Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sült répa- és zellercsíkok recept

hozzászólások (19)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Nátrium
Foszfor
Kalcium

TOP Vitaminok

A K C Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2 g

zsír

Összesen:
19.2 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
18 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
65 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
106 mg
Kálium:
532 mg
Nátrium:
521 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
16.5 g
Összes cukor:
6 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
148.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
12 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
25 µg
A vitamin (RAE):
929 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
38 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
8 g

zsír

Összesen:
76.8 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
34 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
71 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5 g
Kalcium:
259 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
100 mg
Foszfor:
425 mg
Kálium:
2127 mg
Nátrium:
2082 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
65.9 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
594.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
47 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
103 µg
A vitamin (RAE):
3716 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
151 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
9.1 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
8 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
49 mg
Kálium:
251 mg
Nátrium:
245 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
7.8 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
70.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
A vitamin (RAE):
438 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
18 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

syssi75
syssi75 Thu, 2016-12-01 21:36

Nekem sajnos nem sikerült,zellerből készült volna.Ahogy levettem a tetőt,nem hogy kevesebb lett a lé,hanem több és nem akart karamellizálódni.De így is finom lett párolva

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2016-12-01 21:42

Kedves syssi75! Sajnos te csak pároltad, és nem sütötted el alóla a levet. Ilyenkor tedd nagy lángra, forgasd, és 10 perc alatt elfő a leve alóla. :) Enélkül valóban leve lesz, de akkor csak félig készül el.

debs
debs Fri, 2015-07-31 19:05

Szia! Lehet, hogy tudsz nekem segíteni. Másodszorra készítettem el a receptet. Első alkalommal szuper jól sikerült. Most második alkalommal viszont sajnos nem. Olíva olajat használtam (lehet ez lett volna baj?), mikor pedig elkezdtem volna odakapatni a répát, nem kezdett el sülni, csak rotyogott az olajban. 30 perc alatt tudtam valamelyest színt adni neki. Nem értem... Köszönöm előre is.

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Thu, 2016-12-01 21:50

Hű, ezt a kommentet nem vettem észre! :( Az olívaolaj sajnos nem jó ilyen magas hőfokon sütni, nem túl stabil a szerkezete, és mérgező anyagok szabadulnak fel benne sütés során. Az olíva klasszikus salátaolaj. De ez nem biztos, hogy okozott ilyet, esetleg a répa lehetett másfajta, na az simán megtörténhet. Ahány répa, annyi fajta, de azert ez ritka. Sok sikert legközelebb! :)

demily
Emily / demily Sat, 2014-09-27 09:22

Kedves Sütőtök89

Hogy csinálod, hogy nem ég meg a fokhagyma?

Üdv
Demily

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2014-09-27 11:19

Kedves Demily!
Úgy csinálom, ahogy a recept írja. Az egésznek picit meg kell égnie, oda kell kapnia, mert ez a lelke, ahogy a képen is látható. Ettől ne félj, viszont ezen túl nem értem, miért égne meg a fokhagyma, ha odafigyelünk és forgatjuk.

demily
Emily / demily Sat, 2014-09-27 17:48

Köszi :) kesernyés a fokhagyma ha megég azért kérdeztem nagy lángon hogy van ez, de akkor az a titka, hogy folyamatosan forgatni kell.

firstlady
firstlady Tue, 2014-03-04 09:53

Kedves Sütőtök89! Háromféle zsírt is felajánlasz a hozzávalók között. Biztosan ad hozzá egy finom plusz ízt a zsír, de gondolom, olajjal is elkészíthető. Ugye?

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2014-09-27 11:22

Olajjal is elkészíthető, de az olaj nem egészséges. Nem is jó hőtűtő, tehát a növényi olajokban sütés-főzés elég veszélyes móka, mert magas hőmérsékleten megbomlik a szerkezete, rákkeltő lesz. Nem jó és nem érdemes vele sütni amellett, hogy a finomított étolajok végképp az egészségtelenség netovábbjai. Ha mindenképp növényi olajjal szeretnél dolgozni, a kókusz az egyetlen kiváló alternatíva, ami stabil szerkezetű, jó hőtűrő és finom (színtelen-szagtalan-íztelen, nem kókuszos). Azt én is használom, de ehhez remek ízt ad a zsír, kár lenne veszni hagyni. :)

Ördögök öreganyja
Ördögök öreganyja Sat, 2014-01-18 13:33

Kedves Sütőtök89! Köszönöm a remek receptet! Aki még nem sütött répát, az nem tudja, mit hagy ki. Rendszeresen sütöm husi mellett. Most az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú köretem problémája is megoldódott :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2014-01-19 16:04

Kedves Ördögök Öreganyja! (jaj, ez nagyon tetszik! :D )
Nagyon örülök, hogy kaptál egy újabb köret-alternatívát, ez valóban egy áldásos csoda minden egészségtudatosnak, fogyózónak. Én is imádom! :)

kriszdent
Kriszdent / kriszdent Tue, 2013-10-08 20:37

Szia kedves Sütőtök89! A cékla nem paleo-ellenes, ugye? Én megveszek a sült cékláért, és mindig rakok bele azt is!

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Wed, 2013-09-25 21:15

Kedves Sütőtök89!
Én a nap bármely időszakában tudok enni, úgyhogy ebből a finomságból ebben a percben tudnék lakmározni. Mind a két összetevőjét nagyon szeretem. El is fogom hamarosan készíteni. Zellert vékonyra szelve szoktam rántani, nagyon finom. A répát is próbáltam már, de az finomabb párolva. További kellemes sütést-főzést kívánok. Üdv: Éva

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sun, 2013-08-25 20:53

Nyugodtan süsd őket egyszerre, szerencsére ugyanolyan tulajdonságokkal bírnak és viselkednek főzés-sütés közben. :) Én szoktam csak répából is, vagy zellerrel vegyesen. Kedvemtől és a hűtőm belsejétől függ.

Geroklemi
Geroklemi Sat, 2013-08-24 19:22

Kedves Sütőtök89! A zellert is így sütjük? :-) Külön-külön, vagy egyszerre? Bocs, csak a tisztán látásért! :-)

241
sárgarépa 0.5 kg
zeller 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
mangalica zsír 5 ek