Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízgaluska leves zöldségekkel recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Kálium
Szelén
Kalcium

TOP Vitaminok

A K Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
6.7 g

zsír

Összesen:
10.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
94 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
59 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
27 mg
Foszfor:
142 mg
Kálium:
389 mg
Nátrium:
110 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
24.1 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
120.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
42 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
31 µg
A vitamin (RAE):
487 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
26.7 g

zsír

Összesen:
42.1 g
Telített zsírsav:
11 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
10 g
Koleszterin:
374 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.9 g
Kalcium:
228 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
114 mg
Foszfor:
570 mg
Kálium:
1561 mg
Nátrium:
444 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
31 µg

szénhidrát

Összesen:
96.3 g
Összes cukor:
15 g
Élelmi rost :
12 g

víz

Összesen:
482.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
34 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
169 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
127 µg
A vitamin (RAE):
1947 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.7 g

zsír

Összesen:
5.8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
52 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
77 mg
Kálium:
214 mg
Nátrium:
60 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
13.3 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
66.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
23 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
18 µg
A vitamin (RAE):
268 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

remeny79
remeny79 Sun, 2014-03-16 13:49

nagyon köszönöm a receptet,végre sikerült grizgaluskát föznöm,ami se köhöz se szétmorzsolodot bármihez nem hasonlit,igaz én szölő magolajat tettem hozzá a zsiradék helyet,az aproságok miat,mentve e recept!!!4
Köszike!!!

huzsi
huzsi / huzsi Sun, 2014-03-16 15:12

örülök :) én ma is főztem és olívaolajjal, petrezselyem zölddel készítettem el és még mindig olyan nagyon finom :)

pik-pak
pik-pak Mon, 2014-03-10 20:27

remek kis galuskáim lettek, köszönöm a receptet! (vöröshagyma helyett pórét használtam, a zöldségek helyett meg gomba ment bele, mert ezek voltak a hűtőben maradékként, amiket fel akartam használni. az eredeti is biztos finom, ez - marhahúslevel levével felöntve - szuper lett.)
az első kettő nekem is szétesett, utána eszembe jutott, hogy nem szabad forrnia. lejjebb vettem, hogy alig gyöngyözzön, onnantól gyönyörűek lettek! :)

kathleen
kathleen Wed, 2013-05-29 09:42

Mindent a leírás alapján csináltam, és sajnos mégis szétestek a galuskák. De azért legközelebb is próbálkozni fogok...

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2013-05-29 10:46

Sajnálom hogy nem sikerült elsőre elkészítened, de azért ne add fel!
A jó galuska úgy jó ha hagyod állni mielőtt kifőzöd!
A kész galuskákat amikor a levesbe teszed, akkor ne lobogó vízbe tedd őket. Előtte érdemes felfőzni a levest, de utána már vedd lentebb a hőfokot.
Sok sikert legközelebb!

t.ildiko.
t.ildiko. Wed, 2013-04-24 07:42

A grízgaluska recepted,egyszerű és tökéletes,mivel végre sikerült.El is mentettem,most már csak ezt a változatot készítem. Köszönet érte.

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2013-04-29 10:40

Szívből örülök hogy tudtam segíteni. Számomra mai napig így a legegyszerűbb és legjobb elkészíteni. Szép napot kívánok!
Zsu

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-02-25 07:14

Szia huzsi! Elkeszitettem a grizgaluskadat, tenyleg tokeletes recept, ez az elso grizgaluska ami nekem sikerult! Koszi a jo tanacsokat! Udv. Veronika

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2013-02-25 13:48

Kedves Veronika! Örülök hogy sikerült elkészítened. Eleinte nekem sem ment, mert vagy kemény lett vagy túl lágy...de így, ezzel a "technikával" mindig sikerül.
Igazán nincs mit :)
Zsu

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-02-19 14:27

Vegre egy jonak hangzo grizgaluska recept! En soha nem tudtam jo grizgaluskat fozni. Most meg fogom probalni. Nagyon koszonom a jotanacsot es a reszletes leirast! Udv. Veronika:)

Dalocska
Dalocska Tue, 2013-02-19 12:31

Jól hangzik! Vacsira meg is csinálom! :)
Köszi a receptet!

Dalocska
Dalocska Mon, 2013-02-25 14:57

Nagyon finom lett! ;) Barátom 2x is repetázott belőle, szóval mindenképp fogok még ilyet készíteni. Köszi! :)

borosböbe
borosböbe Tue, 2012-09-11 08:38

Szia Huzsi :)

Most fő remélem jól elkészítem :) Grízgaluskától tartok .

Szia

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2012-09-11 08:50

Szia! Remélem sikerülni fog...A lényeg hogy állni kell hagyni, hogy a búzadara kicsit megdagadjon :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Zsu

gabicika
gabicika Sat, 2012-01-21 15:19

pont ilyen levesre vagyom most. megyek is es elkeszitem. nyaammmiii))))

gabicika
gabicika Mon, 2012-01-23 14:26

Szia huzsi!
Sohasem tudtam igazan hogy kell grizgaluskat csinalni, mindenki azt mondta hogy erzesre. Köszi, ezzel ki vagyok segitve...))) De hogy te leirtad az aranyokat, ezert is fogtam bele, hamar elkeszült a leves, es köszi kerdesedet, nagyon finom lett. Nem volt ideje elhülni, mert hamar meg is ettem))) A grizgaluska teljesen tökeletesre sikerült.

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2012-01-23 14:44

örülök neki...ez egy tuti recept, és nem lehet elfelejteni...vagy ha gondolkodni is kell rajta akkor is hamar eszembe jut :)
nagyon szívesen!

icuspeti
icuspeti Thu, 2011-12-01 11:13

én nem szoktam hozzá tenni zsiradékot mindig akkor készítem amikor már főzöm is ki és nekem jó szokott lenni anélkül is igaz nem mindig egy formán sikerül de nélküle is jó

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2011-12-01 13:00

ha te mondod biztosan úgy van, de én így szoktam készíteni, és mindig finom puha galuskákat kapok...ízlések és pofonok :)

icuspeti
icuspeti Thu, 2011-12-01 16:03

én nem azért írtam hogy a tiéd nem jó remélem nem sértődtél meg csak azért írtam hogy akár az el is hagyható és úgy is jó, de ki fogom próbálni ahogy Te írtad, remélem nincs harag

huzsi
huzsi / huzsi Thu, 2011-12-01 17:17

szó nincs haragról :) természetesen létezik másfajta bevált recept is, ez az én bevált receptem :)

216
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
petrezselyem 2 szál
zeller 1 kis db
fekete bors 1 kk
petrezselyem 1 teáskanál
zeller 2 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tojás 2 db
búzadara 6 evőkanál
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint