Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperlabdák zselében dianatura konyhájából recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kálium
Vas
Foszfor

TOP Vitaminok

C Folát B3 K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.1 g

zsír

Összesen:
0.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
38 mg
Kálium:
243 mg
Nátrium:
2 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
28.9 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
145.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
93 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
39 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
25.3 g

zsír

Összesen:
5.7 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
4 g
Kalcium:
305 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
246 mg
Foszfor:
454 mg
Kálium:
2921 mg
Nátrium:
21 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
347.2 g
Összes cukor:
293 g
Élelmi rost :
38 g

víz

Összesen:
1746.8 g

vitaminok

Összesen:
1.1 g
C vitamin:
1120 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
459 µg
A vitamin (RAE):
19 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
41 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.1 g

zsír

Összesen:
0.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
20 mg
Kálium:
130 mg
Nátrium:
1 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
15.4 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
77.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
50 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
A vitamin (RAE):
1 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dori24
dori24 Thu, 2013-12-05 14:00

Kedves Mindenki,

A Stabark -ról bővebben:

STABARK 0.1 NÖVÉNYI ZSELÉSÍTŐ POR 25 g / 190 Ft

Összetétel: kukoricakeményítő, állományjavító (guargumi), xantánliszt, szentjánoskenyérliszt.

Teljesen növényi alapanyagokból összeállított zselésítő. Felhasználható például zöldségekből párolt, vagy főzött kocsonyához, vagy lekvár, dzsem eltevésnél.

Felhasználási javaslat: 1 csomag zselésítő 10 kg lekvár készítéséhez elegendő.
Tehát 10 kg lehet a cukor+gyümölcs együttes tömege (Pl: 8 kg gyümölcs és 2 kg cukor) vagy 0,5%-os arányban dzsem, gyümölcstorta, zöldség és gyümölcskocsonya készítésében.

http://internetpatika.hu/spd/25005097/STABARK-01-NOVENYI-ZSELESITO-POR-25-g

Lini94
Lini / Lini94 Mon, 2013-06-17 16:47

Most készült el, épp dunsztolódik, de szerintem fantasztikus lesz. Én is Stabark-ot használtam, mert a bioboltban csak néztem rám okosan, amikor pektint kértem. Ma viszont láttam, hogy az Intersparban is lehet kapni pektint, 800 Ft körül van, 50-60 gr-os kiszerelés lehet, ezt nem figyeltem.
Köszi a receptet.

rozsa1958
rozsa1958 Tue, 2013-06-04 17:22

Szia!Szárazdunsztba kell tenni?És ez a zselésitőpor tartósitószer is egyben?nem kell más tartósitó bele?Rengeteg eprem van most szeretném eltenni .Kérnék sürgős választ.Rózsa

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-21 01:43

Na, ezt is megtudtam, mert en is csak a termeszetes dolgokat szeretem az etelemben :) Koszi, mentettem, Torma :)

berecz
berecz Wed, 2012-09-26 05:52

Kedves Dia!
Jövőre feltétlen megpróbálkozom az általad ajánlott módszerrel, köszönöm. Én az "ökonettes" grapefruit cseppet használom, nekem ez vált be. A befőzésen túl gyógyításra is nagyon jó.
üdv. Szilvi

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-09-28 13:57

Kedves Szilvi!
Én is meg fogom próbálni hogy a grapefruit cseppekkel ezzel a módszerrel tartósítsam a befőtteket! Igen, valóban hatásos, főleg ilyen őszi náthás időszakban és a bélflórának is hasznos.
Köszönöm szépen a válaszod!
Üdv, Dia

berecz
berecz Thu, 2012-09-20 11:26

Ha már a tartósítókról beszélünk, meg kell említeni a grapefruit cseppet. Én már 3. éve minden befőttet ezzel tartósítok és nincs semmi gond. 10-15 csepp/üveg (nem mindegy, hogy milyen). Természetes tartósítóról van szó. Mivel az unokáim is esznek a befőttekből, igyekszem kevés cukorral eltenni azokat. A következő lépés valószínűleg valamilyen természetes édesítőszer lesz ( nem a méz), amit kipróbálok.
Szilvi

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-07-12 11:20

Kedves Éva-Anyóca!
Örülök, hogy tetszik!:)
Végre itt a lehűlés, és lehet folytatni a sárgabarackkal a befőzést!
Talán még oli(e)va zölddiócskájával is megpróbálkozom!
Köszönöm!
Üdv, Dia

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-07-12 11:17

Kedves Boszi!
Bioboltba vettem, mert olyan zselésítőt kerestem, ami természetes és nem tartalmaz szorbinsavat, mint a dzsemfixek.
Eredetileg a tiszta pektinre kérdeztem rá, de ilyenről nem is hallottak ott, ezt ajánlották és nagyon meg vagyok elégedve a zselés állaggal, amit el lehet vele érni!:)
A 25 gr-os kiszerelésű porral 5 kg gyümölcsöt lehet eltenni, kb.250 ft-ba kerül!
Üdv, Dia

120
eper 2 kg
cukor 200 g
citromlé 1 citromból nyert
zselatin 15 g