Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi abált szalonna recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Cink
Kálium
Szelén

TOP Vitaminok

B1 B12 B2 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
16.1 g

zsír

Összesen:
174 g
Telített zsírsav:
63 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
82 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
20 g
Koleszterin:
225 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
218 mg
Kálium:
378 mg
Nátrium:
63 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
0.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
56.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
3 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
8 µg
E vitamin:
1 mg
C vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
64.3 g

zsír

Összesen:
696.1 g
Telített zsírsav:
253 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
329 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
81 g
Koleszterin:
900 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
56 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
32 mg
Foszfor:
872 mg
Kálium:
1513 mg
Nátrium:
251 mg
Cink:
8 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
2.8 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
226.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
45 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
10 µg
B12 Vitamin:
8 µg
A vitamin (RAE):
30 µg
E vitamin:
3 mg
C vitamin:
3 mg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.4 g

zsír

Összesen:
69 g
Telített zsírsav:
25 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
33 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g
Koleszterin:
89 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
5 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
3 mg
Foszfor:
86 mg
Kálium:
150 mg
Nátrium:
25 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
0.3 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
22.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
1 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
3 µg
E vitamin:
0 mg
C vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

emillio
emillio / emillio Fri, 2017-12-01 21:35

Drágáim! Most ne azon vitatkozzatok, hogy lassú tűzön több órán át abáljuk, vagy gyorsan megfőzzük! Tök mindegy! A lényeg, hogy jó fűszeres legyen, és jól kifagyasszuk, mielőtt nekilátunk a fogyasztásának! Ha egy tanácsot adhatok, akkor egy tányérba szórjunk sót, borsot, őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát vagy fokhagymaport,, és egy kis vízzel keverje ki tejföl sűrűségűre! Ezzel az anyaggal kenje be a szalonnát, és be vele a hűtőbe! Aki nagyon csípősen szereti az őrölt csili paprikát tegyen hozzá!

KanyóCsilli85
KanyóCsilli85 Thu, 2015-12-17 15:21

Nekem nagyon tetszett első ránézésre a receept. Oly annyira, hogy egyből ez is csináltam meg és nem válogattam a többi recept között. Még a hűtőben pihen, de remélem holnapra isteni reggeli lesz belőle. Köszönöm a receptet! Egyébként édesanyám is így készíti, csak kuktában és tesz hozzá némi egész borsot is. A nagymamám is így készítette kukta nélkül, mert akkoriban nem vol Ő "abárolt" szalonnának hívta.

atticus
atticus Wed, 2015-12-02 19:19

Én kuktába teszem a húst, és sokkal jobban fűszerezem, szeretem, ha érezni a jó fokhagymás ízt. A húst előkészítem, alaposan bedörzsölöm jódmentes sima sóval és 1-2 napra hidegre teszem. 1 kg szalonnához 1 fej fokhagyma (gerezdek kettévágva), 3 db babérlevél, egy evőkanálnyi édesnemes őrölt paprika, és kuktába vele. Kb. 2,5 órán át hagyom főni. Mielőtt kihűlne, lecsepegtetem, s ha kihűlt, jól bedörzsölöm paprikával összekevert zúzott fokhagymával. Oszt jónapot.

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Wed, 2013-10-02 19:30

Sziasztok!

Most értem haza a futásból, és gondoltam, míg pihegek, keresek valami receptet a maradék tojásfehérjéimre. A kókuszos sütidnél nézelődtem, mikor rám villantott ez a szalonna. Itt nagyon megálltam. :):) Jelen pillanatban csak nézhetem. :) De már ez is jóóóó! :) Remélem hamarosan én is ehetek ilyen csodás kis szalonnát! De jó, hogy felraktad a receptet! Köszi :):)
Ja, és nem baj, hogy nem kell órákig "abálni", így gyorsabban be lehet zabálni. :)

Sancho
Sancho Tue, 2012-09-25 13:20

Én is vidéki lennék, én is majdnem így készítem. Ugyanis, főzés után két tányér közt kissé megnyomtatom, hogy a víz menjen ki bejőle. Legjobb a tokaszalonna. Éljen a szalonna!

Wurgar
Wurgar / Wurgar Tue, 2012-07-17 11:28

Jó lenne, ha nem az abált termékek között szerepelne. Ez egyszerű főtt szalonna, ami jó, de nem abált. Az abálás, a hosszú ideig történő, alacsony hőfokon végzett művelet.

4-5-6 de inkább 8-9 órán át történő 80-90°C os főzés.

A kép alapját sz ön terméke bizonyára nagyon ízletes jah és szép is...de akkor sem abált.

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Wed, 2012-07-18 15:28

Kedves Wurgar!
A friss szakmai tanulmányaidnak köszönhetően kaptuk ezt a pontos információt, köszönjük szépen.
Én egy egyszerű vidéki háziasszony vagyok,aki a főzést nem az iskolában tanulta,hanem vidéki nagyszülőktől, szülőktől. Jó pár éve gyakorlom és bővítem ismereteimet. A szó szoros értelmében valóban nem ez a neve, viszont ezen a vidéken, hosszú évek óta így hívják. Sok dolog nem ott van ahol lennie kellene, de hidd el ha ez olyan fontos lett volna, akkor az oldal szerkesztői ezalatt a közel 3 év alatt biztosan intézkedtek volna. És a 30649 látogató közül is szóvá tette volna valaki ha ez olyan releváns kérdés. Azt tudom tanácsolni, írj a szerkesztőknek hogy téged ez zavar és rakják át más kategóriába. Nekem és a többi embernek jó volt 3 évig így ezután is nyugodtan fogok aludni! :) Üdv: Brigi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-11 02:02

Szívesen megkóstolnám!!! Mármint a szalonnát!

Budai Brigi
Budai Brigi / Budai Brigi Sat, 2010-06-05 12:38

Ezt a szalonnát csak simán meg kell főzni lassan vagy gyorsan ahogy akarod és be kell fűszerezni.Semmi különleges eljárás. :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-03 15:45

Azt szeretném kérdezni, hogy a többi abált szalonna recept nagyon hosszú, több órás és alacsony hőmérsékletű főzést ír, ez a 40 perc egy másik eljárás?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-14 16:03

Csak irigyelni tudom Romhányi Úrat!

1641
tokaszalonna 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint