Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres-tejszínes csirkecomb recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Cink
Nátrium

TOP Vitaminok

E B6 B3 B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
38.5 g

zsír

Összesen:
70.9 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
29 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
254 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.1 g
Kalcium:
156 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
55 mg
Foszfor:
461 mg
Kálium:
628 mg
Nátrium:
796 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
42 µg

szénhidrát

Összesen:
7.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
254.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
173 µg
E vitamin:
9 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
19 µg
C vitamin:
4 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
153.9 g

zsír

Összesen:
283.8 g
Telített zsírsav:
85 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
115 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
62 g
Koleszterin:
1018 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.4 g
Kalcium:
623 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
221 mg
Foszfor:
1845 mg
Kálium:
2508 mg
Nátrium:
3190 mg
Cink:
14 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
169 µg

szénhidrát

Összesen:
30.7 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
1017 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
39 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
55 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
694 µg
E vitamin:
39 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
79 µg
C vitamin:
15 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.3 g

zsír

Összesen:
17.2 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
61 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
112 mg
Kálium:
151 mg
Nátrium:
193 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
11 µg

szénhidrát

Összesen:
1.9 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
61.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
42 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Fri, 2016-01-29 21:09

Szia!

Pont úgy készítettem el, ahogy az a receptben szerepel. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!!! Bátran ajánlom másoknak is.
Üdv.: Nette

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2016-01-30 14:51

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett és köszönöm, hogy ajánlod másoknak is. Kedves Tőled:) Üdv: Gabi

azigazizsoozsy
Zsoozsy / azigazizsoozsy Sun, 2015-11-22 00:34

Fúúúú, elkészítettem, és bár jó pár dolgot változtattam rajta picit, annyira, de annyira jó lett, hogy konkrétan emiatt regisztráltam most, hogy ezt itt elmondhassam és megköszönhessem! :) Nem kizárt, hogy a kissé túlzásba vitt fokhagymázás vitte el az ízét olyan iszonyatosan jóvá, hogy új családi kedvenccé vált... :) Na de akkor íme, amit én máshogy csináltam:
- először is a mennyiség: két főre összesen két teljes comb (vagyis fejenként egy-egy comb - mi ilyen kisevők vagyunk...)
- csak felsőcomb helyett tehát alsó- és felsőcombból készítettem (sőt, eredetileg egybe is hagytam volna, de aztán rájöttem, hogy szétvágva jobban éri a szósz, úgyhogy közben vágtam szét, még mielőtt sütőbe tettem volna)
- a kicsontozáson hezitáltam, és kérdezném is, hogy miért kell kicsontozni - végül lemondtam róla, úgyhogy csontosan készült el
- főzőtejszín helyett szójatejszínnel (bár az is főzős)
- a lestyán kimaradt, mert az itt körülöttem szerintem nem is kapható
- fokhagymából úgy raktam bele a három gerezdet, hogy így arányosan csak másfelet kellett volna, és érezni is lehetett nagyon az ízét-illatát, de szerintem jó is az! :) Sőt, ettől lett csak igazán finom, szerintem... :)
- és még annyit kreatívkodtam hozzá, hogy mielőtt ráöntöttem volna a tejszínes szószt, én fogtam magam és összeturmixoltam az egészet, így picit a térfogata is nőtt persze a tejszín habosodása miatt
- hezitáltam azon is, hogy tényleg fontos-e az alufólia fedés, ha a jénaimnak van üvegfedele is, de végül azzal fedtem le, és wow, amikor rásüledezett a szósz, olyan isteni illatok terjengtek, hogy még most is összefut a nyál a számban az emlékétől! :)

Határozottan új kedvenc, nagyon köszi, isteni recept!!! :)

