Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egész évben friss házi csalamádé recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Nátrium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

K C Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.2 g

zsír

Összesen:
0.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
56 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
29 mg
Foszfor:
58 mg
Kálium:
365 mg
Nátrium:
310 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
18.2 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
345.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
50 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
43 µg
A vitamin (RAE):
14 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
56 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
17.3 g

zsír

Összesen:
2.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
6.6 g
Kalcium:
446 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
230 mg
Foszfor:
472 mg
Kálium:
2917 mg
Nátrium:
2478 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
145.3 g
Összes cukor:
91 g
Élelmi rost :
26 g

víz

Összesen:
2762.1 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
C vitamin:
400 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
337 µg
A vitamin (RAE):
103 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
451 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.5 g

zsír

Összesen:
0.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
15 mg
Kálium:
92 mg
Nátrium:
77 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4.6 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
87.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
13 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
A vitamin (RAE):
3 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
15 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mabel
Mabel Sat, 2019-08-31 20:35

Kedves Judit!

Elkészítettem, és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
Amikor olvastam, már akkor gondoltam, hogy mennyire igazad van, mindent lehet kapni egész évben, miért kellene megvenni a kész csalamádét, ami vagy jó vagy nem. Annyi különbség van az enyémben, hogy nem őrölt, hanem egész kömény van benne. Eddig csak káposztasalátát szoktam készíteni, én is mindig kicsavarom a levét. De most inkább ezt a receptet fogom használni a továbbiakban.

felkelonap
felkelonap Wed, 2017-09-13 14:42

Azzal, hogy kinyomkodod, elveszti az összes vitamint, amit a zöldségek tartalmaznak. Biztos nem tenném.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2017-09-13 18:01

Ez természetesen nem igaz, de ne tedd, nem kötelező! :)
Én teszem, maradok ennél, nagyon finom! :)

topjoker
topjoker Fri, 2017-09-01 13:24

Kedves JUDYTH59! Isteni finom ez a saláta. 2 hetente készitem ,annyira szereti a családom ,bocsánat,házi csalamádé. Ezer köszönet érte.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2017-09-02 10:37

Kedves "topjoker"!
Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon örülök, hogy ennyire ízlik az egész családnak!
Nagyon szívesen! Az pedig, hogy ilyen sűrűn készíted, külön öröm számomra!
További jó sütést - főzést kívánok, valamint jó "csemegézést" a receptek között! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2015-08-25 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.08.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

heva2121
saláta / heva2121 Thu, 2015-08-20 16:34

Szia Judith!én nem mérem a hozzávalókat,általában a káposzta a több,inkább a színekre figyelek,s mikor le van szelve szép vékonyra,lesózom 1 éjszakát áll a sóban /pici koriandert is teszek rá/megy rá a cukor,10%-s ecet,jól összekeverem és mire a cukor elolvad már el is lepi a saját leve,így minden vitamin benne marad.Próbáld ki,megspórolod a lé készítését és sokkal finomabb a saját levében.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2015-08-20 18:19

Szia Saláta! :)
Biztosan a Tiéd is finom, nem vitatom! :) De én így imádom.....tudod, mindenki - mint, ahogyan Te is :) - a saját lovát dicséri! :) Aztán, mindenki másképp csinálja! :) Mondhatnék még hasonlókat, de nem teszem! Ahogyan Te is, én is maradok a saját "lovamnál"! :)
Azért köszi, hogy írtál! :)

Ui.: A cukor feloldódik.......hő hatására olvad! Ezt nem hagyhattam ki, bocsi! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2015-08-24 05:44

Khm, ami azt illeti, a cukor NEM CSAK HŐ HATÁSÁRA olvad, hanem akkor is, ha úgy készül, ahogy Saláta leírta!!! SOKAN KIPRÓBÁLTUK MÁR!!! Üdv. Pótnagyi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2016-08-09 15:18

Kedves "pótnagyi"!
Hidd el, a cukor HŐ HATÁSÁRA OLVAD, KEVERÉS UTÁN - például - OLDÓDIK! :)))))
Olvass utána!
Üdv.: Judyth59

76
káposzta 0.5 kg
vöröshagyma 0.5 kg
kígyóuborka 2 közepes db
tv paprika 3 közepes db
0 ízlés szerint
víz 1 l
1 teáskanál
ecet 4 ek
cukor 4 ek
fekete bors 3 csipet
őrölt fűszerkömény 3 csipet