Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frankfurti leves 1. recept

hozzászólások (13)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kalcium
Szelén
Kálium

TOP Vitaminok

C A Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.3 g

zsír

Összesen:
15.9 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
6 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
45 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
240 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
48 mg
Foszfor:
170 mg
Kálium:
520 mg
Nátrium:
916 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
15.6 g
Élelmi rost :
2 g
Összes cukor:
2 g

víz

Összesen:
542.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
A vitamin (RAE):
204 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
56 g

zsír

Összesen:
95.6 g
Telített zsírsav:
40 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
40 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
272 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.4 g
Kalcium:
1434 mg
Vas:
17 mg
Magnézium:
286 mg
Foszfor:
1015 mg
Kálium:
3120 mg
Nátrium:
5500 mg
Cink:
8 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
96 µg

szénhidrát

Összesen:
93.8 g
Élelmi rost :
13 g
Összes cukor:
9 g

víz

Összesen:
3253.1 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
231 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
14 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
154 µg
A vitamin (RAE):
1224 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
33 µg
B12 Vitamin:
2 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.5 g

zsír

Összesen:
2.6 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
7 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
40 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
26 mg
Kálium:
84 mg
Nátrium:
147 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
2.5 g
Élelmi rost :
0 g
Összes cukor:
0 g

víz

Összesen:
87.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
3 µg
A vitamin (RAE):
32 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-03-17 19:44

Nekem nincs összehasonlítási alapom frankfurti leves ügyben.Mivel csak sima fejeskáposztát termett a hűtőm-ebből kellett varázsolnom.Ezt a zöldséget viszont már a legelején a fazékba dobtam.Mivel több hozzászóló azt tette szóvá,hogy a virslit meg kell sütni,hát én is így tettem.A fent leírt adag hat éhes emberre van számolva.Ez a levestipus nem utoljára került az asztalunkra ez tuti.Köszi,hogy megszerethettük a frankfurti levest.

genyanett
genyanett Sat, 2012-01-07 20:59

Ez vmi isteni finom lett. Mindig is utáltam a kelkáposzát, de egyik nap megkóstoltam egy kanálka levet egy étteremben. Hát mit mondjak. Örülök, hogy a google ezt hozta ki elsőnek, mert nagy kedvence lett a családnak. És elsőre sikerült, életem első frankfurti levese.

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2012-02-04 23:38

gratulálok! a kelfélék nagyon jó vitamin és béta-karotin forrást jelentenek így télvíz idején.
érdemes kísérletezni a többféle elkészítéssel is.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Tőzsér Judit
Tőzsér Judit Sat, 2011-12-17 12:27

Én tejföllel készítem,a virslit előbb kevés olajon megsütöm.Az eredeti recept is ezt írja.

Balogh Etelka
Balogh Etelka Wed, 2012-12-19 18:45

Szia Judit! Szintén egy kicsit megsütöm a virslit.Azért szeretem igy készíteni mer a levesben nem fő szét. Azután izlés dolga.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-15 13:12

A tejszín nem igazán érződik .
Akkor mit ronthattam el?

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2011-01-16 12:40

kedves Sári!
mit ronthattál el? szerintem a tejszínnek nincs különösebb íze... a tejföl megszokott savanykás ízéhez képest inkább semleges.
ha összességében finom volt, akkor szerintem semmivel nem volt probléma ;-)
üdv,
toma

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2010-10-26 15:18

A sorok között látom, csak a tányérban nem. Így fehéren elég fura nekem.

242
fodros kel 20 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 3 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
1 tk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
virsli 30 dkg
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0.5 tk
főzőtejszín 200 ml
víz 2.5 l