítitek és sikeretek lesz otthon mert nálunk nagyon hamar elfogyott, ma is ilyet sütöttem csak mákosat és már csak 1 van belőle...
Jó sütkérezést mindenkinek!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sun, 2012-02-12 15:48

Szia!
Köszi a reklám nálam is megmozgatott valamit, így már nem kell kutatni!
Nagyon szép a kép, biztos finom!
Üdv. Dénes

beba200
Hoprik ferencné / beba200 Sun, 2012-02-12 14:09

Szia! Köszi a receptet, mentettem, ha időm lesz megcsinálom. Én is láttam már a reklámba, olyankor úúúúgy megkívánom. Bizti fincsi.

1460
tej 1.5 dl
élesztő 1 dkg
cukor 2.5 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 50 dkg
1 csipet
tojás 1 db
dió 20 dkg
zsemlemorzsa 6 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
víz 1 dl
cukor 20 dkg