Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros hagymás krumplin sütve recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Nátrium
Vas
Kálium

TOP Vitaminok

A B12 B2 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
34.7 g

zsír

Összesen:
68.6 g
Telített zsírsav:
25 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
30 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
255 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.7 g
Kalcium:
65 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
70 mg
Foszfor:
426 mg
Kálium:
1364 mg
Nátrium:
1789 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
71 µg

szénhidrát

Összesen:
39.7 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
312.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
65 µg
B12 Vitamin:
11 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
6231 µg
C vitamin:
40 mg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
138.9 g

zsír

Összesen:
274.5 g
Telített zsírsav:
100 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
122 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
29 g
Koleszterin:
1017 mg

ásványi anyagok

Összesen:
14.9 g
Kalcium:
257 mg
Vas:
46 mg
Magnézium:
282 mg
Foszfor:
1700 mg
Kálium:
5457 mg
Nátrium:
7154 mg
Cink:
17 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
279 µg

szénhidrát

Összesen:
158.8 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
20 g

víz

Összesen:
1250.5 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
33 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
15 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
257 µg
B12 Vitamin:
45 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
24924 µg
C vitamin:
159 mg
K vitamin:
15 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.6 g

zsír

Összesen:
12.9 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
48 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
80 mg
Kálium:
257 mg
Nátrium:
337 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
7.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
59 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
2 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
1176 µg
C vitamin:
8 mg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sanko.xxl
sanko.xxl Mon, 2016-12-12 22:47

A hozzávalók között szerepel a hagyma is. Mit tegyünk vele? Merthogy egy szó se esik róla.

Levendula
Levendula / Levendula Fri, 2014-10-17 11:19

Csak annyit, hogy régóta keresek olyan hurkát-kolbászt, ami NEM műbélbe van töltve, de rám meg mindenki úgy néz, mint a marslakóra, hogy hol élek, hát ki az, aki belet mosogat manapság, mikor lehet venni műbelet is???
A másik: zsemlés hurkát csinál még valaki (nem házilag, az természetes, hanem "ipari" gyártásút, azaz eladásra szántat.
Sokkal jobb, mint a rizses és emlékeim szerint, az nem is durran ki öt perc utána sütőben.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Fri, 2014-10-17 11:29

Kedves Levendula!
Egy helyet tudok ahol zsemlés hurka van, a kedvenc hentesemnél Biatorbágyon a Czímer Húsnál. :) Nálunk Zalában egyébkéntrizzsel csináljuk, ezért én azt jobban szeretem, de kóstoltam ezt is,és nagyon finom volt.
Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim, vettem már olyan hurkát piacon ami a kukában végezte. :( Szerencsés vagyok, hogy házit kapok mindig.

Levendula
Levendula / Levendula Thu, 2014-10-23 09:41

Köszönöm! :-)
Sajnos, ez nekem kiesik (mind Zala, mind Biatorbágy), de azért jó tudni, hogy van még ilyesmi!
Én piacon veszem a hurkát-kolbászt, egyéb füstölt árut, és az utóbbiakkal nincs is gond, mind finom és tényleg nem az a gyorsérlelésű, mócsingos, ócska fajta. De a sütnivaló kolbásza és a hurkája ... hát, nem az igazi. Bármit csinálok vele, kidurran és szerintem a rizs minősége miatt, az állaga is érdekes.
És amit még nem értek: miért nem fűszereznek rendesen? A legtöbb, amit eddig vettem, íztelen volt. :-(
Pedig úgy ennék olyan igazi, házi ízesítésű jó hurkát, sülkolbászt!

Mamokam0129
Mamokam0129 Mon, 2014-02-10 12:03

Kedves Aaaudrey!
Igazán nagyon kedves vagy, így fogok tenni, bár "hurkasütés-témában" a legtöbben "bénának tartják magukat a kérdezősködésem eredményeképpen. Sebaj, nem adom fel és úgy teszek, ahogy tanácsoltad. (Látod, az általam megkérdezett hentesnek is igaza volt, Te is visszaigazoltad édesapád révén.)
Még egyszer köszönöm, hogy időt szakítottál rám. Szeretettel üdvözöllek.

Mamokam0129
Mamokam0129 Mon, 2014-02-10 07:23

Kedves Aaaudrey!
Nagyon köszönöm ezt az igazán kimerítően, hosszas "segítségnyújtást"!!! Tudom hihetetlen, de ezeket a sütési "módszereket" már mind kipróbáltam. Nemrégen egy hentes elmondta, hogy ha nem eredeti disznó bélbe van töltve, akkor majdnem biztos, hogy kireped a hurka. /Városi lévén egy ilyen hurkára szert tenni, szinte lehetetlen./ Szerinte a másik probléma, ha műbélbe van töltve az előfőzött rizst és nem csurgatják le alaposan mielőtt összekeverik a hússal; akkor sütés közben a rizsből a nedvesség forró gőz formájában szétfeszíti a hurkát.
Még egyszer köszönöm a segítséged, már csak ezért is próbálkozom tovább, hátha egyszer nekem is sikerül egy csodaszép, pirosra sült hurkát sütni. Minden jót kívánva, szeretettel üdvözöllek!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-02-10 11:29

Ürülök, hogy nem adod fel és nem megy el a kedved. :) Remélem sikerül jó minőségű hurkát venned.
Nekem apukám hentes, legtöbbször az általa készültet veszem vagy pedig egy bevállt hentestől a munkahelyem közelében. Szerintem én még nem is találkoztam nem igazi bélbe töltött verzióval.
Talán megpróbálhatnád piacon, bár nehéz eldönteni kitől érdemes venni, de hátha ráakadsz egy jó hentesre. Meg érdeklődj ismerőseid között hátha valaki tud ajánlani olyan beszerzési helyet ami neki már bevállt. :)
Csak ilyen pozitívan, lelkesen továbbra is! :)
Üdv.
Adrienn

Mamokam0129
Mamokam0129 Sun, 2014-02-09 07:30

Kedves Audrey! Légy kedves megírni, hogy sütöd a hurkát, hogy ilyen szép pirosra sül és egyben marad, nem durran szét. Előre is köszönöm.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sun, 2014-02-09 09:47

Kedves Mamokam!
Az egyik ok amiért a hurka kirepedhet, hogyha nem szurkálod meg sütés előtt, mert akkor a keletkező gőzök, nem tudnak távozni és szétdurran.
A másik ha túl száraz a bél, akkor is könnyen kirepedhet, ezért kell egy kis víz is a sütéshez. Vagy alá öntöd, vagy van aki szerint érdemes be is áztatni sütés előtt, de az is megteszi ha pl egy konzerves dobozban teszel vizet a sütő aljába.
Elkerülhető még a repedés ha nem forgatod meg, ilyenkor érdemes egy kis zsiradékkal, akár a kisülő zsírjával meglocsolgatni. A zsiradéktól biztos szép ropogósra fog sülni.
Van aki arra esküszik, hogy nem szabad hirtelen meleg sütőbe tenni, vele együtt kell fokozatosan melegíteni. Ezt nem próbáltam még, de lehet ez is segíthet.
Mint a receptben írtam, sajnos azonban ha hurka nem megfelelően van töltve, akkor elkerülhetetlen, hogy szétrepedjen, mert a térfogata megnő picit sütés közben és ha eleve túl keményre volt töltve akkor szét fog repedni.
Ugyanígy ha rossz, hibás a bél, akkor szintén nem tudjuk elkerülni a kirepedést.
Szerintem nagyon finom úgyis, én szeretem kirepedve is amúgy:)
Remélem azért tudtam segíteni.

920
véres hurka 30 dkg
májas hurka 30 dkg
sütnivaló kolbász 30 dkg
burgonya 10 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl