Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás sztrapacska 2. recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Mangán
Kálium

TOP Vitaminok

K C Folát B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
37.4 g

zsír

Összesen:
53.6 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
16 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
160 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.1 g
Kalcium:
120 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
76 mg
Foszfor:
403 mg
Kálium:
866 mg
Nátrium:
589 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
65 µg

szénhidrát

Összesen:
118.4 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
474.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
86 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
41 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
116 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
149.4 g

zsír

Összesen:
214.4 g
Telített zsírsav:
62 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
66 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
25 g
Koleszterin:
636 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8.2 g
Kalcium:
474 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
298 mg
Foszfor:
1616 mg
Kálium:
3460 mg
Nátrium:
2354 mg
Cink:
11 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
266 µg

szénhidrát

Összesen:
473.8 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
28 g

víz

Összesen:
1899.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
151 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
7 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
341 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
164 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
462 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.9 g

zsír

Összesen:
7 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
21 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
14 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
9 mg
Foszfor:
53 mg
Kálium:
112 mg
Nátrium:
76 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
15.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
62 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
10 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
5 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
15 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NOEMISERES
NOEMISERES Sun, 2012-12-09 13:52

EN A TEGNAP CSINALTAM SAVANYU APROKAPOSZTAVAL,NAGYON FINOM.AMUGY EN IS TOJASSAL CSINALOM..A NAGYMAMAM RECEPTJE.

Perzsike
Perzsike Fri, 2012-12-07 12:31

Tojás nélkül készítem, nemcsavarom ki a krumpli levét. Annyi liszttel dolgozom el, hogy ne legyen se túl lágy, se túl kemény. (lazább mint a nokedli) próbaképpen egy kis kanállal a fővő vízbe teszek, és ha nem fő széjjel, akkor mehet a nokedli szaggatóval. Savanyú káposztával is fincsi. A káposztát meg kell párolni, és borsozni ízlés szerint. Finom még a pirított pirospaprikával ízesített hagymás zsírral vagy olajjal. Másnap egy kicsit felpirítva mennyei élvezet.

Hallenback
Keca / Hallenback Fri, 2012-12-07 14:04

Te akkor már egy más recept alapján készíted...ami nem baj. Nekem ez egy régi forma, azóta már én is másként csinálom.

Perzsike
Perzsike Fri, 2012-12-07 14:25

Az elkészítésnek ezt a formáját még a Nagymamámtól tanultam. Neki nem volt recept gyűjteménye, a fejében tárolt mindent.

Aurélia
Aurélia / Aurélia Wed, 2011-11-30 12:43

Úgy tudom, hogy a szlovákoknál sztrapacska elnevezés alatt kizárólag a káposztásat értik. A juhtúrós sztrapi elnevezése náluk brindzás haluska. A kettőt véletlenül se keverik össze. Elnevezésben sem, és abban sem, amit a krumplis nokedlire raknak. :-)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2011-10-28 21:06

Nahát én kipróbáltam, mert pont volt pirított káposztám, amikor sztrapacskát főztem, és kíváncsi voltam milyen így, mert még sosem ettem káposztásan sztrapacskát, bár már olvasás közben is volt egy olyan gyanúm, hogy a káposzta és a tejföl kergetőzni fog a hasamban. Hát...hogy is mondjam csak...hamar kiűzték egymást. Asszem inkább maradok a káposzta nélküli verziónál. :-)

pletyka571
pletyka571 Tue, 2010-12-28 18:56

Én úgy készítem,hogy a szalonnával lepirított káposztára rárakom aki főzött sztrapacskát egy tepsibe ráöntök tejfölt és egy kicsit megsütöm.Sose elég.

1116
burgonya 0.5 kg
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
káposzta 25 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
bacon 30 dkg
juhtúró 20 dkg
tejföl 1.5 dl
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint