Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás-tejfölös sült csülök római tálban recept

hozzászólások (85)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Kálium
Szelén
Cink

TOP Vitaminok

B3 C A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
20.7 g

zsír

Összesen:
25 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
95 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
114 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
50 mg
Foszfor:
325 mg
Kálium:
850 mg
Nátrium:
138 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
18 µg

szénhidrát

Összesen:
22.8 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
217.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
137 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
24 mg
Összes folát:
26 µg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
124.1 g

zsír

Összesen:
149.8 g
Telített zsírsav:
72 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
49 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
16 g
Koleszterin:
572 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.9 g
Kalcium:
685 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
298 mg
Foszfor:
1953 mg
Kálium:
5101 mg
Nátrium:
828 mg
Cink:
14 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
115 µg

szénhidrát

Összesen:
136.6 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
1304.6 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
35 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
4 mg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
822 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
137 mg
Összes folát:
159 µg
K vitamin:
20 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.8 g

zsír

Összesen:
7 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
27 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
91 mg
Kálium:
238 mg
Nátrium:
39 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
6.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
60.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
38 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
7 mg
Összes folát:
6 µg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (85)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Wed, 2018-12-19 20:54

Udv!
A vasárnapi ebéd fofogásaként készítettem el,nagyon finom lett. Nem foztem elo a csulkot,így négy óra alatt sult meg,kevesebb tejfolt raktam rá,azért,hogy a bore szépen megpiruljon,ami sikerult is,Koszi a receptet!

baksanejudit
baksanejudit Tue, 2013-02-26 19:09

Sajna nekem is az a bajom a cserépedényben készített ételeimmel. hogy mindig egy csomó lé marad alatta. Lehet , hogy valamit nem jól csinálok ezért aztán inkább mellőzöm a cseréptálamat.

i_3_14
i_3_14 / i_3_14 Sat, 2014-04-19 10:52

Szórj pár evőkanál rizst a tál aljára , nálam mindig bevált , felszívja a nedvességet és az ízeket is.

Kafumester
Kafumester Sun, 2013-01-13 12:21

Nagyon Jó a recept!! Ma fogom megcsinálni!! Jelzem hogy sikerült!!! Nagyon várom már!!!

everytimez
everytimez Tue, 2012-09-11 13:50

Hosszú csülökrecept nézegetések után esett erre a választásom. A korábbi hozzászólókkal ellentétben az enyém nem sikerült, nem olyan lett, amilyet vártam. Sima csülköt használtam, fűszeres vízben főztem 2 órán át, utána cserépedényben sült 2 és fél órán keresztül, az utolsó fél órában fedő nélkül. A csülök ízetlen maradt,pedig nem spóroltam a fűszereken, inkább főtt maradt, mint sült. A krumpli is főtt krumpli lett. Az edény alján is nagyon sok víz maradt . :-((((

Szilviaa
Szilviaa Wed, 2012-06-13 10:59

Szia!
Hétvégén szeretném megcsinálni ezt a finomságot.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha megfőzöm előtte a csülköt, akkor is a sütőben még kell neki az a 2 és fél, 3 óra?
Köszi!

zabola
zabola Sun, 2012-03-11 13:36

Savanyúkáposztás-gombás-babos variácóval javaslom az ínyenceknek! Csúcs!

myldy
myldy Sun, 2012-03-04 00:14

Ez A CSÜLÖK a kis családunkban amióta kipróbáltam! Köszönöm a receptet!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2012-02-24 07:49

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.02.23. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

ildima
ildima / ildima Thu, 2012-02-23 09:16

Nagyon tökéletes a recept! Én úgy csináltam, hogy mivel novemberben mindig kocsonyát főzök és a hús nem igazán szokott elfogyni ezért a csülköt kiemelem és lefagyasztom. Utána amikor gondolok egy nagyot kiveszem a mélyhűtőről és elkészítem ezt a csodát belőle:) Köszönöm a receptet!

Szabó Antalné
Szabó Antalné Thu, 2012-02-23 19:22

Szeretném megkérdezni,hogy ha előtte megfőzzük a csülköt nem veszit e az ízvilágából.Azt írta valaki,hogy előtte megfőzi kuktában.Utána teszi a római tálba.De szerintem akkor már veszit az ízéből,mert ugyebár már egyszer megfőtt.
Mi a véleményed?köszi:Holdmaci

jucus60
jucus60 Wed, 2011-07-20 18:49

Ma ez volt a vacsink sima csülökkel, nagyon ízlett nekünk, a férjem is azt mondta: Ilyet máskor is csinálhatsz, mert nagyon finom! :) Legközelebb kipróbálom enyhén füstölttel is.