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-11-22 18:42

Szia kedves igaziiii...:)))
Húúúú én annyira örülök, ad1 mert a recept miatt regiztél ad2. mert annyira jó lett:))
ad3, mert megírtad, annyira ritka, hogy megköszönik a receptet az elkészítők. Sajna..
Nos a lényeg:) Nálunk is van étvágy, ha belegondolsz a 2 felső comb szerintem megegyezik 1 egésszel:)) A fokhagymával én is jó barátságban vagyok, biztos javított az ízén, nem vitatom. Feleslegesen nem ügyködök, ezért én kihagyom a "habosítást", viszont érdemes kicsontozni a combokat, mert így az szósz ízét jobban átveszi. Lestyánt szerintem bizti van a környékeden valamelyik üzletben szárított formában a majoranna társaságában keresd. Lefedés.. na jó, kicsit zavarosan fogalmaztam:) Tehát én jénaiban csinálom aminek passzentos teteje van. Oda nem kell a fólia, aki tepsibe csinálja meg, oda viszont kell a hermetikus lezárás miatt. És ugye, milyen isteni az illata, a múlt hétvégén én is ezt főztem ismét általános megelégedettségre:)
Tényleg köszönöm, hogy írtál, kellemes és szép estét kívánok Neked! Remélem találkozunk még:) Gabi

drien78
drien78 Tue, 2014-02-04 11:22

Én csirkemellel csinálnám meg.Biztos abból is finom :)

drien78
drien78 Tue, 2014-02-04 11:21

Én csirkemellel próbálnám ki.Biztos finom abból is :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-11-15 11:09

Gabikam, szenzacios ez a recept!!! Ez lesz a holnapi ebedunk. Koszonom szepen.
Mit szolsz a megujulashoz? En nem tudok szohoz jutni, annyira nem vagyok megelegedve!!!:) Meg a sajat receptjeim is eltuntek, kinyomtatni nem nagyon lehet, mert egy recibol 4-5 oldal lesz. Az "osszes hozzaszolasok" is eltuntek….na nem panaszkodom tobbet, csak kivancsi voltam, hogy Te es masoknak mi a velemenye. Puszi, Veronika:)))

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-11-15 11:18

Édes Veronikám:) Készítsd csak el, tényleg nagyon finom. Vasárnap én is ezt csinálom, vendégeink lesznek, ezt tolom majd az orruk alá:)) Az oldaltól én sem vagyok elvarázsolodva. 2 napja nézegetem, keresek kutatok rémes... Az én receptjeim is eltüntek, 20 db. van. a 123 helyett.......Egy csomó infó ami eddig volt megszüntetésre került. Én készülök egy hosszabb lélegzetű levelet írni Petrának., mert ez a megújulás inkább visszalépés volt szerintem. De ahogy olvasgattam a fészbukot ott is inkább negatív a vélemény. Csak reménykedem lehet javítani. A külső szép, de a belsővel bajok vannak. Na ennyi röviden:)
Ha megcsináltad kiváncsi vagyok hogy sikerült. Majd ird meg oks?:) Millió puszim:) Gabi

kgguinney
kgguinney Sat, 2013-11-09 22:31

Megcsináltam, és ez valami fantasztikus ! Az egész családnak ízlett. Köszönöm ! :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-09 22:38

Nagyon örülök, hogy ízlett, és én köszönöm hogy megírtad! Hát nem sokáig tétováztál:) Akár magamat látnám, most azonnal, de ízibe, holnap már késő:) Remélem a krumplival kapcsolatban időben válaszoltam. Szép estét: Gabi

kgguinney
kgguinney Sat, 2013-11-09 16:21

Istenien néz ki, meg is szeretném csinálni. A köretet hogyan készítetted hozzá ? Az is nagyon guszta :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2013-11-09 17:21

Szia:)
Köszi a dicséretet, ha elkészíted bízom benne, hogy nektek is ízleni fog. A köret nagyon egyszerű.
kb. 1 kg. krumplit alaposan megmosok, hajába felteszem főni. Amikor megpuhult (villával ellenőrzőm) leöntöm a vizet róla, visszateszem a fedőt, kb 10 percet hagyom állni. Így könnyebben lejön a héja. Megpucolom és teljesen hidegre!!! hagyom kihűlni, mert így tudom később szép karikákra vágni, nem fog töredezni. Teflon lábasban egy kevés zsírt majdnem forróra felmelegítem, belekarikázom a krumplit, megsózom és kevergetve egy picit megpirítom. Úgy ahogy a képen látod:) Amíg sül a húsi ezzel is komótosan készen vagyok. Ha megcsinálod, örömmel várom a visszajelzésedet. Szép hétvégét:) Gabi

824
csirke felsőcomb 8 db
főzőtejszín 500 ml
fokhagyma 3 gerezd
1 teáskanál
lestyán 1 ek
bors 1 teáskanál
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
köménymag 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál