Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete-fehér torta recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Szelén
Kálium

TOP Vitaminok

A D Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
14.1 g

zsír

Összesen:
80.4 g
Telített zsírsav:
58 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
16 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
185 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.6 g
Kalcium:
189 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
123 mg
Foszfor:
366 mg
Kálium:
757 mg
Nátrium:
134 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
25 µg

szénhidrát

Összesen:
101.3 g
Összes cukor:
78 g
Élelmi rost :
11 g

víz

Összesen:
71.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
29 µg
B12 Vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
8 µg
A vitamin (RAE):
209 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
56.6 g

zsír

Összesen:
321.6 g
Telített zsírsav:
228 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
62 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
737 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.3 g
Kalcium:
754 mg
Vas:
22 mg
Magnézium:
487 mg
Foszfor:
1462 mg
Kálium:
3017 mg
Nátrium:
538 mg
Cink:
10 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
105 µg

szénhidrát

Összesen:
405.3 g
Összes cukor:
314 g
Élelmi rost :
46 g

víz

Összesen:
287.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
113 µg
B12 Vitamin:
2 µg
C vitamin:
6 mg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
36 µg
A vitamin (RAE):
834 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.2 g

zsír

Összesen:
29.5 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
67 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
71 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
46 mg
Foszfor:
133 mg
Kálium:
278 mg
Nátrium:
49 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
37.2 g
Összes cukor:
28 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
26.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
B12 Vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
76 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amerelly
Amerellina / Amerelly Sat, 2012-11-10 20:41

Kedves Nóri!

Sajnos a barátnőm, akinek most a szülinapára készítettem nem szereti a kókuszt így gondoltam, csinálom 18 dkg lisztből a piskótát és 3 tojásból, na most először ragacsos tészta lett belőle, aztán folyósabb, mert adtam hozzá 2 ek tejfölt és kb 1-1,5 dl tejet. Úgyhogy a tésztája így is jó lett, csak így olyan ... hogy is mondjam vastag palacsintatésztának hat :)) de ez nem zavar, remélem az ízén nem ront, majd este kiderül.
Az öntet során azonban felmerült némi problémám. A csoki az ment, azzal nem volt semmi gondom, az enyhe rántottás állagtól eltekintve, lévén, hogy olyan bénák voltak a tojások - meg én is - hogy nem akartak egymástól rendesen elválni, így kicsit több fehérje maradt a sárgáknál, mint amennyit szerettem volna. De lényegében az jól sikerült és nagyon finom, kezelhető masszává lett. Azonban a fehércsokis krémmel két gondom volt. Az egyik azaz, hogy mikor hozzáadtam az első kanál tejfölt - nem gőz felett, de a csokit se gőz felett csináltam, hanem alacsony tűzön, csokikrémeket is így szoktam csinálni és nem szokott gondom lenni vele - akkor az egész összeugrott egy ragacsos masszává így kétségbeesésemben hozzáadtam szaporán 2 dkg vajat, attól picit megint folyósabb lett, aztán a másik két kanál tejfölt és akkor szép krémes lett, de akkor az első kanál után vajon összeugrott? Mi lehetett a gond? Volna tipped? A második probléma meg ott volt, hogy a fehér jóval sűrűbb maradt, mint a feketekrém, valamit elrontottam vagy ennek ilyennek kellett lennie?
Tapasztalat pedig annyi, hogy ezeket nagyon gyorsan kell pakolgatni, mert hamar megdermed és akkor a gyűrűk nem épülnek tovább.

Összességében annyit kell hozzáfűznöm, hogy nem tudtam hogy kell márványozni, de elkezdtem kívülről befelé a kör közepe felé fogpiszkálóval csíkokat húzni és nagyon szép mintája lett tőle, pont olyan, mint a képen!

Köszi a receptet és azt is megköszönöm, ha a fennmaradó kérdéseimre esetleg majd válaszolni tudsz, mert szívesen nekifutnék ennek majd még egyszer.

Amerelly

andilawyer
andilawyer Mon, 2012-10-29 15:34

Megcsináltam, nagyon finom lett! Mivel nekem 26-os kapcsos tortaformám van, 3 tojással csináltam, a cukorból pedig csak 1/4 bögrével tettem, a csokikrémek a tetején így is elég édesek, de lehűtve együtt az egész már nem túl édes. Ráadásul jól is néz ki, és pofonegyszerű elkészíteni!

Köszönöm!
Andi

andilawyer
andilawyer Thu, 2012-10-25 22:21

Kedves PNóri!

Megírnád, hogy hány cm átmérőjű a formád?
Előre is köszönöm a válaszod!

Andi

huaniko
Huaniko / huaniko Thu, 2012-07-26 21:14

Kedves Nóri! Köszi szépen, hogy megosztottad ezt a receptet! Ma van a 4. házassági évfordulónk a férjemmel, és ez alkalomból készítettem el ezt a sütit. Nagyon ízlett, máskor is meg fogom csinálni! Üdv: Anikó.

Emily93
Emily93 Mon, 2012-01-30 16:11

Szeretném megcsinálni ezt a tortát, de lenne előtte néhány kérdésem, mert elég kezdő vagyok még.

Az első pontra kérdeznék rá: A tojásfehérjét előbb felverem viszonylag keményre és utána öntöm bele a cuktor? Vagy úgy verem fel, hogy már benne van a cukor? A keveréshez robotgépet használjak?

A kettes pontra kérdeznék rá: A gőz felett kevergetés pontosan hogy is zajlik?
Mert múltkor egy másik süteménnyel is ezt kellett csinálnom, ugyan így gőz felett kevergetést írt a recept.
Akkor vizet forraltam és az felett egy kis edényben kevergettem össze a dolgokat, de így nem volt túl sikeres. Ezután a vizet kicseréltem a keverékre, és kis lángon melegítettem. Közben vigyáztam oda ne égjen, és gyakran el is zártam a tűzet. Így sikerült amit kellett.

Pnori
pnóri / Pnori Mon, 2012-01-30 16:32

Kedves Emily93!
Mindenképpen robotgépben kezd el felverni a tojás fehérjéket és ahogy kezd habosodni kanalanként szoktam beletenni a szükséges mennyiségű cukrot.
A gőz felett azt jelenti hogy egy lábasba kezdj el vizet forralni, de mikor ráteszed tálat, amiben olvasztani szeretnéd a csokit, figyelj, hogy ne forrjon. A főz felmelegíti a keverőtálat és az olvasztja meg a csokit. Semmiképpen nem "kellene" a közvetlen lángra tenni az edényt, mert akármennyire szaporán kevergeted, megégeti a csokit. Arra figyelj, hogy a víz miután felforrt, azután tedd rá az edényt és már ne forrjon a víz, max kis lángon gyöngyözzön!

oSourcherryo
Sourcherry / oSourcherryo Wed, 2011-12-14 22:55

Köszönöm! Már hűl a hűtőben, nagyon izgatott vagyok. Külön-külön már mindent megkóstoltunk és valami isteni! :)

hinta6
hinta6 Sun, 2011-11-27 15:40

Ma megcsináltam,és tényleg finom,de nekem túl édesnek bizonyult,lehet kevesebb cukrot fogok bele tenni legközelebb.Egyébként szuper recept,és szerintem Nutellával is el lehetne készíteni. Üdv.

Pnori
pnóri / Pnori Sun, 2011-11-27 16:21

Nekünk is kicsit édes volt elsőre, én is így gondoltam, hogy kevesebb cukorral kell csinálni, de másnap mikor jól áthűlt, szerintem nem volt már annyira édes.
Ja és a fekete krémbe tettem legutóbb (rum híján) mézes meggy pálinkát! Na az elképesztő ízt adott neki!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-11-18 19:20

Nagyon szép! És ráadásul egyszerűnek látszik. Ez már duplán jó! :) Üdv: Fahéj

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Fri, 2011-11-18 17:28

nagyon szép és guszta! Azt írtad, hogy a tésztát belenyomkodjuk a tortaformába. Akkor ez nem piskótaszerű állagú lesz, hanem inkább omlós tésztára hajazó?

Pnori
pnóri / Pnori Fri, 2011-11-18 17:37

semmiképpen nem piskótaszerű, inkább mondanám tömény kókuszmasszának. Én mondjuk 3 tojásból csinálom, szerintem az inkább jó mennyiség hozzá.
A tojásfehérje habba miután belekerült a kókuszreszelék elég kemény, szinte gyúrható masszát kapunk és azért is úgy "nyomkodjuk". De nem kell megijedni, miután megsül, kihűl, rákerül a krém, csodálatosan megpuhul. én kb épp hogy dermedésig tudtam hagyni a hűtőben, mert a család nálunk nem bírja kivárni az "időt", ha sütiről van szó, Féltem tőle hogy édes lesz, de nagyon nagy sikere van nálunk, roppant ízletes

1162
tojásfehérje 2 db
cukor 0.5 bögre
kókuszreszelék 20 dkg
finomliszt 0.25 bögre
tojássárgája 2 db
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 17 dkg
rum 2 ek
fehér csokoládé 17 dkg
tejföl 3 ek