Nagyon köszönöm a receptet. Hétvégén a nem-lehet-abbahagyni-csirke következik. :)

Üdv: Jucus

meszti
meszti Tue, 2011-04-05 20:49

Kedves Zit!

Hétvégén el fogom készíteni. Már alig várom :)
Kérdésem az lenne, hogy ha kukta nélkül, kb. 2 órát főzöm, akkor is utána 2,5-3 órát kell sütni?
Te teljesen puhára szoktad főzni? Tejfölbe kb. mennyi só kell?
Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de még kezdő szakács vagyok és szeretném, ha nagyon jól sikerülne :)

Majorné Vera
Majorné Vera Mon, 2011-04-04 13:50

A hétvégén elkészítettem. Nagyon finom lett. Mindenkinek ízlett és hamar el is fogyott!

TRózsa
TRózsa Thu, 2011-03-31 12:44

Kedves Zit!
Hétvégére szeretném elkészíteni ezt az ételt. Mivel a vendégeim nem szeretik a füstölt ízt, szerinted ugyanolyan finom lenne ha nem füstölt csülköt főznék. Nem tudom, hogy Te milyenből készítetted.
Válaszodat előre is köszönöm.
Rózsa

Zit
Zit / Zit Thu, 2011-03-31 18:08

Kedves Rózsa, én nem füstölt csülökből szoktam főzni, abból csak nagyon ritkán. Én is a natúr, nyers csülköt használom. :-)

zimandi
zimandi Mon, 2011-03-21 18:55

Sziasztok! Nem tudtam, mit főzzek holnap, ezért keresgéltem és rátaláltam erre a receptre. Nagyon guszta és biztos fincsi is, holnap én is kipróbálom! :-) A saját receptjeim alapján pedig azt a tanácsot tudom mondani nektek, hogy a füstölt(saját) csülköt NE sózzátok, a boltit pedig csak nagyon enyhén. A cserépedénybe nem kell + zsiradék, bőven elég, ami kisül a csülökből. Esetleg egy kis vizet öntsetek alá(segíti a puhulást). És még valami. Én mindig hőlégkeveréses sütőbe sütök, csak arra kell nagyon vigyázni, hogy teljesen hideg sütőbe kell betenni. Remélem én is tudtam kicsit segíteni, és nagyon köszönöm ezt a remek receptet. Ha elkészül, mindenképp megírom a sikerét! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 16:45

Kedves Zit!

Ma vendégeimnek ezzel a csülkös finomsággal és a cukrász krémessel kedveskedtem.Hááát...........Mindenkinek nagyon-nagyon ízlett!Köszönöm.Ági

Zit
Zit / Zit Fri, 2011-02-11 23:48

Drága Ági, nem is hiszed, milyen boldoggá tesz, hogy Neked is jól bevált ez a receptem, meg a krémes is. Hiszen anno épp ezért pakolásztam őket, hogy másoknak is örömet, sikerélményt szerezhessek velük. Köszönöm!!

Zit
Zit / Zit Mon, 2011-02-07 11:00

Ó, de aranyos vagy, Manacika!!! Nagyon szépen köszönöm! :-))))) Remélem, ez is be fog jönni Neked.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-08 21:29

Nincs mit!
Remélem neked is sikerül majd összehozni :)
Előre is jó étvágyat hozzá!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-25 17:03

Szia!

Pataki tálba lehet készíteni ezt a receptet.

Zit
Zit / Zit Sat, 2011-01-08 17:54

Mindenki sikerének őszintén örülök! :-) Boldog Új Évet!

kati58
kati58 Mon, 2010-12-27 17:21

Nagyon köszönöm a receptet!
Tíz ujj nyalogató finomság. Én is megfőztem előző nap sós, borsos, köménymaggal és babérlevéllel ízesített vízben. Kicsontozva fektettem a krumplira, és a tejfölbe kevertem bele a lereszelt fokhagymát.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-25 09:55

Megcsináltam, C S O D Á L A T O S !!!!!!!!
NAGYON SZERETEK (TUDOK?) IS FŐZNI, EZ AZ ÉTEL VALAMI ELKÉPESZTŐEN FINOM. FAKANÁLISTENNŐ AKI KITALÁLTA, KÖSZÖNÖM SZÉPEN! ÉS PERSZE EGY DRÁGA LÉLEK, HOGY KÖZZÉ TETTE.
Én ugyan szükségből picit módosítottam rajta. A csülköt 1 éjszaka beáztatva+3órát főztem, majd feldaraboltam és csak a húsos részét tettem bele. Le volt kenve 450g tejföllel mikor észrevettem, hogy az összes hagymát (4 fej) kifelejtettem. Így én összekavartam az egészet a tejföllel a végén pedig egy fél nagyot ráraktam a tetejére. 1 egész csomag tárkonyt is beleszórtam.

