Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Jojó fánk recept

hozzászólások (32)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Vas
Kalcium

TOP Vitaminok

K A E Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.3 g

zsír

Összesen:
27.7 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
112 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
113 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
32 mg
Foszfor:
150 mg
Kálium:
165 mg
Nátrium:
94 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
33 µg

szénhidrát

Összesen:
107.2 g
Összes cukor:
52 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
32.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
17 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
182 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
160 g

zsír

Összesen:
332 g
Telített zsírsav:
106 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
135 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
68 g
Koleszterin:
1339 mg

ásványi anyagok

Összesen:
6.7 g
Kalcium:
1352 mg
Vas:
24 mg
Magnézium:
377 mg
Foszfor:
1793 mg
Kálium:
1972 mg
Nátrium:
1150 mg
Cink:
12 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
395 µg

szénhidrát

Összesen:
1285.9 g
Összes cukor:
631 g
Élelmi rost :
29 g

víz

Összesen:
392.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
379 µg
E vitamin:
23 mg
K vitamin:
197 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
2182 µg
D vitamin:
9 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.3 g

zsír

Összesen:
11 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
44 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
45 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
60 mg
Kálium:
66 mg
Nátrium:
37 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
42.7 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
13 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
6 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
72 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Török_Eszter
Török_Eszter Mon, 2014-11-24 15:53

Kedves Il-di!
Megsütöttem és szuper lett! Köszönöm a receptet! Egyébként nálam sem állt egy éjszakát, amíg melegült a sütö, addig pihent. 4 cm-es pogácsa szaggatót használtam, így 63 db lett és egyáltalán nem lettek kicsik. A krémet viszont 3 tojásnak megfelelő arányban csináltam és elég lett, sőt még pici maradt is, de került a sütibe is rendesen. Gratulálok a recepthez! Üdv: Eszter

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2014-11-24 20:23

Kedves tőled Eszter, hogy visszajeleztél, köszönöm! Kívánok neked hasonló, jó recepteket! :) Üdv. : il-di.

Adribadri
Adribadri Sat, 2014-08-02 20:20

Szia,
Ma elkészítettem, jónak ígérkezik, bár 1 kicsit módosítottam rajta, mert ilyen hőségben a csoki csak összevissza olvadna rajta, így a tészta felébe kakaóport kevertem és egy világos, egy sötét korongot ragasztottam össze a krémmel.
Viszont volna egy kérdésem is, a krém hozzávalóinál szerepel 4 ek. cukor, de a leírásban sehol sem láttam, hogy mi annak a 4 kanál cukornak a sorsa. Azért feltaláltam magam, nem ez volt az első sütim. Kíváncsian várom a holnapi kóstolót, :)

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2014-08-03 15:32

Kedves Adribadri!

Köszönöm, hogy visszajeleztél, és felhívtad a figyelmemet erre a hiányosságra! A 4 ek. cukor a tejbe kell, amiből a krémet főzzük. Máris pótolom a receptben. Remélem ízlett!? Üdvözlettel: il-di.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sat, 2012-07-28 20:16

Ma már sokadszorra sütöttem, még mindig kedvenc, és még mindig jól sikerült eddig, pedig én a pihentetést mindig kihagytam. A tojásos masszát rögtön keverem a liszttel, és csak addig áll a kész tészta, amíg a sütőt begyújtom és a tepsiket elkészítem. Ezt csak azért írtam, hogy az is merje megpróbálni, akit elriaszt hogy macerás a pihentetés miatti két napi elfoglaltság.

Vic84
Vicuska84 / Vic84 Mon, 2012-06-11 07:12

Én emlékszem, hogy gyerekkoromban ezt a süteményt lagzikban készítették! Nagyon sokáig kerestem, mert hiányzik az íze! Megpróbálkozom vele, hátha visszahozom a "gyerekkoromat"!

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2012-06-11 13:48

Ha a gyermekkort nem is, de a vágyott ízt remélem megtalálod! :) Üdv.: il-di.

kovizsu1205
kovizsu1205 Thu, 2012-05-10 19:27

Kedves Il-di.
Már többször megsütöttem a leírás szerint és nagyon mutatós és finom sütemény lett belőle.
Nekem is először a nagyságával volt gondom, a vendégeim viccelődtek is, hogy 1 fő 1 db. Másodszorra már jóval kisebb kiszúróval készítettem és így guszta , jól tálalható süti lett.
Nagyon nagy sikert arattam a diákjaim körében ballagáskor.
Köszönöm a receptet!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Mon, 2012-04-09 15:20

Most jutottam el odáig, hogy megsüssem. A krém nekem is sok lett, pedig okulva az előző hozzászólásokból én csak 5 dl. tejből, 4 e.k. lisztből és 4 tojássárgájából(sok volt a maradék sárgája, és nem akartam egész tojást felütni) készítettem. Kb. 3 mm vastagra nyújtottam, de mire megsült 1 cm-es lett. Összeragasztva akkora, mint egy kisebb hamburger, pedig csak 4 cm-es szaggatót használtam! Nagyon finom puha lett reggelre, mindenkinek ízlik, aki eddig megkóstolta. Legközelebb kisebb szaggatót használok, és vékonyabbra is nyújtom. Nekem ebből az adagból 35 db lett. Egyszerűen elkészíthető, mutatós, jól csomagolható sütemény, csak ajánlani tudom!

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2012-04-10 09:01

Nem kell megijedni a nagyságától, hisz éppen emiatt lett fánk a neve. A leírásnál azért írtam, hogy ne sajnáljuk belőle a krémet, mert ettől lesz olyan finom. Örülök, hogy elkészítetted Erzsébet! Szép napot! Üdv.: il-di.

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2012-03-04 20:05

Kedves Tímea!
Úgy örülök a sikeredned, nagyon ügyes vagy! Különösen az tetszik, hogy milyen kitartó vagy! :) Már érdemes volt megosztanom veled/veletek. Azt leírnád nekünk, hogy a szódabikarbónából és sütőporból mennyit tettél a tésztába? Hátha valaki ugyan ezekkel a lazítókkal szeretné elkészíteni ezt a süteményt. Várom válaszodat köszönettel! Üdv.: il-di.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Fri, 2012-02-24 19:10

Szia!
Szeretném elkésziteni,de van egy gondom:szalalkálit mivel lehet helyettesiten?Nem tudom h nálunk,szerbiában,hol tudom beszerezni!?
Előre is köszönöm!

il-di.
Il-di. / il-di. Sat, 2012-02-25 14:47

Kedves mimi0877!
Mindig szalalkálival készítettem ezt a süteményt, sosem próbáltam mással. Viszont a neten több helyen is azt írják, hogy régen a szódabikarbónát használták szalalkáli helyett. Egy próbát megérdemelne. Viszont ez esetben a pihentetést el lehet hagyni, hisz a szódabikarbóna egyből, míg a szalalkáli hosszan fejti ki a hatását. Remélem tudtam segíteni. Üdv.: il-di.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Sat, 2012-02-25 16:59

Köszönöm a választ kedves il-di!Igy most már ki fogom próbálni,majd beszámolok róla hogy sikerült!:)

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Sat, 2012-03-03 17:56

Elkészült!Nagyon jól néz ki!
Szalalkáli helyett szódabikarbóna és sütőpor került bele,tökéletes lett a tészta!
Arra azért kiváncsi leszek,hogy lehet enni,mivell tele van krémmel,és még maradt is!Holnap kiderül.
Köszönöm a receptet,máskor is el fogom késziteni!Egyszerű és nagyszerű!!!Üdw:Timea

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Sun, 2012-03-04 09:19

Ma meg is kóstoltuk.Nagyon-nagyon finom!!!!!És a krém sem folyik ki belőle,megpuhult a tészta...Nyami!!!!..

il-di.
Il-di. / il-di. Tue, 2012-03-06 08:49

Most jutott eszembe, hogy a válaszomat rossz helyre írtam. Újra küldöm, hogy kapjál róla értesítést:
Kedves Tímea!
Úgy örülök a sikeredned, nagyon ügyes vagy! Különösen az tetszik, hogy milyen kitartó vagy! :) Már érdemes volt megosztanom veled/veletek. Azt leírnád nekünk, hogy a szódabikarbónából és sütőporból mennyit tettél a tésztába? Hátha valaki ugyan ezekkel a lazítókkal szeretné elkészíteni ezt a süteményt. Várom válaszodat köszönettel! Üdv.: il-di.

mimi0877
mimi0877 / mimi0877 Fri, 2012-03-09 13:52

1-1 kávéskanállal tettem a sütőpotból és a szódabikarbónából is!
Mindenkinek ajánlom,aki eddig a szalalkáli miatt nem próbálta!!!

fozocske
fozocske Mon, 2012-02-06 17:52

Szia
A tészta inkább morzsálékos volt( én félfogós liszttel dolgoztam) nagyon könnyen tört a már kiszúrt karika. A mértékek rendeben voltak, a hőfokot belőttem. Kisült állapotában nagyon lyukacsos , pórusos volt. Újra próbálom majd, mert az ize remek volt. Mert hogy szépséghiba ide v oda de elkészült, csak nem olyan volt mint a képen. Ha ez alapján eszedbe jut valami feltétlenül ird meg
Üdv főzőcske

il-di.
Il-di. / il-di. Mon, 2012-02-06 20:54

Áh, akkor megvan! Én finom liszttel készítettem mindig, de nem csak ezt, hanem általában a szalalkális és kelt tésztákat is. Hogy lyukacsos volt, az jó hír, pont ez a lényege a szalalkálinak, hogy lazítson, és ne egy tömör cipőtalp szerűséget kapjunk. Mindenesetre a receptben akkor feltüntetem milyen liszttel érdemes készíteni, hogy ne fordulhasson még egyszer ez elő. Nagyon örülök, hogy visszajeleztél fozocske, köszönöm! Üdv.: il-di

fozocske
fozocske Sun, 2012-02-05 10:23

Szia
Mit ronthattam el, ha mint a palacsinták szétterültek a rorongok. Mindent a receptben leirtak szerint készitettem el.

il-di.
Il-di. / il-di. Sun, 2012-02-05 15:50

Kedves fozocske!
Nehéz így látatlanba megmondani. Talán túlságosan puhára sikeredett a tészta (liszt és liszt között különbség van. (Amikor nagyon lágynak találom a tésztát, én szoktam még egy kis lisztet hozzágyúrni. A linzertésztától egy kicsivel kell puhábbnak lennie) vagy vékonyabbra nyújtottad a kelleténél. Lehet, hogy nem volt kellő hőfokon a sütőd, esetleg a mértékegységet nézted el, stb... Számtalan oka lehet. Az tény, hogy süléskor kicsit nő és terül, de nem szabadna palacsintává válnia. Nagyon sajnálom! Azért ne keseredj el. Ha jó ízű a tésztád, akkor fejezd be, még így is sikert arathatsz vele. Üdv.: il-di.

731
finomliszt 75 dkg
tojás 3 db
cukor 30 dkg
tej 5 ek
disznózsír 5 ek
szalalkáli 20 g
1 csipet
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 6 evőkanál
vanília 1 db
tej 8 dl
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
étcsokoládé 10 dkg