Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai fűszerezésű sütőben sült krumpli recept

hozzászólások (4)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Réz
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

A B6 B5 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
11.2 g

zsír

Összesen:
5.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g

ásványi anyagok

Összesen:
3.4 g
Kalcium:
178 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
166 mg
Foszfor:
333 mg
Kálium:
2390 mg
Nátrium:
295 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
130.8 g
Összes cukor:
23 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
520.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
42 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
82 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
16 µg
A vitamin (RAE):
3679 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 5 adag *

fehérje

Összesen:
56.2 g

zsír

Összesen:
26.4 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g

ásványi anyagok

Összesen:
16.8 g
Kalcium:
886 mg
Vas:
22 mg
Magnézium:
830 mg
Foszfor:
1657 mg
Kálium:
11949 mg
Nátrium:
1475 mg
Cink:
10 mg
Réz:
5 mg
Mangán:
8 mg
Szelén:
19 µg

szénhidrát

Összesen:
653.9 g
Összes cukor:
114 g
Élelmi rost :
96 g

víz

Összesen:
2603.9 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
212 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
23 mg
B6 vitamin:
7 mg
Összes folát:
409 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
81 µg
A vitamin (RAE):
18397 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.2 g

zsír

Összesen:
0.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
19 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
18 mg
Foszfor:
35 mg
Kálium:
258 mg
Nátrium:
32 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
14.1 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
56.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
9 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
397 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A.Eszter
A.Eszter Fri, 2015-03-13 10:05

Kedves Évi néni!
Köszönöm a gyors választ, holnap ki is próbálom, a burgonyák már otthon várják a sorsukat... :-) És már érzem is előre, hogy nagyon finomak lesznek!
Szép hétvégét!
Eszter

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2015-03-12 16:01

Kedves Évi néni!
Legutóbb amikor az édes burgonyával "kísérleteztem", krumplipürének szántam, azt tapasztaltam, hogy sokkal hamarabb megpuhult, sőt szétesett, és inkább a répára emlékeztetett az íze is. A kérdésem az lenne, hogy így sütve, mennyire lehet a "hagyományos" burgonyával együtt elkészíteni, vagy inkább külön tepsiben próbálkozzak?
Előre is köszönöm a választ, mert nagyon szímpatikus a recept, és nem akarom elrontani.
Szép napot!
A.Eszter

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-03-12 16:21

Kedves Eszter!

Valóban nagyon hamar megpuhul az édesburgonya. Ha sárga héjú, sütni való burgonyát választasz, az hamarabb megsül, de ha kicsit nagyobbra vágod az édes változatot, akkor egyszerre sülnek meg. Én soha nem sütöttem külön őket. Igaz, van, hogy eltörik az édesburgonya. Ha kétségeid vannak, akkor azt is csinálhatod, hogy a másik fajtát főzöd kb. 5 percig, s csak azután teszed be a sütőbe a nyers édesburgonyával. A képen létható példányt egyszerre sütöttem.
Remélem neked is annyira ízlik majd, mint nekem.
Üdvözlettel: Évi néni

605
burgonya 1 kg
édesburgonya 20 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriandermag 1 tk
szerecsendió 2 csipet
római kömény 2 csipet
garam masala 1 teáskanál
koriander 2 ek