Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérpecsenye oroszosan recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Cink
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

B12 B6 B3 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
56.1 g

zsír

Összesen:
61.9 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
22 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
196 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.3 g
Kalcium:
114 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
67 mg
Foszfor:
587 mg
Kálium:
977 mg
Nátrium:
572 mg
Cink:
10 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
66 µg

szénhidrát

Összesen:
7.7 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
247.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
16 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
41 µg
B12 Vitamin:
4 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
3 mg
A vitamin (RAE):
88 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
224.3 g

zsír

Összesen:
247.7 g
Telített zsírsav:
81 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
85 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
36 g
Koleszterin:
784 mg

ásványi anyagok

Összesen:
9.3 g
Kalcium:
456 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
265 mg
Foszfor:
2345 mg
Kálium:
3908 mg
Nátrium:
2285 mg
Cink:
41 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
264 µg

szénhidrát

Összesen:
30.7 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
989 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
64 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
6 mg
Összes folát:
163 µg
B12 Vitamin:
17 µg
E vitamin:
39 mg
K vitamin:
23 µg
C vitamin:
13 mg
A vitamin (RAE):
352 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
13.4 g

zsír

Összesen:
14.8 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
47 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
27 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
141 mg
Kálium:
233 mg
Nátrium:
137 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
1.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
59 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
B12 Vitamin:
1 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg
A vitamin (RAE):
21 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2018-11-11 14:33

Végre sor került erre is. Nagyon finom lett. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Mamokam0129
Mamokam0129 Fri, 2017-10-13 10:06

Kedves Ildikó!

Ugye jól értelmezem, hogy a húst egyben teszem be a sütőbe pirítani? Üdv. Rózsa

Mamokam0129
Mamokam0129 Sat, 2017-10-14 20:32

Nagyon köszönöm a gyors választ! Szép "vénasszonyok nyarát", és minden jót!

Bandipapa
Bandipapa / Bandipapa Tue, 2014-06-24 08:54

Meg van a hétvégi ebéd! Hurrá!
Én két ponton, nem három ponton változtatok a recipén:
1. Az alapanyag szarvas borjú (vadászok)
2. Mindig van húsleves lefagyasztva (alaplé) nem szeretem a "kockák" ízét.
3. Az uborkát csak a vége felé teszem bele hogy roppanós maradjon.
Vörös hús lévén én egy jó száraz vörösbort (2003-as Szekszárdi Óvörös) ajánlanék hozzá amennyiben vacsora, ha ebéd akkor Soproni Kékfrankos Rosé.
Hobbi Szakács üdvözlettel: Bandipapa

Sancho
Sancho Fri, 2012-09-21 16:01

Vodkát mellé, ha már ruszki! Savanyú uborkával készítettem el, szuper lett!

Kolett90
Kolett90 Wed, 2012-09-19 19:20

Ma elkészítettem a páromnak, és oda volt érte...köszönjük a receptet :)

zsuzsa04
zsuzsa04 Fri, 2011-11-11 09:54

szia!
A sütőben megpirítani az azt jelenti, hogy rakjam egy tepsibe minden nélkül és toljam be 200(-ra?
És meddig kell pirítani? Még sosem csináltam ilyet, és van egy marha hátszín a fagyasztómba aminek itt lenne az ideje, hogy elkészítsem! /sosem csináltam még ilyen húsból semmit/
Köszönöm

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2011-11-19 20:34

Szia Zsuzsa!
Kicsit megkésve válaszolok, bocs! Talán még fagyasztóban a hátszín :)
Igen, ahogy írod, tepsiben (persze teflonos tepsiben, vagy különben menjen alá egy kis zsiradék, hogy le ne ragadjon) 200 fokra betolod. Addig pirítod, míg szép, pirosra sült kérge nem lesz a húsnak.
Aztán tovább! Isteni egy étel, annyit mondhatok, és aligha ronthatod el!
Üdv: Ildikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-21 17:07

Kipróbáltuk, nagyon finom volt. Köszi a receptet :-)

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 09:36

Én személy szerint ebédkor hosszúlépésben vagy nagyfröccsben füröszteném, mondjuk egy jó rizlingből, de vacsorakor a furmint valóban szépen mutat az asztalnál. Ha pedig furmint, akkor a Somlóról vagy Tokajhegyaljáról egy szép szárazat. Mivel betáraztam, és a pincémben dédelgetem tovább Szepsy István fölnevelt bor-gyermekeit, így valószínűleg közülük esne a választásom az estebédre elköltött párolt marhahúshoz az egyik palackra.

819
fehérpecsenye 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
kenyérszalonna 5 dkg
csemegeuborka 4 db
napraforgó olaj 1 dl
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl