Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamell fagylalt recept

hozzászólások (10)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Szelén
Foszfor
Nátrium

TOP Vitaminok

D A Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.6 g

zsír

Összesen:
29.3 g
Telített zsírsav:
16 g
Koleszterin:
236 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
165 mg
Nátrium:
76 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
1 mg
Foszfor:
61 mg
Kálium:
19 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
70.3 g
Összes cukor:
69 g

víz

Összesen:
9.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
117 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
30.2 g

zsír

Összesen:
117.3 g
Telített zsírsav:
72 g
Koleszterin:
941 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
658 mg
Nátrium:
301 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
4 mg
Foszfor:
242 mg
Kálium:
78 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
36 µg

szénhidrát

Összesen:
281 g
Összes cukor:
279 g

víz

Összesen:
37.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
89 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
468 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3 g

zsír

Összesen:
11.8 g
Telített zsírsav:
8 g
Koleszterin:
95 mg
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
66 mg
Nátrium:
30 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
0 mg
Foszfor:
25 mg
Kálium:
9 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
28.2 g
Összes cukor:
28 g

víz

Összesen:
3.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
9 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
47 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:21

Némely fagyihoz Philadelphia sajtot (vagyis tejszines izé-bizét :) is ajánlanak.
Én ezt házilag csináltam zsíros, v. házi tejfölből.
Egy nagy doboz zsíros tejfölt sűrű konyharuhába, vagy tüllbe öntöttem, összekötöttem a
ruha sarkait, és hűtőben 3 nap alatt a felesleges iró lecsöpögöttt. Nyomkodni nem szabad. Olyan állagú tejszínkrémet kapunk , mint a Philadelphi tejszínsajt.
Próbáljátok ki. Házi fejfölből még fínomabb. Ízesítve snidlinggel, más zöldfűszerrel kenyérre
kenve is fogyasztható.

petra
Petra / petra Wed, 2012-05-09 10:10

El lehet készíteni egy műanyag dobozba téve a mélyhűtőben is, csak akkor az elején félóránként jól át kell keverni. Az eredmény azonban így nem lesz olyan krémes, mint a fagyigépben készítve.

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:12

Jaj, ne haragudj, megköszönni elfelejtettem a receptet. Köszönöm szépen.
Csak azt írtam le, vagyis azt akartam mondani, hogy bármely krémes fagyi a mélyhűtőben
tárolás után kemény lesz. Üdv. M

nostri
nostri Tue, 2012-07-03 14:04

...ha nem fogy el a fagyi, és tovább várja, hogy megegyék, akkor már ez sem lesz krémes...
evés előtt 15 perccel ki kell venni...akár csak a többi keményre fagyott fagyit.

Icegirl009
Icegirl009 Fri, 2011-08-05 18:01

Nem akarok okostojás lenni, de a créme fraiche lényege nem az, hogy a tejföl és a tejszín egyenlő arányban legyen? pl. 100 ml tejszínhez 100 ml tejföl
Nem biztos, csak kérdezem, de én így emlékszem rá.

petra
Petra / petra Thu, 2009-03-19 20:14

kedves Ilona,
Örülök, hogy tetszenek a receptek:-)
Az oldalon található egy alapanyag rész is, ahol szerepel egy rövid leírás a créme fraiche-ról is:
http://www.nosalty.hu/creme_frache_alapanyag_545
(a fenti recept hozzávalói közt is ráklikkelhet a créme fraiche-ra, így megnyílik a leírás)
üdvözlettel,
S. Pápa Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-03-19 19:51

Nagyon jó receptek vannak, de most pl. a karamellfagyinál el sem tudom képzelni, hogy mi az a " créme fraiche". Talán jó lenne magyarul kiírni, hogy mi az a hozzávaló.Egy háziasszony így nem tudja megcsinálni a kiválasztott receptet.

557
tej 500 ml
crème fraîche 15 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 250 g
vaj 35 g