Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombapaprikás 4. -vele főtt nokedlivel recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

B5 B3 Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.6 g

zsír

Összesen:
15.8 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
71 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
82 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
29 mg
Foszfor:
238 mg
Kálium:
570 mg
Nátrium:
67 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
29 µg

szénhidrát

Összesen:
37.7 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
222.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
48 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
107 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
42.4 g

zsír

Összesen:
63.3 g
Telített zsírsav:
27 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
19 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
284 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4 g
Kalcium:
324 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
119 mg
Foszfor:
950 mg
Kálium:
2278 mg
Nátrium:
266 mg
Cink:
6 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
117 µg

szénhidrát

Összesen:
150.8 g
Összes cukor:
23 g
Élelmi rost :
12 g

víz

Összesen:
889.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
23 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
187 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
6 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
429 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.6 g

zsír

Összesen:
5.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
24 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
26 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
80 mg
Kálium:
191 mg
Nátrium:
22 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
12.7 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
74.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
15 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
37 µg

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krisztifoz
krisztifoz Mon, 2013-05-27 17:58

Nagyon egyszerű, nagyon finom! Még a férjem is kétszer vett belőle, pedig nem is szereti a gombát :) Köszi!
(Mondjuk a köményt én nem szeretem, azt kihagytam belőle.)

fazekasnebetti
fazekasnebetti Sat, 2012-02-25 19:49

Ma főztem meg ebédre. Én több nokedlit főztem bele, mert 1 kg gombából főztem a pörköltet (több vizet adtam a pörkölthöz mielőtt a nokedlit beleszaggattam). Nokedlihez a hozzávalók: 4 tojás, 2 dl víz, 50 dkg liszt és ízlés szerint só.

mirrrike
mirrrike Mon, 2011-11-21 12:22

Én ajánlok bele még egy kis kakukkfüvet mert az a gomba lelke isteni finom lesz tőle. :))

Tynki
Tynki / Tynki Mon, 2011-09-12 17:02

Ajánlok egy picit macerás ,de nagyon jó megoldást arra az esetre ,ha laskát használtok a gombapaprikáshoz:mivel a laska fürtökben kapható -így én mindig félre teszem a szép nagy „tányérokat“ pl. rántani.
A maradék keményebb részeket meg ledarálom a hásdaráló legapróbb tárcsáján és ez kerül elsőre a pörkölt alapba.A köztes részt pedig deszkán vékonyan felszeletelem ,mint a pirított májba szokás-így ezeket nem kell olyan sokáig főzni és szebben néz ki. Az ún. fás részek meg darálva finommá teszik a szaftot.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-18 14:45

A tálalás étvágygerjesztő,az étel egyszerű és mégis nagyon finom.Nagyon szeretjük.Elkészítem ennyiféle gombával is, én eddig csak egyfélét használtam, de ez így különlegesebb ízt adhat, biztosan.Ne is add alább, mert ez egy nagyon jó kis recept!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-14 12:10

Én a gombát nem mosom,csak pucolom és ráma margarinba dinsztelem nagyon gyorsan es finoman el készül a gomba titka az,hogy nem szabad vizel érintkezen,mert ha vizel érinkezik rágos marad, ezt egy hires német szakácstol tanultam.

328
vöröshagyma 1 nagy fej
gomba 50 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
víz 1 dl
finomliszt 1 bögre
0 ízlés szerint