Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kápia paprika ízesítő recept

hozzászólások (3)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

C Folát B6 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
20.3 g

zsír

Összesen:
6.2 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
150.8 g
Kalcium:
234 mg
Vas:
10 mg
Magnézium:
250 mg
Foszfor:
533 mg
Kálium:
4356 mg
Nátrium:
145425 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
123.6 g
Összes cukor:
86 g
Élelmi rost :
43 g

víz

Összesen:
1891.1 g

vitaminok

Összesen:
2.7 g
C vitamin:
2618 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
20 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
6 mg
Összes folát:
943 µg
A vitamin (RAE):
3219 µg
E vitamin:
32 mg
K vitamin:
100 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
81.2 g

zsír

Összesen:
24.6 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g

ásványi anyagok

Összesen:
603.3 g
Kalcium:
934 mg
Vas:
40 mg
Magnézium:
999 mg
Foszfor:
2132 mg
Kálium:
17422 mg
Nátrium:
581698 mg
Cink:
23 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
11 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
494.5 g
Összes cukor:
344 g
Élelmi rost :
172 g

víz

Összesen:
7564.2 g

vitaminok

Összesen:
10.8 g
C vitamin:
10471 mg
Tiamin - B1 vitamin:
4 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
7 mg
Niacin - B3 vitamin:
80 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
26 mg
B6 vitamin:
24 mg
Összes folát:
3772 µg
A vitamin (RAE):
12874 µg
E vitamin:
130 mg
K vitamin:
402 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.7 g

zsír

Összesen:
0.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
8 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
18 mg
Kálium:
151 mg
Nátrium:
5047 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4.3 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
65.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
91 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
33 µg
A vitamin (RAE):
112 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
3 µg

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Tue, 2013-09-17 14:26

Már régóta keresem ezt a receptet, most végre rátaláltam. Annak idején nagymamám tett el ilyet - persze ő a saját paradicsompaprikájukból - de még anyu sem tudta az arányokat. Egyszer - vagy 30 éve - próbálkoztam, sikerült is, de már azt is rég elfelejtettem. Azért az nem mindegy, mennyi só van rajta - ha kevés az a baj, ha sok, akkor ehetetlen.
Nekem nagyon sok lé lett rajta, úgyhogy betettem egy szűrőbe és ami pillanatok alatt kicsurgott, azt rá sem öntöttem. Így, a sok lé nélkül tettem üvegekbe, mert én ezt legjobban vajas kenyérre kenve szeretem, viszont, ha nagyon leveses, akkor úgy nem jó, mert lecsurog a lényeg.
Természetesen a lét sem öntöttem ki, azt is betettem üvegekbe és só helyett ételekbe lehet felhasználni.
Köszönöm a receptet, biztos minden évben el fogom készíteni.
További jó sütés-főzést.
Üdvözlettel: Vivike

Boldboy
Rattner Gyula / Boldboy Mon, 2011-08-29 09:53

Szombaton elkészítettük a következő éves adagot, de a kiterjedtebb családot is beszámítva 22 kg paprikából, ebből kb 4 kg volt a csuma. Ehhez összesen 3 kg sót használtunk fel és 1 evőkanál borkén is javára válik.
Köszönöm az érdeklődést és sikeres alkalmazást kívánok.

636
kápia paprika 10 kg
150 dkg
nátrium-benzoát 4 kk
borkén 10 g