Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vendégváró linzer Gabystól recept

hozzászólások (23)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Vas

TOP Vitaminok

K A E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.5 g

zsír

Összesen:
22.2 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
61 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
64 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
144 mg
Kálium:
83 mg
Nátrium:
63 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
75 g
Összes cukor:
33 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
20.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
23 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
23 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
228 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 10 adag *

fehérje

Összesen:
65 g

zsír

Összesen:
222 g
Telített zsírsav:
45 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
104 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
66 g
Koleszterin:
614 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.7 g
Kalcium:
637 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
134 mg
Foszfor:
1429 mg
Kálium:
812 mg
Nátrium:
628 mg
Cink:
6 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
212 µg

szénhidrát

Összesen:
749.8 g
Összes cukor:
334 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
204.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
231 µg
E vitamin:
25 mg
K vitamin:
235 µg
C vitamin:
14 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
2277 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.2 g

zsír

Összesen:
17.6 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
48 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
50 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
113 mg
Kálium:
63 mg
Nátrium:
50 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
59.5 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
16.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
18 µg
C vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
180 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dioevi
dioevi Sun, 2014-05-18 17:26

Szerintem azért kell minden édes tésztába sót is tenni, mert "az jobban kihozza a cukor izét " -ezt így mondta a nagymamám...És ő is belereszelte a vajat...

Viola Szőts
Viola Szőts Thu, 2014-02-20 10:20

Elkészítettem, nagyon könnyű recept, ami pont olyannyira finom is! Ajánlom mindenkinek, de főképp a tejallergiával küszködő családoknak, akik ezzel szeretnék édesíteni napjaikat!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-02-20 21:07

Kedves Viola!
Nagyon örülök hogy ízlett, örömmel olvastam. Köszönöm, hogy ajánlod másoknak is elkészítésre:) Üdv: Gabi

Viola Szőts
Viola Szőts Sat, 2014-03-01 12:19

Képzeld Gabi!
Annyira bevált ez a recept, hogy ma is ezt készítettem, fel tudom csomagolni a fiamnak a bölcsibe, mert sokáig eláll! Feldobtam egy kis dióval és citromhéjjal, várakozáson felüli lett:)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-03-01 18:19

Óóóóóóóó:) Óriási örömmel olvastam a soraidat:) Ha van időd és kedved, írd le lécci, hogyan turboztad fel a sütit dióval+ citrommal. Rajtam kivül biztosan mások is kíváncsian és örömmel fogadják az ötletedet:) Jó pihenést a hétvégén:) Gabi

Erika K Balogh
Erika K Balogh Sun, 2013-11-24 11:58

Szia. En eppen ma probalom ki ezt a sutit remelem a kis csaladomnak izleni fog. Majd kuldok kepet hogy sikerult:-)

dadimami
dadimami Sun, 2013-11-17 23:41

Kedves Gabys! Nagyon gusztusos a sütid, nyilván finom is. Én is Karácsonyra szoktam hasonlót, - idén a te recepted szerint fogom - megsütni. Egy csipet sót én is teszek, még a piskótatésztába is. Egy javaslat: a linzerekhez a margarint a tésztakészítés előtt pár órára célszerű fagyasztóba tenni, majd káposztareszelőn a lisztbe reszelni és úgy elmorzsolni a liszttel. Ily módon a tészta gyúrás utáni hűtését is megspórolhatjuk. üdvözlettel: Margó

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-11-18 18:23

Kedves Margó!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat és remélem sokan elolvassák a tanácsodat és hasznosítják is:) Valóban sokkal egyszerűbb a fagyos vajat/margarint lereszelni a tésztához. Hogy én mégis miért így csinálom? Anyától így tanultam kezdő háziasszonyként, így csináltuk együtt (miközben gyúrkásztam, csipegettem a tésztából, mert szerintem nyersen is finom) mára sajnos már csak emlék a közös munka. Ez így rögzült bennem, ezért szól így a recept:) A só....:) Ebben nem foglalok állást most sem, ez szerintem olyan dolog, ki hogy látta, tanulta, gondolja. Ha elkészíted a sütit és az ünnepek alatt lesz rá időd, örömmel veszem majd a véleményedet:) Szép estét: Gabi

blubell
blubell Sun, 2013-11-17 19:58

De jó, karácsonyra most már tudom hogy mit fogok csinálni. :-) Köszönöm

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-11-17 20:05

Nagyon szívesen:) Szép estét Neked és köszi hogy besegítettél a receptmentésbe:) Szép estét Neked! Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-11-17 19:53

Szió,
a kép alatt látható a "receptkönyvbe" arra kattintva tudod elmenteni a receptet. Így bekerül a receptkönyvedbe. Szép estét kívánok: Gabi

Manhattan
Manhattan Sun, 2013-11-17 18:43

Hiányolom a sót belőle. Az adja meg az alapízt. Finomabb minden tőle.

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-11-17 19:51

Kedves Manhattan,
én nem hiányolom a sót belőle. Ebben a sütiben nem releváns. Ettől persze Te még tehetsz bele izlésednek megfelelően, ha úgy gondolod. Láttam már húslevesbe is cukrot tenni, mert állítólag úgy finomabb.Üdv: Gabi

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-01-28 01:12

Nagyon latvanyos ez a sutis tal! Az en receptem is nagyon hasonlit ehhez, az enyemben nincses sutopor, de igy is meg fogom probalni. Udv. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-01-28 12:10

Szió:)
szerintem a sütőpor kicsit könnyedebbé teszi, ez a tapasztalatom. De ahogy ismerem a receptjeidet, a te variációd is biztosan tökéletes:) Üdv, Gabi

524
finomliszt 50 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
sárgabaracklekvár 15 dkg