Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos rakott csirkemell franciásan recept

hozzászólások (12)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Kálium

TOP Vitaminok

B6 B3 A B12

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
32.5 g

zsír

Összesen:
41.2 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
156 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.2 g
Kalcium:
435 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
59 mg
Foszfor:
486 mg
Kálium:
679 mg
Nátrium:
529 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
39 µg

szénhidrát

Összesen:
15.6 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
618 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
25 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
59 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
13 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
329 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
194.8 g

zsír

Összesen:
247 g
Telített zsírsav:
121 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
77 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
25 g
Koleszterin:
940 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.1 g
Kalcium:
2613 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
354 mg
Foszfor:
2913 mg
Kálium:
4075 mg
Nátrium:
3167 mg
Cink:
14 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
236 µg

szénhidrát

Összesen:
93.8 g
Összes cukor:
28 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
3707.8 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
149 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
59 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
12 mg
B6 vitamin:
5 mg
Összes folát:
353 µg
E vitamin:
19 mg
K vitamin:
77 µg
B12 Vitamin:
7 µg
A vitamin (RAE):
1971 µg
D vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.2 g

zsír

Összesen:
5.3 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
21 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
56 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
62 mg
Kálium:
86 mg
Nátrium:
68 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
2 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
79.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
3 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
7 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
43 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmadik2011
Harmadik2011 Mon, 2012-09-03 16:36

A sütőben sütött morzsában meghempergetett karfiolt különben Lengyelországban többször készítik, itthon nem annyira ismerik. Én sokszor ettem kiskoromban, mert Nagyanyám Lembergben született. Én is nagyon szeretem. De ezt a húsos változatot nem ismertem, de én a csirkemellét biztosan előre bepácolnám, majd kissé átforgatnám zsíron, megpárolnám. Mert a karfiol nagyon hamar készen van. Hja, és a Nagyanyám a karfiolt őrölt borsos, sós, kevés őrölt szerencsendióval megbolondított vízben tette fel. S, még! Fontos! A karifolt csak akkor tette bele a fazékba, amikor a víz már forrt. S, valóban nem sok ideig forralta, de tény, hogy félrehúzta, hogy a karfiol jól átvegye a fűszerek ízét. Majd kivajazott tepsibe tette a zsemlemorzsát, majd rá a rózsáira szedett karfiolt, s a tetejét valóban tejföllel öntötte le, de abba is beletett egy kevés sót, őrölt borsot és tojásnak a sárgáját! Közepesre állított sütőben készre sütötte. S, amikor készen volt, akkor tette a KŐKEMÉNYRE FELVERT és őrölt fekete borssal, petrezselyemmel gazdagított HABOT a tespsis műve tetejére. Visszatette, de csak addig, amíg rózsaszínt nem kapott az a hab! Fantasztikusan finom volt!

u.bridge
bridge / u.bridge Wed, 2012-09-05 14:29

Nekem pácolás nélkül is nagyon ízletes volt a husi! De majd egyszer így is kipróbálom, köszi a tippet!

562
karfiol 1 közepes db
csirkemell filé 50 dkg
tejföl 600 g
sajt 25 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
margarin 1 ek
napraforgó olaj 4 ek
zsemlemorzsa 8 ek
víz 2.5 l