Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Foszfor
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

C K Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
2.9 g

zsír

Összesen:
4.6 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
35 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
35 mg
Foszfor:
75 mg
Kálium:
709 mg
Nátrium:
15 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
13.2 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
295.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
84 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
44 µg
A vitamin (RAE):
116 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
27 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
11.4 g

zsír

Összesen:
18.5 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
3.5 g
Kalcium:
140 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
137 mg
Foszfor:
301 mg
Kálium:
2833 mg
Nátrium:
58 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
53 g
Összes cukor:
32 g
Élelmi rost :
16 g

víz

Összesen:
1180.9 g

vitaminok

Összesen:
0.4 g
C vitamin:
338 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
175 µg
A vitamin (RAE):
464 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
107 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
1.4 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
23 mg
Kálium:
213 mg
Nátrium:
5 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
89.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
25 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
A vitamin (RAE):
35 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
8 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Manubiya
Manubiya Fri, 2012-12-14 18:40

Én úgy tudom a Hamiszt, hogy a paradicsom héját is le kell égetni, hagymát nem tesznek bele. De ebből is látszik, hogy ahány ház annyi szokás.

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Sat, 2012-12-15 19:00

Én is úgy gondolom, hogy ez azok közé az ételek közé tartozik, amit sok arab országban ismernek és készítenek, lehet, hogy mindenütt másképp. Én simán hámozva ismertem meg. Láttam tévében olyat, hogy leégették a paradicsom héját, biztosan finom így is, sőt, az égetés ad az aromához egy pluszt. Nekem egyszerűbb a hámozós. El tudom képzelni fokhagyma nélkül is, de igazából nekem ennek az ételnek ez adja a lelkét. Érdemes megpróbálni. Volt, hogy kifelejtettem belőle, úgy is finom volt.
Végülis nem baj, ha egy ételnek többféle elkészítési módja van. Az alap hozzávalók nem nagyon változnak. A fő, hogy nagyon finom. :)
Üdvözlettel:
ZsuzsannaLilla

Zsu1303
Zsu1303 Sat, 2011-10-01 15:31

Nekem nagyon izlet ez az étel,bár olyan pokoli erős paprikát raktam bele,hogy kénytelen voltam egy kis rizzsel kompenzálni az erősséget,hát nem sok sikerrel. De szerencsére van a családba olyan,aki igen csak birja az erőset,neki nem okozott gondot ellentétben nekünk. Azért köszönöm a receptet!
Jah,egy kis fenn akadást jelentett ez a paprika héjának leégetése,nem nagyon tudom,hogy kellene csinálni ezt szóval én "héjastól" raktam bele...

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Sat, 2011-10-01 16:04

:D Akkor legközelebb válassz enyhébben csípős paprikát:))))) Sőt, a "csípőtlen" is jó bele, lényeg, hogy legyen benne a paprika íze is.
Szóval az égetés úgy zajlik: Ráteszed arra a kis lemezre a paprikát, ami a kávéfőzőt is megtartja. Így a láng fölött szépen fekszik a paprika, szép lassan elfeketedik a héja. Pattog is és isteni illata van. Aztán fordítasz rajta egyet, míg szép lassan körbeérsz. Nem tart nagyon soká. Egyszerre kettő is elfér a gázon. Aztán megfogod a szárát, és deszkán késsel lekaparod a feketét, majd hosszában kettévágva a maját is eltávolítod. Így marad a paprika húsa amit aztán felkockázol, és beleszórod a hamiszba.
Remélem, tudtam ezzel segíteni, érdemes megpróbálni a paprikázást is.

ZsuzsannaLilla
ZsuzsannaLilla / ZsuzsannaLilla Sun, 2011-09-25 21:05

Kedves Kerepesi!
Nemrég kezdtem el a feltöltögetést, szándékomban áll a blogomat is fejlesztgetni, és ide is feltöltögetni a kedvenceimet. Sajnos, néha versenyt futok az idővel, de igyekszem.
Akkor legközelebb a Tomminát teszem fel, azt hiszem, arra gondoltál.
Üdv:
Zsuzsa

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2011-09-25 19:52

kipróbáltam, nagyon jó. A darás-vajas-mézes recept is nagyon tetszik a blogodban, kár hogy ide nem tetted fel. Elmenteném a szakácskönyvemben.

95
paradicsom 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 3 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek