Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rácsos recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Szelén
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát D C B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
23.3 g

zsír

Összesen:
70.8 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
22 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
23 g
Koleszterin:
218 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
346 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
91 mg
Foszfor:
646 mg
Kálium:
411 mg
Nátrium:
339 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
52 µg

szénhidrát

Összesen:
197.7 g
Összes cukor:
104 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
85.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
94 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
D vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
C vitamin:
16 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
93.2 g

zsír

Összesen:
283.4 g
Telített zsírsav:
82 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
92 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
95 g
Koleszterin:
872 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.4 g
Kalcium:
1379 mg
Vas:
16 mg
Magnézium:
368 mg
Foszfor:
2576 mg
Kálium:
1642 mg
Nátrium:
1352 mg
Cink:
11 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
8 mg
Szelén:
209 µg

szénhidrát

Összesen:
790.8 g
Összes cukor:
420 g
Élelmi rost :
26 g

víz

Összesen:
342.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
374 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
5 µg
D vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
312 µg
C vitamin:
68 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.4 g

zsír

Összesen:
16.5 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
50 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
80 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
150 mg
Kálium:
95 mg
Nátrium:
78 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
45.9 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
19.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
17 µg
C vitamin:
4 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evetke75
evetke75 Fri, 2014-09-26 17:26

Én is ugyanezt a receptet szoktam diósrácsos készítéséhez használni.
Nagymamám "Vilma néni háztartási tanácsadója" című könyvből.

amina69
amina69 Tue, 2014-05-13 12:42

Meg szeretném kérdezni, hogy a felvert tojás fehérjét a diós töltelékbe keverjük, vagy a diós töltelékre tesszük? Előre is köszönöm a választ!

Üdv: Anikó

pildoka
pildoka Sun, 2014-02-23 09:31

ezt kerestem nagyon rég! anyum sütötte, nagyon szerettem............

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-04-16 15:28

Kedves Zsumi!
Hétvégén megsütöttem a diós-rácsosodat. És még meg is fogom sokszor, mert nagyon-nagyon-nagyon finom!!! A tésztája könnyű és puha, omlik az ember szájában, a dió a lekvárral meg a tojáshabbal valami fantasztikus ízt ad, és tökéletes harmóniában van a tésztával. Egyszerű és csodálatos süti! Nagyon köszi a receptet. :) Azon filózom, hogy megcsinálom túrósan is.
Üdv: Fahéj

itka
itka Sun, 2013-04-07 16:49

Tegnap este megsütöttem és ma délutánra már csak 3 darab maradt belőle. Isteni finom, köszönöm a receptet.

Aloha
Aloha Tue, 2013-03-19 18:55

Sziasztok!

Szeretném jelezni, hogy a hozzávalók leírása elég érdekesre sikerült.
A tésztába kell "1 ü" és a töltelékbe "1 cs". Az elkészítésből sikerült kihámoznom, hogy valószínűleg baracklekvárról és vaníliás cukorról van szó, de azért jobb lenne, ha odaírnátok.

Üdv

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2013-03-19 21:11

Kedves Aloha!
Elképzelhető, hogy a böngésződ nem engedélyezi képek megjelenítését és emiatt nem látod, hogy ott valóban baracklekvár ill. vaníliás cukor szerepel. Esetleg próbáld másik böngészővel megnyitni a receptet!
Üdv:
kata

gabica29
gabica29 Thu, 2012-04-19 14:08

szia amióta megsütöttem a diós rácsos receptedet azóta a férjem kedvence, havonta többször sütöm, mindenki imádja , akit megkínálok, nagyon köszönöm...

zsumi10
zsumi / zsumi10 Fri, 2012-04-20 17:41

Szia gabica29!Igazán nagyon örülök a sikerednek és remélem még sokáig a férjed kedvence lesz:)))
üdv: Zsumi

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2012-02-16 16:18

Nagyon megtetszett ez a recept és napok óta készültem,hogy megsütöm.Meggyes-habos rácsos pitém van,de diósat még nem sütöttem. Dióm meg van bőven,így itt az ideje!
Éppen a sütőben sül. Kíváncsian várjuk a kóstolót:))))
Köszönöm a receptet!

marcsisz
marcsisz Thu, 2011-11-24 16:14

Megint csak én vagyok!
A pihentetést hűtőben kell,vagy csak simán letakarva?
Köszi!!:)

marcsisz
marcsisz Thu, 2011-11-24 15:24

Kedves Zsumi!
Szeretném elkészíteni ezt a szuper sütit,csak pár kérdésem lenne előtte,hogy tutira menjek:
Zsírozott lisztezett tepsiben kell elkészíteni,ugye?
Hány fokokos sütőben kell sütni?
Válaszodat előre is köszönöm!!!:)

zsumi10
zsumi / zsumi10 Thu, 2011-11-24 19:17

Szia Marcsisz!A tésztát nem kell hűtőbe pihentetni,csak letakarod és fél órát állni hagyod.Majd a tészta megfelelő részét kizsírozott tepsibe tedd.Sima mezei gáztűzhelybe lett sütve amin,csak 1 és 2 fokozat van.Szerintem 180c sütheted,de ezt inkább neked kell majd kitapasztalnod a tűzhelyeden.Még azt javaslom,keress hasonló receptet és ott nézd meg a sütési hőfokot.Üdv Zsumi

marcsisz
marcsisz Fri, 2011-11-25 16:46

És az íze,az pedig mennyei,puha,omlós,nagyon nagyon finom!!! :)

marcsisz
marcsisz Fri, 2011-11-25 16:01

Köszönöm a választ és ezt a tökéletes receptet!
Ma meg is sütöttem,zsírozott,lisztezett tepsiben 180 fokos sütőben,30pecig,és tökéletes lett!
Az ilyen szuper recepteket szeretem,mint a tiéd,ha úgy csinálok mindent ahogy le van írva,az úgy is sikerül!!!
A rácsozásnál viszont elszámoltam magam egy picit és nem lett végig rácsos,de ez mind csak esztétikai probléma,legközelebb jobban kimatekozom majd a rácsokat!!!!:)Köszi,köszi még egyszer köszi!!!

zsumi10
zsumi / zsumi10 Fri, 2011-11-25 17:32

Szia Marcsisz!Igazán örülök a sikerednek,és legközelebb a rácsozás is jobb lesz mert azt már rutinból fogod csinálni.További jó sütögetést.:))))
Üdv:Zsumi

Hopegirl
Hopegirl / Hopegirl Sat, 2011-05-21 11:22

az egyik legkedvesebb süti számomra :) olyan fincsi :) itthon, sztem pont ezt a receptet szoktuk/szoktam csinálni, de az alapján csak lekvárral kell megkenni a tésztát + tojáshab. Persze én, mint lekvár-dió kombináció őrült, nekem muszáj a süti egyik részét így csinálnom titokban :D am én simán megkenem lekvárral, megszórom a dióval majd a hab :)
az egyik legjobb süti, melegen egyenes isteni :)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-05-20 20:23

Az oldal igyekszik a minőségre fektetni a hangsúlyt, ehhez azonban alaposnak kell lennünk, ami pedig sajnos időbe kerül. A célunk az, hogy egy igényes honlapon szerepeljenek a receptjeitek! :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Fri, 2011-05-20 23:25

Köszönjük, hogy tényleg ilyen jó oldalt csináltok! Itt legalább nem szerepel ugyanaz a recept 5ször. És klassz, hogy képeket nézegetve lehet böngészni.
Bár lehet lassan bővítenetek kell a csapatot, ha ennyire népszerűek vagytok és sok receptet küldenek be :)
További sok sikert!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-05-20 13:59

Kedves Zsumi! Rengeteg recept érkezett be mostanában hozzánk, ezért kicsivel több ideig tart, amíg kikerül egy recept. Köszönjük az eddigi türelmedet!

zsumi10
zsumi / zsumi10 Fri, 2011-05-20 08:42

Már több mint 1 hónapja várok arra ,hogy feltegyék a receptet.Még jó,hogy van saját oldalam is ahol nem kell várakozni.Üdv: Zsumi

1502
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
mangalica zsír 16 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
citrom 1 db
tej 1 dl
sárgabaracklekvár 20 dkg
cukor 20 dkg
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
dió 15 dkg