MESÉS!!!!!!!

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-11-25 11:06

De aranyos vagy, Kati, olyan jó érzés, ha valaki így lelkesedik. :-) Hogy ki találta ki, arról fogalmam sincs, én anno "római tál receptek" szöveget ütöttem be a keresőbe a neten, mikor az edényt megkaptam, valahogy így bukkantam rá erre a receptre évekkel ez előtt. Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik, nálunk is nagy sláger. És mindig nagyon feldob, ahogy olvasom, milyen kreatívok vagytok! Hiába, nem létezik elrontott étel, csak merész, izgalmas és annál finomabb újdonságok! Erről Dacota tudna bőven mesélni... :-)

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Thu, 2010-10-14 14:35

Kedves Zit! A hétvégén szeretném elkészíteni ezt a nagyon jól hangzó receptet, viszont lenne 1-2 kérdésem:
1. Amikor előfőzöd a csülköt, mit szoktál a lébe rakni?
2. Sima jénai is megteszi a sütésnél, mert sajnos kezdő háziasszony lévén még nincs cserépedényem?!
3. Gyorsan átnéztem a receptet :-) (hátha akad még kérdésem), mivel kuktám sincs, sima fazékba körülbelül mennyi idő mire "szétesik a finomságtól" ;-) a hús?!
Válaszodat és segítségedet előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Gabi (Pinkmage)

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-10-15 12:48

Szia Gabi!

Remélem, még időben válaszolok. :-)
1.) 2-3 gerezd fokhagymát, 1-2 babérlevelet, borsot, kb. 1 ek. sót.
2.) Szerintem simán jó lesz az is, ha bírja a sütőt.
3.) Fazékban jóval lassabb, én 3 óra hosszára tippelek, de tényleg csak tippelni tudok.

Sok sikert a nagy műhöz! :-)
Zit

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Sun, 2010-10-17 19:23

Kedves Zit! Először is köszönöm a segítséged!!! Ma elkészítettem a remekművet, isteni finom lett (sikere volt), gratulálok a recepthez;-) KÖSZÖNÖM!!! Gabi (Pinkmage)

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-10-18 10:15

Kedves Gabi! Örülök, hogy segíthettem és gratulálok a sikeredhez! Szívesen. :-)

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-09-14 18:30

Szia Zit!Már a sütőben van ez a csülök.Barátok jönnek,focimeccs lesz:( sebaj!A csülök biztos fincsi lesz.Üdv:Bogi o)

kridosi
kridosi Sat, 2010-09-04 19:47

Máskor is el fogom készíteni, nagyon fincsi volt. Még egyszer köszönöm Zit. üdv:Tünde

kridosi
kridosi Fri, 2010-09-03 15:16

Szia Zit!

ha minden igaz most hétvégén ez lesz az ebéd. A leírás profi a kép pedig magáért beszél. A légkeveréses tájékoztatásért pedig kifejezetten hála. A reakciót majd leírom.üdv: Tünde

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-09-03 22:49

Szia Tünde! Ez izgi, remélem, jól fog sikerülni. :-) Örülök, h segíthettem és várom majd a beszámolódat!

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-09-03 22:48

Szia Tünde! Örülök, ha segíthettem. Izgulok, hogy hogy fog sikerülni! Várom a beszámolót! :-))

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-15 10:53

Szia Zit!Ez lesz a következő csülkös balhé!Szuper!Köszi.Üdv:Bogi

Zit
Zit / Zit Tue, 2010-06-15 17:39

Hajrá Bogi! :) Nem fogsz csalódni benne, az tuti!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-12 18:36

Szia, nagyon jól néz ki a csülök, mi is megkíséreljük csinálni.. Kérdésem az lenne, hogy a sütés során zsíradékot nem írtál a Patakyba, nem használtál, csak főtt csülök-krumpli-tejföl?

398
sertéscsülök 70 dkg
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint