Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egérke recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

E D Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.7 g

zsír

Összesen:
149.1 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
67 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
53 g
Koleszterin:
180 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
130 mg
Nátrium:
177 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
150 mg
Kálium:
121 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
32 µg

szénhidrát

Összesen:
47.4 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
42.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
36 µg
E vitamin:
59 mg
K vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 3 adag *

fehérje

Összesen:
41.2 g

zsír

Összesen:
447.3 g
Telített zsírsav:
65 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
201 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
159 g
Koleszterin:
540 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
389 mg
Nátrium:
528 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
50 mg
Foszfor:
449 mg
Kálium:
361 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
96 µg

szénhidrát

Összesen:
142.3 g
Összes cukor:
28 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
128.5 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
107 µg
E vitamin:
177 mg
K vitamin:
23 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
232 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.1 g

zsír

Összesen:
44.5 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
21 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
15 g
Koleszterin:
54 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
38 mg
Nátrium:
52 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
45 mg
Kálium:
36 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
14.1 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
12.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
23 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Apasüt
Apasüt Tue, 2014-01-21 21:59

Kedves Vicikó!

Régóta keresem már gyerekkorom egyik kedvenc édességét. Mikor a képeket megláttam abban bíztam meg is találtam, de kicsit bizonytalan lettem. Rrecept szerint elkészítettem, viszont nem lett olyan szép üreges mint a képeden. Kiskoromban tejszínhabbal fújtuk tele, mivel tiszta üreg volt, az lenne a kérdésem, hogy a képen felvágott üreges metszet a jellemző vagy csak véletlen lett egy épp olyan felvágva? Gondolkozok hol ronthattam el, talán túl forró olajban sütöttem, vagy a tészta állágát kellett volna kis tejjel lazítani… Nem tudom… Le tudnád írni kb. milyen az elérendő tészta állag? Nálam olyan májkrém keménységű lett, kicsit darabosabb kivitelben…

Marjorie Stewart Baxter
Marjorie / Marjorie Stewart Baxter Sun, 2014-03-02 14:05

Kedves Apasüt!
szerintem nem erre gondolt. az egérkét ismerem, az nem töltött... sejtem mire gondol, de a receptet nem tudom, csak azt hogy én is nagyon szerettem. ami leginkább hasonlít arra, amire szerintem gondol, az a dr oetker sütőporon vagy vaníliás cukron megtalálható recept (sokféle recept van rajtuk, melyiken mi, ki kell válogatni. egyébként a többi recept is jó, szinte mindet végigsütöttem már) :D kis mélyedéssel a közepén, ebbe tettünk lekvárt, tejszínhabot. Nem tudom ez segített-e, de ez sajna nem a töltött fánk. anyukám ezt csinálta anno :)

mogergo
mogergo Mon, 2013-09-09 19:00

Köszönöm ezt a receptet, anyukám sütötte nekem kisebb koromban, most én sütöm neki, és isteni. :D

hegyi972
hegyi972 Thu, 2013-01-31 21:00

Kedves Vicikó!
Én többször elkészítettem már a Horváth Ilona-féle változatot és tényleg, amint beleszórtam a lisztet azonnal besűrűsödött. De azért (csomósan) beledolgoztam a tojásokat, kisütöttem és nagyon finom lett úgy is.
Legközelebb megpróbálom a gépes módszert, bár nem tudom azt a sűrű masszát viszi-e?
Üdvözlettel: Erika

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-01-31 22:26

Kedves Erika!

Én először kézzel kevertem, és azt hittem tényleg leszakad a kezem, mire ki tudtam nagyjából csomómentesre keverni. Azért írtam, hogy géppel álljunk neki, mert egy pillanat alatt megvan, és gyönyörű lesz a tészta.
A kézi mixer dagasztó karjával csináltatom, ( nem a habverőssel ) az biztos viszi. :-)) Csak ajánlani tudom!

Köszi a hozzászólásod. üdv: Vici

addi66
addi66 Tue, 2011-10-18 15:57

Régen lehetett kapni előre elkészítve por formában.Csak vizzel kellett kikeverni,10 percig állni hagyni,és már lehetett is szaggatni a forró olajba.Sajnos eltünt az üzletek polcairól.Ha jól emlékszem pufi fánkpor-nak hívták..

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2011-10-18 16:47

Kedves addi66!
Én erről nem is hallottam... :-)) pedig nem vagyok mai gyerek....;-)
Viszont tényleg csak ajánlani tudom az elkészítését, hogy ha kedved és időd van, mert rém egyszerű az egész, nagyon gyorsan kész is! Majdnem mint a dobozos, amit írtál. Ja.., és nagyon fincsi is!!!
Üdv: Vicikó

1569
tej 2.5 dl
finomliszt 1 bögre
cukor 1.5 ek
1 csipet
tojás 3 db
napraforgó olaj 5 dl