Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő citromleves recept

hozzászólások (27)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Kalcium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

C A Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
1.9 g

zsír

Összesen:
15.6 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
56 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
63 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
43 mg
Kálium:
174 mg
Nátrium:
30 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
46.1 g
Összes cukor:
35 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
363.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
29 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
A vitamin (RAE):
142 µg
E vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
7.4 g

zsír

Összesen:
62.6 g
Telített zsírsav:
39 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
222 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
248 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
69 mg
Foszfor:
168 mg
Kálium:
694 mg
Nátrium:
117 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
184.3 g
Összes cukor:
144 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
1455.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
116 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
38 µg
A vitamin (RAE):
566 µg
E vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.4 g

zsír

Összesen:
3.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
12 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
10 mg
Kálium:
36 mg
Nátrium:
6 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
9.8 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
77.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
6 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
2 µg
A vitamin (RAE):
30 µg
E vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Mon, 2019-07-29 13:24

Fantasztikusan finom, nagyon jó! Biztos vagyok benne, hogy többször fogom csinálni, remek ötlet vendégek elkápráztatására is.
Köszönöm a receptet.
Üdv
Pogácsa

Gombócka
Gombócka Tue, 2013-07-30 10:53

Mennyei!!!! Ezzel a szóval tudnám jellemezni :) Köszi a receptet!

zeparr
zeparr Fri, 2012-12-14 11:57

Már többször elkészítettem ezt a levest, és nagyon szeretjük! A napokban kaptam olcsó citromot, anyukám pedig beállított egy friss, érett ananásszal, úgyhogy nem volt kérdés, mi készül belőle. Ezúttal - december lévén - melegen ettük, így is ízletes, a friss ananásszal pedig isteni lett!

Jomagam
Jomagam Thu, 2012-08-09 14:02

ELKÉSZÍTETTEM! Nagyon finom, imádjuk, még a 2 éves kisfiam is. Az egyedüli gond (én nem tudom mit bénáztam el), hogy majdnem puding sűrűségű lett (nem igazán leves). Pedig - legalábbis emlékeim szerint - mindent ugyanúgy csináltam, ahogy le van írva. Köszönöm a receptet! A fiaskó ellenére biztos hogy még fogom csinálni.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-08-09 14:58

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlik nektek! Nem tudom mitől lehet ennyire sűrű neked, hiszen az 1,2 liter folyadékot a fél csomag puding nem tudja jelentősen besűríteni. Remélem legközelebb már az állaga is jó lesz, nemcsak az íze. :) Köszönöm, hogy megírtad a véleményed! Hajni

Jomagam
Jomagam Fri, 2012-08-10 13:25

Megvan, leírni is szégyellem. Én 1 egész csomag pudingport tettem bele. Most vettem észre, hogy felet írtál (de ettől még feltűnhetett volna, hogy az sok lesz). Na most kiállítottam magamrom a szegénységi bizonyítványt :-( De legalább mostmár legközelebb tökéletes lesz!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-08-10 16:53

Ó, ne szabadkozz! Van az úgy néha, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is tévesztünk. De legalább kiderült a bibi és legközelebb felezed a pudingot :)

Turbolya
Turbolya Fri, 2012-07-27 17:22

Vendégeimnek készítettem el,és nagyon ízlett nekik,viszont egy kis változtatással készült mivel elfelejtettem tejszint venni.Valamivel több pudingporral és tejet habosítottam azzal turmixoltam össze.Nagyon finom lett.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-07-27 20:56

Szia Turbolya!
Nagyon örülök, hogy sikere volt és annak is, hogy kreatívan megoldottad a tejszín hiányát! Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-07-12 23:06

De nagyon jó ötlet. Imádom a citromot és az ananászt is. Majd megírom milyen lett. köszi a receptet. Üdv: Évi néni

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-07-13 08:57

Kedves Éva! Remélem ízlik majd! Mindenképp várom a véleményedet róla :) Hajni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-07-14 12:17

Kedves Hajni!
Elkészítettem a levest a Kudlik Julis változatban. Nagyon finom. Én egy nagy citrom imádó vagyok, tehát biztos volt, hogy ízleni fog. Nagyon jó, hogy feltetted, köszönöm. Üdv: Évi néni

Jomagam
Jomagam Wed, 2012-07-11 09:27

Nagyon jól hangzik, meg fogom csinálni. Egy kérdésem van csak: a tejszínt miért a hűtés után teszed csak hozzá, a főzéskor nem lehet (mostanában kezdek csak ismerkedni a tejszínnel, nem ismerem még eléggé a tulajdonságait)? Ha válaszolsz azt előre is nagyon köszönöm!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Thu, 2012-07-12 12:28

Szia Jomagam! A tejszínt főzni nem szabad (tudtommal), max. melegíteni, így a citrommal az elején nem lehet főzni. A forró citromos léhez a hideg tejszínt ismét nem ildomos hozzáadni, nehogy kicsapja. Persze lehet(ne) hőkiegyenlítéssel (kanalanként adod a forró levest a tejszínhez), de akkor az egész mennyiséget kell behűtened ismét. Ez a mozzanat az eredeti sorrendből maradt meg: miszerint a hideg tejszínben keverik el a pudingport és csak ezzel (hidegen) sűrítik be a levest. Nekem így a puding nem ízlett benne, ezért adom a forró citromos léhez, utána már a hideg citromlevest lazítom, krémesítem a hideg tejszínnel - így tuti szépre keveredik a két egyforma hőmérsékletű folyadék :) Nagyjából ennyi, de talán más tud majd konkrétabbat is mondani. A levest bátran ajánlom, én azt hiszem függő vagyok, képes vagyok egyedül megenni az egészet... :-D igaz, akkor más nem is kell :) Remélem neked is ízlik majd! Ha elkészítetted, kérlek, számolj be a tapasztalataidról! Üdv, Hajni

kakaóspék
kakaóspék Tue, 2012-07-03 16:12

Nagyon finom lett!!! :))) és tényleg nagyon finom hozzá az ananász ^.^

nyihaj
nyihaj / nyihaj Tue, 2012-07-03 12:12

Drukkolok! :-D Remélem ízlik majd! Várom a véleményedet a kóstolás után!!! :) Nálunk csütörtökön lesz (ismét) ez a leves :P

317
citrom 2 db
víz 1 l
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
habtejszín 2 dl
ananászkonzerv 20 dkg