Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdei gyümölcsös joghurtdesszert recept

hozzászólások (50)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Foszfor
Kálium
Cink

TOP Vitaminok

A E Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8.4 g

zsír

Összesen:
27.6 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
99 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
203 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
165 mg
Kálium:
267 mg
Nátrium:
84 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
27 g
Összes cukor:
21 g

víz

Összesen:
157.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
243 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
33.6 g

zsír

Összesen:
110.6 g
Telített zsírsav:
68 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
31 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
398 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3 g
Kalcium:
813 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
81 mg
Foszfor:
658 mg
Kálium:
1067 mg
Nátrium:
333 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
107.8 g
Összes cukor:
83 g

víz

Összesen:
630 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
47 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
972 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
9 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.1 g

zsír

Összesen:
10.3 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
37 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
76 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
61 mg
Kálium:
99 mg
Nátrium:
31 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
10.1 g
Összes cukor:
8 g

víz

Összesen:
58.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
91 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tkatkaa
tkatkaa Sat, 2016-05-28 08:58

Köszi a receptet!Nagyon finom lett...csak dupláznom kell az adagot,mert mire kiborítom már el is tűnik a tányérról. :)

Dori.88
Dori.88 Fri, 2014-06-27 19:55

Sziasztok!

Az express zselatin védelmében :) A boltban sajnos csak ilyen volt, de gondoltam kipróbálom. A joghurtot és a tejszínt együtt melegítettem, de csak addig, hogy a cukor elolvadjon. Az express zselatint még langyos állapotban hozzákevertem (2 csomagot, mert azt írta, hogy ebből 1 csomag fél csomag porzselatinnak felel meg), fagyasztott málnát szórtam bele, és őzgerincformában betettem a hűtőbe. Másfél órával később a desszert már szeletelhetőre dermedt.

Egyébként nagyon finom. :) Köszönjük a receptet!

lujaa222
lujaa222 Sat, 2013-12-28 11:22

Kedves Vicikó!

Azt szeretném kérdezni? hogy expressz zselatinnal is lehet csinálni?
Előre is köszönöm!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-12-28 11:33

Szia!

Még nem használtam expressz zselatint, de ahogy tudom azt közvetlenül a krémekbe kell tenni, és úgy is hatékony.
Szóval, szerintem lehet bele azt is tenni.

Üdv:-) Vici

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2013-12-25 17:33

Csodás karácsonyi desszert lett belőle, köszönet érte! Mindössze annyit variáltam, hogy befőttel csináltam és 1 dl befőttlében főztem fel a zselatint, így gyorsabban lehűlt, 3 óra múlva már ehettük is.
További kellemes karácsonyt! Koszider

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-12-25 21:28

Szia!

Nagyon örülök, hogy ízlett, és jól sikerült a karácsonyi desszerted! :-)

Köszi az ötletet, nagyon jó, valóban így időt lehet spórolni! ;-)
Én is szép Karácsonyt kívánok továbbra is!

Üdv:-) Vici

timeahrab
timeahrab Wed, 2013-12-04 20:41

Nagyon jó a recept háromszoros a gratula érte.
Gyerkőceim dícséretét tolmácsolom "Anya ilyen finomat még nem csináltál"

Anita9411
Anita9411 Sat, 2013-06-22 17:17

Imàdom!! Bár nagyon kevés lett,de biztos siker volt:)
Köszönöm:))

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-06-22 18:59

De jóó!
Örülök, hogy ízlett! Nagyon szívesen, én is köszi, h megírtad! :-)

Üdv:-) Vici

b7andi
b7andi Fri, 2013-06-21 22:12

Elkészült! De csak fél adag, mert csak egy csomag zselatinom volt itthon. Biztosra mentem. :)
Meggyet dobáltam bele, kíváncsian várom holnapra milyen lesz. Köszi a feltöltést.

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-06-22 09:42

Szia!
Igazán nincs mit, nagyon szívesen!

Én Horváth Rozi zselatinport szoktam használni, de 1 zacskónyiból is marad mindig!
Valószínű, Te másmilyent használtál, hogy nem volt elég 1 zacskó?
A meggyes variáció is biztos nagyon fincsi! :-)
Kíváncsi vagyok, milyen lett?

Szép napot kívánok Neked!

Üdv:-) Vici

b7andi
b7andi Sat, 2013-06-22 22:14

Nos, teljes siker! :) Ízre, állagra, kinézetre tökéletes. Nagyszerű recept (meggyel is).
Tapasztalataim: igen, valóban másfajta zselatint használtam. Ez összesen volt kb 1 evőkanálnyi, és a leírásában is kb. fele mennyiséggel bírt el, mint a teljes adag süti.
A másik pedig: az üvegtálkát sem ártott volna fóliával kibélelnem, mert erősen forró vizezni kellett, hogy elengedje a sütit. :)
Még egyszer köszi a receptet.
Üdv. Andi

Wendus
Wendus Fri, 2013-06-21 19:34

Szia Vicikó!
Épp most lett kész ,de nekem is nagyon folyékony lett :((( Sajnos csak őzgerinc formám volt itthon,abba öntöttem.
Remélem holnapra a lányom szülinapjára olyan lesz mint a Tied :)))
Köszi a receptet,holnap referálok róla hogy milyen lett !

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-06-22 09:37

Szia!
Szerintem biztos jó lesz! :)
Mikor a formába öntjük, akkor az teljesen normális, hogy folyós. Majd később a zselatintól " keményedik - dermed " meg. A forma is mindegy, ha kibélelted fóliával. Kiborítás után le lehet húzni róla simán.
Boldog szülinapot kívánok a lányodnak! :-)

Szép napot Nektek!

Üdv:-) Vici

Wendus
Wendus Sat, 2013-06-22 22:59

Szia !
Isteni finom lett,tökéletesen megdermedt. És az íze !! az valami fantasztikus volt.Ebben a melegben különösen jól esett a hideg " süti " mindenkinek.
Köszi a receptet!
És köszönjük a jó kívánságot is ! :-))))
Üdv. Magdi

éva juhász
Évi baba / éva juhász Thu, 2013-06-13 09:35

Kedves vicikó!
Már jó néhányszor elkészítettem ezt a remek receptet, de eddig még nem köszöntem meg.
KÖSZÖNÖM A RECEPTET, NAGYON FINOM!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
Üdv Évi

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-06-21 08:06

Szia Évi!

Nagyon szívesen, és örülök, hogy Te is készíted a receptem alapján ezt a finomságot, ezek szerint nálad is bejött! :-)

Én is köszi, hogy megírtad a véleményed! :-)

Üdv:-) Vici

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-05-25 13:23

Szió Vici:)
Zavarban vagyok...úgye ebbe nem főzős tejszín kell??? Elég régi a recepted, remélem emlékszel rá ízügyileg ez a sütid parféra hasonlít? Puszim: G

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-26 19:52

Szia Gabi!

Tőled is bocsi, h nem válaszoltam tegnap, remélem nem volt nagyon sürgős??? Dolgoztam..., ma is :-(

Nem főzős tejszín, hanem habtejszín kell bele. És nem parfés jellegű, ha csak nem a hidegségére gondolunk, hanem olyan nagyon kemény pudingos-féle, és a joghurttól van egy nagyon finom savanykássága, igen fincsi. Mi nagyon szeretjük, szoktam készíteni, nem csak egyszeri készítés volt.:-) Egyik rokonunk ha jön, akkor biztos hogy van ez is. :-)
Szép hetet Neked!
Pusz :-) Vici

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-05-26 20:38

Szió,
nem, nem volt sürgős:) Lehet, h égő, de tényleg elméláztam a tejszínen...., az zavart +, hogy nem írtad, kemény hab legyen belőle....:DDD Csak megláttam, jön a meleg megint és felkészülök:) Határozottan megtetszett az egyszerűsége miatt, és a leírásod alapján kellemes íze lehet, így idejében érdeklődtem. Majd irkálok, ha elkészítettem. Puszim: G

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-26 21:57

Nem kell ám felverni! Csak úgy folyósan beleönteni a joghurtos masszába.
Ok, kiváncsi vagyok, hogy ízlett! :-)

Jócccakát Neked! ( ha még vagy? ) V.

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-06-22 11:46

Hát nem foglak még1x megdícsérni, az fix:PPP Ettől függetlenül ismét terítékre került:) Szép hétvégét és dobom a puszimat:) G

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-06-22 19:04

De kár! :-( --- ;-)
Már, hogy nem fogsz még 1 x megdícsérni!! :-))))

Tényleg, ma is ezt ettétek? De jóó!! És mi volt benne, gyümi? Csak nem meggy?

Remélem, valóban szebb lesz már a holnap, mert lassan nem bírom tovább ezt a meleget!

Pusszantás, Vici

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-05-27 19:53

Hát sokáig nem vártam. Ma délelőtt elkészítettem. Valóban habkönnyű és isteni finom. Friss eperrel pakoltam tele. Egy dolgot bánok csupán, hogy nem dupla adagot csináltam. Hát most ideirom, (mert a receptkönyvbe nem lehet) hogy lássam legközelebb: DUPLA ADAGGAL !!! Nagyon köszönöm, imádom az ilyen sec perc alatt kész, nagyszerű sütiket. Puszi: G

rekaszarvas
rekaszarvas Sat, 2013-05-25 13:08

Jajj, én most nagyon nagy bajban vagyok. Életem harmadik próbálkozása zselatinnal. Valami instant expressz zseléfix volt itthon, azt használtam. Bár arra az volt írva, hogy kevesebb folyadékhoz elég. De nagyobb volt a formám, így volt még lehetőségem segíteni rajta. Vettem még joghurtot meg zselélapokat és miután elkészítettem újra a masszát, hozzákevertem a már elkészítetthez (dél körül). Elég folyós, én meg eléggé kétségbe vagyok esve, 7-kor jönnek a vendégek. Lehet még menteni rajta bármit is? Vagy az normális, hogy 2 óra hűtőben állás után még mindig ennyire folyékony? Elméletileg még van ideje és bízom benne, hogy a zselatin lapok is megteszik a magukét.

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-26 19:45

Szia Réka!

Bocs, hogy csak most reagálok a kérdésedre, de én dolgozom a hétvégeken is, így nem tudtam ezzel foglalkozni.

A vendégeid már biztos el is mentek!? :-)Hogy sikerült a joghurtos desszert????
Nagyon remélem hogy nem volt vele gondod?!
Az hogy két óra múlva még majdnem folyós, az normális. Sőt, ha sok gyümölcsöt teszünk bele, akkor is nehezebben dermed meg.
Ha van kedved, kérlek írd meg, mi lett! Köszi.

Üdv:-) Vici

rekaszarvas
rekaszarvas Sun, 2013-05-26 20:07

Szia!
Hát, pohárkrém lett végül belőle :) de tudom, hogy express zselé fix-et többet nem fogok használni. Marad a zselélap. A második adag egyébként jó lett volna, csak összekeveredett az első adaggal, így néhol folyós maradt, néhol egész puding állagú. Azért elfogyott :D
Köszi a választ és a receptet is.
Üdv.
Réka

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-05-26 20:47

Kedves Réka,
beledumcsizok kicsit, nem bíííííírom megállni:) Az expressz zseléfix csak akkor jó, ha hidegen kell felhasználni. Többször használtam már, pl. krémekbe, túróba, tökéletesen jó. De ha már melegíteni kell, ahogy Vicikó írja, akkor arra már nem jó, csak pl. a Horváth Rozi féle étkezési zselatin (por alakú) a megfelelő. Ezért nem dermedt meg az édesség. A zselatinlapok tartották össze a sütit, de ügyesen megoldottad a problémát:) Üdv: Gabi

rekaszarvas
rekaszarvas Sun, 2013-05-26 20:58

Köszönöm Gabi. Az expressz zseléfixet nem melegítettem, pont, mert írta, hogy nem kell. De valószínű egy zacsi abból nem elég ehhez a folyadékmennyiséghez. Vagy nem tudom. Nem ismerem annyira a zselék lelkivilágát :)

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-26 21:53

Akkor jövök én is, megint:-)

A zseléfixet én még nem használtam, ezért nem írtam róla semmit, de hallottam már hogy nagyon jól lehet használni. Most már tudjuk, hogy mibe, hogyan jó. Köszi Gabi! :-)

Elég 1 zacsi por alakú zselatin, még marad is belőle egy kicsi. Tehát 1/2 liter joghurthoz, csak a pontosítás végett. :-)

V

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-05-26 20:12

Én egyébként porított zselatint használok ebbe a desszertbe. Nagyon egyszerű vele a készítése.

Azért elfogyott, ez jó! :-)))
Nincs mit, örülök, hogy elkészítetted, és remélem legközelebb tökéletes lesz!:-)

Szép hetet Neked! Vici

gavica77
gavica77 Fri, 2013-02-08 19:24

Kedves Vicikó!
A kérdésem annyi lenne,hogy a tejszínt fel kell-verni mielőtt beleöntöm a joghurtba?
Előre is köszi a választ!
Üdv,gavica77

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-02-08 20:53

Szia gavica77!

Nem kell felverni, mehet bele úgy, ahogy van, folyósan a joghurtba. :-)

Üdv:-) Vici

konczzso
Zsófi / konczzso Sun, 2012-05-13 22:55

Egyszerű, de nagyszerű! Én szerintem egzotikus gyümölcsöket teszek majd bele, és kifordítás után csorgatok rá egy kis tejcsokit. :)

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-05-01 14:07

Szia!
Csak hűtőbe kell tenni, de több órát ott kell legyen, hogy kellőképp megszilárduljon.
Én legalább 6 órát ott hagyom, de inkább többet !, és akkor biztos jó.
Üdv: Vici

Dzsudith
Dzsudith Tue, 2012-03-06 21:21

En is kiprobaltam de nem sikerult, sajnos egy ejszaka alatt megromlott. Fogalmam sincs miert mivel minden hozzavalo friss volt.

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc Thu, 2011-10-27 17:58

Szia!
Mennyi ideig szoktad a hűtőben tárolni? Mert én ma elkészítettem, de hiába állt órák óta a hűtőben, nem lett jó. Alig akart kijönni a formából és nem is állt össze megfelelően. :-(

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2011-10-27 20:51

Kedves rozsaszinparduc!
Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült :-(( !!!!!
Több órát, 6-7-et biztosan szoktam a hűtőben tárolni, mielőtt esszük. És addig nem szabad mozgatni, stb...
Én majdnem mindig úgy készítem, hogy reggel megcsinálom és du. v. este esszük, ill. ha vendégek jönnek, velük.
Még nem volt ilyen problémám, tényleg sajnálom!!
A forma is könnyen le szokott válni róla...
Biztos annyi zselatint tettél bele amennyi a receptben van??
Azért , ha van még kedved hozzá, szerintem készítsd el még egyszer, szerintem biztos jó lesz akkor! Mert megéri.
Üdv: Vicikó

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2011-10-08 15:57

Szia Anita! Köszi szépen, sok sikert hozzá és majd jó étvágyat is! :-) Üdv: Vici

382
joghurt 500 ml
cukor 6 ek
zselatin 2 ek
habtejszín 300 ml
erdei gyümölcs mix 20 dkg