Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg savanyúság alaplé recept

hozzászólások (4)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kalcium
Magnézium
Mangán

tápanyagtartalom / 1 adag

ásványi anyagok

Összesen:
6.5 g
Kalcium:
14 mg
Magnézium:
3 mg
Nátrium:
6471 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Vas:
0 mg
Foszfor:
1 mg
Kálium:
3 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
41.7 g
Összes cukor:
42 g

víz

Összesen:
281.4 g

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

ásványi anyagok

Összesen:
77.9 g
Kalcium:
167 mg
Magnézium:
36 mg
Nátrium:
77649 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Vas:
1 mg
Foszfor:
16 mg
Kálium:
34 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
500.1 g
Összes cukor:
499 g

víz

Összesen:
3376.6 g

tápanyagtartalom / 100 g *

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
4 mg
Magnézium:
1 mg
Nátrium:
1890 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Vas:
0 mg
Foszfor:
0 mg
Kálium:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
12.2 g
Összes cukor:
12 g

víz

Összesen:
82.2 g

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

chickikari
chickikari Thu, 2020-03-19 13:13

Mit hibáztam?
Sziasztok!
Sokszor hallottam már mézben, olajban, vagy épp ecetes lében eltett hagymáról fokhagymáról. Mivel magam is készítek néha friss savanyúságot, gondoltam kipróbálok egy szinte friss, majdnem ropogós, pár napig érlelt változatot. Tapasztalat híján úgy gondoltam, hogy mivel nem hónapokkal későbbre szánom, nem fontos dunsztolni. Vettem egy pár fej fokhagymát, megpucoltam, majd teleraktam vele egy befőttes üveget és adtam hozzá egy púpozott teáskanál tengeri sót. Majd leforráztam zubogó vízzel, csak arra ügyelve, hogy az üveg el ne pattanjon. Ezután két púpozott teáskanál mézet adtam a majdnem csordultig levő üvegbe és egy csapott teáskanál ascorbinsavat.
Tudom a C-vitaminnak annyi, de igazából a savanyú íz végett használtam.
Ezután lezártam a csavaros tetővel és sötét helyre, a spájzba tettem.

Három nap múlva gondoltam megnézem, és elővettem. Az első döbbenetes élmény az volt, hogy jó pár gerezd megzöldült. Penészről szó sem lehet, mert a sós, mézes, savas folyadék alatt állt az összes.
Amikor lecsavartam a tetejét, a folyadék egyötöde szénsavas buborékolás közepette kifutott.
De az illata korrekt, fokhagymás volt. Savanyú illata nincs, hisz nem ecettel, vagy citrommal savanyítottam. Az íze is normális, savanykás, fokhagymás volt.
Megkóstoltam az épp fehér színű fokhagymát és annak teljesen friss fokhagyma íze volt.
De, mivel jó néhány gerezd méregzöld színt öltött, a bizodalmam odalett.
Az ötleteket előre is köszönöm.
Üdv: chickikari

chickikari
chickikari Thu, 2020-03-19 15:07

Xibig / xibig! Kösz szépen!
Utána olvastam.
"a fokhagyma bezöldülése" keresésre, rengeteg találatot adott a Google.
Ezek szerint ehető, és ez nem is egy új dolog, csak nekem volt az.

167
víz 3 l
ecet 4 dl
cukor 50 dkg
20 dkg
nátrium-benzoát 2 kk
borkén 2 kávéskanál