Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült csülök pékné módra recept

hozzászólások (25)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Szelén
Nátrium

TOP Vitaminok

K B1 B2 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
40.3 g

zsír

Összesen:
32.1 g
Telített zsírsav:
11 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
131 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3 g
Kalcium:
99 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
85 mg
Foszfor:
489 mg
Kálium:
1425 mg
Nátrium:
897 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
36 µg

szénhidrát

Összesen:
36.2 g
Élelmi rost :
5 g
Összes cukor:
6 g

víz

Összesen:
339.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
259 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
46 mg
Összes folát:
58 µg
K vitamin:
128 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
241.6 g

zsír

Összesen:
192.6 g
Telített zsírsav:
68 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
82 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
33 g
Koleszterin:
781 mg

ásványi anyagok

Összesen:
18 g
Kalcium:
598 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
502 mg
Foszfor:
2942 mg
Kálium:
8552 mg
Nátrium:
5377 mg
Cink:
25 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
221 µg

szénhidrát

Összesen:
217.2 g
Élelmi rost :
35 g
Összes cukor:
37 g

víz

Összesen:
2036.7 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
72 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
7 mg
B12 Vitamin:
6 µg
A vitamin (RAE):
1549 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
7 µg
C vitamin:
274 mg
Összes folát:
349 µg
K vitamin:
775 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7 g

zsír

Összesen:
5.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
23 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
18 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
85 mg
Kálium:
247 mg
Nátrium:
154 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
6.3 g
Élelmi rost :
0 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
58.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
44 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
7 mg
Összes folát:
10 µg
K vitamin:
22 µg

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeag
Sz. Ági / szeag Sun, 2019-07-14 13:21

Remek, finom lett , máskor is így csinálom
Látom fentebb vita volt az elkészítési időt illetően, nekem másfél óra főzés és egy óra sütés elég volt. Mennyei étel, nagyon jó recept.

juppiixy
juppiixy Fri, 2017-12-29 14:34

selyempor...1,5-2 óra főzés +1-1,5 sütés a receptben így áll, az nálam 2,5-4 óra (ha már matekozunk...)

a.lengyel
a.lengyel Sun, 2015-02-22 15:01

Én a kuktában szoktam a fűszerekkel a csülök nagyságától függően max. 1 óra alatt megfőzni. Utána átkenem még fűszerrel összekevert olajjal, mellé teszem az előzőleg megfőtt hasábburgonyát, megszórom a tetejét karikára vágott hagymával, és 200 fokon 20-30 perc alatt gyönyörű pirosra és ropogósra sül a krumpli is és a csülök is.

z1
z1 / z1 Fri, 2015-02-20 22:12

Szia!
Bocsi, hogy kötözködök, de mi a fenének kell egy csülköt 4.5-5 órán keresztül főzni, sütni?
Aki már az életében egyszer is készített ilyet, az nagyon jól tudja, hogy az 5. óra végén, már épp felébredt az ebéd utáni szundikálásból.
Na, meg ez a mostanában divatos szárazra törölgetés?!?!?
("Ha kész, kivesszük a vízből, és szárazra töröljük.")
Mégis, hogy törlöd szárazra 3 óra főzés után?
Meg sem lehet fogni, mert szétesik a kezedben a túlfőzés miatt.
És akkor még sütöd 2 órát?
Meg aztán minek? (törlöd szárazra)
200 fokon nem illan el egy pillanat alatt az a pici főzőlé?
Mint írod, nem árt közben locsolgatni némi zsírral.
A végén azt is letörlöd?
Ja, és még valami.
A csülök bőrét nem "ropogósra", hanem inkább habosra, hólyagosra sütjük a lehetőségeink szerint.
Ezt ált. a sütő maximumra tekerésével, és, ha van + hőlégkavarással érjük el igen rövid idő alatt.
Különben csak olyan lesz, mint ez itt a képen.

Z.

Ui: A véleményem empirikus alapokon nyugszik, és mint mindig most is szubjektív.
Nem, hangsúlyozom NEM!!! megsértődni kedves ízHuszár.

selyempor
selyempor Wed, 2017-12-13 15:29

( z1 elnézést kért előre is a kötözködésért, de azért marha jól esett neki... :) Összeadáshoz reméljük legközelebb kér egy kis segítséget! )

Én 1,5 óra főzéssel, és 1 óra sütéssel = 2,5 óra - tehát a leírás szerint!!! - elkészültem vele, és nagyon jó lett, köszönöm szépen a receptet!!!!

596
sertéscsülök 1.5 kg
babérlevél 3 db
1 ek
bors 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
petrezselyem 1 csokor
sárgarépa 1 nagy db
burgonya 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 8 gerezd
0 ízlés szerint
majoranna 3 szál
rozmaring 3 szál
mangalica zsír 4 ek